Помфрит?

  • Креатор на темата Креатор на темата b0nus!
  • Време на започнување Време на започнување
Помфрит ? Ммм мајками за тоа е махер го прави исто како у мекдоналц...
Ама јас незнам да правам...
Значи се земат компирите се лупат и мијат и после незнам онака да ги исечкам.
И во тавата колку зејтин се става?
И на колку се пржат?
И како ке знам кога се готови?
13 год сум.. Ај плзз кажете
 
Јас ги правам вака, ќе ги исечкам компирите на помфрит и ги ставам во вода да стојат 30мин, ќе извадат скроб а што помалку скроб покрцкави. После тоа ги сушам со крпа и ги ставам да се пржат. Сега доаѓа штосот, треба двапати да се пржат, прво 8 мин на послаб оган значи не да лудува зејтинот туку нежно да ги пржи, после тоа ги вадиш ги оставаш да се цедат и пржиш друга тура. Потоа ја накачуваш температурата на зејтинот пак ги враќаш да се пржат додека не добијат златна боја. Поубави од ресторан! Однадвор крцкави внатре меки. Нема утка.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom