Помош - како да отстранам суперлепак?

Член од
5 февруари 2013
Мислења
444
Поени од реакции
96
Ми капна секундарен лепак на дрвено биро (материјал иверица) одма го избриша со крпа и сега малце се познава како замачкано... дајте совет како да го отстранам лепакот позз

Вода и сапун. Алкохол го вади одма, ама и ќе ја нагризе иверицата.

Ми капна секундарен лепак на дрвено биро (материјал иверица) одма го избриша со крпа и сега малце се познава како замачкано... дајте совет како да го отстранам лепакот позз
Не си требал да го бришаш.Требало да чекаш да се исуши и со скалпер ама само со ножот и полека да стругаш ама само лепакот.

Памет за друг пат пред да работиш било што секогаш се постила најлон или картон

А супер лепак на тренерки? :(
Кога веќе е отворена за Супер Лепак за еден материјал, дај бар и за ова да искористиме.
Гуглав, ама слабо резултати финални. Пробував нешо, ама изгледа не биле тие хемикалии кои се потребни.

Прочитав наслов отворив смест мислев треба некоја ретка крвна група, некој лежи отворен на операциска маса, треба да се спаси овој имал како замачканана капка на биро од иверица?!?
Можам да замислам каква беше атмосферрата кога капна лепилото, излезен на балкун по маица на прерамки, се слуша од собата плач и кукање на жени и деца, се корнеш за коса ...
“ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕ ЛЕЛЕЕЕЕ ЛУЃЕЕЕЕЕЕЕЕ ПОМАГАЈТЕЕЕЕ ЕЕЕЕЕ, БИРООО ОООТОООООО ОД ИВЕЕ ЕЕЕ РИИЦААА МИ КАПНАА ААА ЛЕПИЛО ОГАН ДА ГО ИЗГОРИИИИИ, АИР ДА НЕ ВИДИИИИ ЛУЃЕ МАКЕДОНЦИИИИИ, БРАЃАААА МОИИИ ИИИ ПОМАГАААЈТЕЕЕ АКО БОГА ЗНАЕТЕЕЕЕЕ“

^

50d4938b72ec0d6d60e46d9304548e52198b9ef1d124bed3b60d5a0c20a711e5.jpg

Кога веќе е отворена за Супер Лепак за еден материјал, дај бар и за ова да искористиме.
Гуглав, ама слабо резултати финални. Пробував нешо, ама изгледа не биле тие хемикалии кои се потребни.
Никако, еве веке две години си носам дамка на трењерките од лепак...

Некаде имав прочитано дека WD-40 го вади, ама немам пробано. На свој ризик што би рекле.

Следниот коментар шо ќе бидеоф топик, добива казнени.
@Let 3 собери си ги прстите од тастатурата, тебе не можам да те казнам со поени.

Ама за тоа има да те казнам поинаку...:sneaky:

Затоа е темата Сакам да знам..............како да остранам супер лепак, ............затоа имаше таков мој одговор.
инаку и мене ми се десило,кога лепев пластична чаша од блебдер,истече лепак и во осовината и никако да се очисти.
ама тоа од оној оригинален лепак,што чури кога лепиш,мириса и прсти може да залепиш.Најдобро да се осуши па стругање.
А сега пробав пластични очила да залепам и тоа лепакот кобајаѓи оригинал ништо не лепи - останува течен долго време.

Затоа е темата Сакам да знам..............како да остранам супер лепак, ............затоа имаше таков мој одговор.
инаку и мене ми се десило,кога лепев пластична чаша од блебдер,истече лепак и во осовината и никако да се очисти.
ама тоа од оној оригинален лепак,што чури кога лепиш,мириса и прсти може да залепиш.Најдобро да се осуши па стругање.
А сега пробав пластични очила да залепам и тоа лепакот кобајаѓи оригинал ништо не лепи - останува течен долго време.
Посолиго ( или како и да се вели) со сода бикарбона онаму каде лепакот не е здрвен , и после пак капниму од лепакот над сето тоа и да си немаш мака повеќе.

Не верувам дека некако би можело целосно да се извади, но обиди се на тој начин што ќе истуриш сода врз местото, неколку капки вода и триј...... колку толку би требало да се извади:)

пробај со ова јас си ги налепив со бизон лепак тренерките, веднаш втрив од тоа со зелената етикета, трзав некое време и после првото перење излезе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom