Помош: Општи прашања, совети, трикови..

Ај едно прашање. Со кој програм е направен овој фајл во атачмент?

Ги имам начекано неколку програми кои по наредба на еден фајл сами се инсталираат/внесуваат клуч и завршуваат инсталација без да чепкаш ништо. Би сакал и за ворд, ексел и за драјвери и за се и сешто да направам автоматизирано да иде, па после со ауторан да направам еден вид двд инсталација и само селектираш што се да инсталира после преинсталација на виндовс и да уживаш.

Attachments

Дали знае некој како можам да внесам мапа во апликација за Windows 8/Windows Phone, така што да се отворат одредени координати?

Имам едно прашање кое верувам дека имате одговор. Треба да напишам што е Синтакса на Еднодимензионални низи и имам програма за која треба да напишам што печати и како работи. Ако може некој да одговори и ви бил многу благодарен пошто е за екстерно :)

Код:
#include <iostream>
using namespaces std;
int main()
{
int MIT [10]
int n,I,max,j;
cout<<vnesi go brojot n element na nizata
cout<<”n=”;cin>>n;
cout<<”vnesi gi elementite na nizata”<<endl;
for(i=0,i=<n;i++)
{
cout<<”MIT[‘<<j<<”J=”;
cin>>MIT[1];
}
max=MIT[0];
j=0
for (I;i=<n;i++)
if(max=<MIT[1];
max=MIT[1];
j=I;
{
cout <<max;
cout <<J;
return o;
}

Еве го документот за подетално

http://www.mediafire.com/?czz63oc8zfxj0iz

КАко да го направам првиот апплет во јава? Најдов повеќе тутроијали и никако не сака да ми се отвотри аплетот. На гугл хром ми излегува нешто ерор. Чаре? Почнав да се нервирам. Еден аплет неможам да напишам :mad:

Што поточно значи тоа "нешто ерор" ? Баш најбитното не кажа.

Како можам да конвертирам вакви симболи "ü¡¡yvZ0NSý½á" во текст, значи имам цели документи кои вака ми ги отвара во нотепад и не можам никако да ги видам, има ли некоја програма или слично... знае некој?

Пробај во ворд внеси го фајлот, па ќе ти излезе прозорец со избор за кодни страници, тука би требало да ти ги прикаже реално, ако е кирилица текстот потоа сними го(save as) cyrilic windows.

Пошто не знам каде да го стам ова отворив нова тема...Значи не можам да ја инсталирам ми јави еррор на среде инсталација но никако не можам да го најдам ова на гугл еве слика

http://postimg.org/image/ps8zl0wo3/

Постои ли скрипта или програма со која би можел да победам на online надавањата од страници како оваа http://www.bidder.co.uk/ и каде би можел даја слегнам?

Постои ли скрипта или програма со која би можел да победам на online надавањата од страници како оваа http://www.bidder.co.uk/ и каде би можел даја слегнам?

рачно ќе треба да си ја направиш , но сигурен сум дека firewall-ot што го имаат ќе те препознае дека користиш скрипта

рачно ќе треба да си ја направиш , но сигурен сум дека firewall-ot што го имаат ќе те препознае дека користиш скрипта
тебе ти се познати тие раб? јас пошто не знам затава питам тука... а иначе ак знаш некоо, може да ми ја дадеш да пробам

Ваљда тука спаѓа прашањево, па прочитајте убаво што сакам да прашам. Дали и како би можело да напраам у Office Word некој одреден збор секогаш кога ќе го напишам да почнува со голема буква, без да држам shift дур ја куцам првата бувка секој пат кога го пишувам? Прашувам пошто пишувам некои текстови моментално и често користам едни исти имиња, и многу поефикасно би ми било да искористам ваква опција, пример секад коа ќе напишам "рики", зборот да се трансформира у "Рики", со голема почетна буква. Знае некој? :)

Ваљда тука спаѓа прашањево, па прочитајте убаво што сакам да прашам. Дали и како би можело да напраам у Office Word некој одреден збор секогаш кога ќе го напишам да почнува со голема буква, без да држам shift дур ја куцам првата бувка секој пат кога го пишувам? Прашувам пошто пишувам некои текстови моментално и често користам едни исти имиња, и многу поефикасно би ми било да искористам ваква опција, пример секад коа ќе напишам "рики", зборот да се трансформира у "Рики", со голема почетна буква. Знае некој? :)

Word options > Proofing > Auto correct options ... и патем нема врска со програмирање :)

Едит. А зарем во кликање на шифт губиш време? Не е паметно вакви подесувања многу да правиш пошто ќе имаш лоши навики после некое време и ќе делуваш неписмено кога ќе пишуваш на туѓ компјутер или со друга програма :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom