Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
i mene mi tekna za toa so jumperite no na HDD-to nema jumperi samo priklucok za struja i konktorot za so maticnata i ima edno malo so dve zicki moze toa da e aj ke probam toa da go povrzam so jumper

mora da ima jumperi glej ubo. mora da go ogranicis hd na 1.5 gb/s, zs kako sto rece imas sata II a tie rabotat na 3 gb/s

probaj pa kojznae

pisi sto hard disk koristis marka

Excelstor sata 2 7200 8 mb
a za jumperite ne e ko na slikata so ja stavi nego ima samo nekoj 2 zicki mozda se oni ama mestoto mi izgleda koa da e nekoj prikluckok za struja ili neso taka

eve link od slika od hard diskot ne se glea bas najdobro
image_big.php

http://www.cssc.de/image_big.php?produkt=42360

na prviot del ide toa za struja posle toa za povrzuvanje so maticnata i vo poslednoto dupce ima samo 2 zicki

na toa poslednoto kaj sto se tie dve zicki ima nesto zakaceno na niv, pisuva li okolu niv nesto slicno kako master ili slave

cekaj sea vaka

proba so drajverite na linkot sto ti gi dadov posebno onie sto se za sata, pisuva tamu, koi treba da gi simnes i da gi odzipuvas na prazna disketa ?

ne e jumper toa

gi probav i tie se samo za koa ke instaliras Windows kaj mene e problemot sto maticnata ne go pronaoga diskot ke odam utre na servis da prasami dali ke mozat oni da go povrzat bidejki veke mi skurci od 5 saat porucek se zaebavam so ova i mi e preku glava sepak fala na pomosta

setajki po netov naidov na resenit imeno mozelo da se povrze na PCI slot ama mi treba posebna karticka za toa pa dali znae nekoja za takvo neso i kade bi go imalo

Help,ај некој нека ми кажи дали оваа конфигурација е погодна за некој кој сака само да сурфа на интернет и да игра по некоја игра:
intel pentium 4
cpu: intel celeron 1.7 Ghz
vga: Nvidia mx 4000 128 mb
Mb: matsonic dual ddr 400mhz
ram: 512 mb
optica: DVD RW pionir 110 + CD RW sony
monitor 15"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom