Помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Idiot
  • Време на започнување Време на започнување
И јас го имам истиот проблем со графичката....кога користам каква било 3д апликација (најчесто се случува со игри) добивам screen freeze кој што трае 5-10 секунди и после тоа излага системска порака "Display Driver Stopped Responding and Has Successfully Recovered" ..... а понекогаш знае и скрос да ми се закочи....

Чаре никакво нема ... све буквално СВЕ пробав така да изгледа ќе треба нова графичка.

Иначе графичката ми е ATI HD 6770 @ 1gb

Дечки овој проблем што ви се појавува и јас го имав. Менував драјвери што не правев, за на крај да испадне дека меморијата на графичката ми е отидена. Е сега кај мене дополнително се појавуваше и BSOD, и на некои игри смрзнуваше сликата. Проверете со друга графичка, али моја претпоставка е меморијата е отидена.

Симнав упдате фајл за garry's mod да можам да ја инсталирам преку стеам(кракната стеам). Е сега незнам што да му правам на упдате фајлот. Еве линк до него
http://www.solidfiles.com/d/5bd75b0420/Всушност сакам да најдам гцф фајл за да можам да инсталирам преку сстим. Има решение?

Имал некој проблем со Sleeping Dogs кога ја уклучува преку steam да вика "Sorry this application cannot run under a virtual machine"?

@Мезнаеш
Пробај исклучи TDR ( Timeot Detection and Recovery ) и види како ќе иде. Кога ќе го исклучиш ова - или компјутерот скроз ќе ти се смрзнува ( ќе треба да го рестартираш на дугме ) или ќе сецне пола секунда и ќе продолжи со работа без да ти излага display driver blablablabla. Пробај па кажи дали ќе ти се реши проблемот.

За да го исклучиш додади го овој код во регистрите:

Код:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers]
"TdrLevel"=dword:00000000

Можеш рачно да се замараш ( regedit ) или да го копираш целиот код во notepad и да го зачуваш како NAME.reg ( save as type: all ) и после на фајлот што ќе го креираш кликни два пати и ќе те праша дали си сигурен блабла, одбери дека си и тоа е тоа. Претходно направи си backup на регистрите за ако сакаш да си ги вратиш сетинзите како што ти биле подесени ( ако ти се кочи компјутерот со tweak-от ).

Можеш да пробаш и да ги зачистиш контактите на графичката ( слотот ), да пробаш со друго напајање, други драјвери ...
Пробај прво вака па ако не иде ќе барамо друго чаре.

edit: за win 7

Здраво,

зарем не треба да имам повеќе од 25fps на ДотА??
пробав на овие начините што се на јутуб за повеќе fps али на мене нејке, пак си е исто... на CanIRunIt сишко ми е "PASS"
Рам 1 ГБ графичка Intel (R) 82945G Chipset Express Family
доволно е оваа за дота мислам, да не ми сецка и да ја играм без проблем .. помош некој?
позз

Здраво,

зарем не треба да имам повеќе од 25fps на ДотА??
пробав на овие начините што се на јутуб за повеќе fps али на мене нејке, пак си е исто... на CanIRunIt сишко ми е "PASS"
Рам 1 ГБ графичка Intel (R) 82945G Chipset Express Family
доволно е оваа за дота мислам, да не ми сецка и да ја играм без проблем .. помош некој?
позз

Немаш графичка, имаш „графичка“. Толку е снагата на тоа чудо.

И јас го имам истиот проблем со графичката....кога користам каква било 3д апликација (најчесто се случува со игри) добивам screen freeze кој што трае 5-10 секунди и после тоа излага системска порака "Display Driver Stopped Responding and Has Successfully Recovered" ..... а понекогаш знае и скрос да ми се закочи....

Чаре никакво нема ... све буквално СВЕ пробав така да изгледа ќе треба нова графичка.

Иначе графичката ми е ATI HD 6770 @ 1gb

I jas go imav ovoj problem pred 5-6 meseci na kraj ispadna deka grafickata mi bila izgorena ....

Може некој да ми даде линк од најновиот Patch за Counter Strike Source 2013? Јас ја симнав од една страна www.nosteam.ro и работи, но не работи онлајн бидејќи пачот го немам инсталирано. На оваа страна има линк од пачот, пробав да го симнувам и кога на крај ќе се симнеше, Google Chrome ми вика Network Error.

Ако имај некој слободни 5 мин да одвои би му бил премногу благодарен инаку да ми направи акаунт на следнава страница http://nemexis.net бидејќи мојата lp адреса е блокирана :cautious: инаку пасворд нека стави по свое и нека ми го прати по пп Инаку се работи за Call of Duty Black ops - Multiplayer/Online :)

tantur.mkd61@gmail.com на оваа адреса

Фала однапред :)

Ја симнав Civ V. Проблем имам зашо во играна има само бин фајлови а нема cue фајлови? Дали има начин да се инсталира играва или џабе тепав мегабајти?

Ја симнав Civ V. Проблем имам зашо во играна има само бин фајлови а нема cue фајлови? Дали има начин да се инсталира играва или џабе тепав мегабајти?
од кај си ја симнал? пушти пп

ако не ти е проблем повторно симнување, оди на pirate bay пиши civilization и имаш асална верзија од RELOADED, .iso, 3.75GB

Здраво, имам јас еден голем проблем. Имав xp и понекогаш кога играв counter strike 1.6 имав проблем онака автоматски сликата да се преполови
b2wYksi.png

потоа, ја слимнував играта долу на TaskBar и повторно ја подигав. По некое време си го форматирав комјутерот ставив windows 7 и имав проблеми со резолуцијата, нонстоп ми се мењаше
еднаш вака
gJsfeX3.png
еднаш вака
f11LMpI.png

. Се изнервирав бидејки таа автоматски се мењаше секои 5 секунди, го вратив xp то , и сега проблемот со counter strike кој го опишав погоре ми се повторува нонстоп користејки го истиот звук кога се мењаше резолуцијата на windows7. Вчера пробав да играм GTA San Andreas и таму кога играв 10тина пати ми се случи екранот да стане црн едно 2-3 секунди. Незнам до што би можело да биде, дали некој проблем со графичката или незнам
Сепак да ја напишам конфигурацијата на комјутерот
RAM: 3GB ddr3
GRAFICKA: NVIDIA Ge Force 210 (1GB RAM)
PROCESOR: AMD Sempron(tm) Processor 140 Processor 2.7 GHz
Би бил многу благодарен ако некој може да ми помогне

Здраво дечки! Пред некој ден шетав низ градов и забележав едни дечки Assassin's Creed маици па би сакал да ве прашам да не знаете кај е можно да се продаваат во градов зошто не планирам да купувам онлајн. Вака изгледаше само што беше црвена, а знакот беше црн. Фала однапред :D
31PYxo+F3NL._SX342_.jpg

Може да се игра need for speed most wanted(старата) со волан??
и што треба да напраам за да ја играм?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom