Помагајте HDD ојде да го нема

• Креатор на темата Креатор на темата Dr_ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Веб-сајт
www.mkd.net
Имам еден голем проблем на хардот на кој ги чувах проектите и документите .

Windows не го гледа -wtf

При бутирње на линукс блокира цел некоја мемориска адреса наоѓа грешка

Го гледа само биос и HHD pro life

948071hdd.gif

Paragon Parttion megic ве ли

Disk I/0 failure

Тенок Макстор? 40 Гига. Нај лошите дискови се тие. Пиши пропало. Тури го у замрзивач преку ноќ. Може и ќе извадиш нешто. Поздрав:tapp:

Но не е лошо да го помачаш малко! У Hirens Boot имаш HDD Regenerator 1.51 со неа ќе проба да поправа бад секторите, или па да пробаш да направаш image со Ghost, ако па ти са толку важни информаците на него http://www.recovery-bg.com/failure-hard-disk-data-recovery-bg.php

Имав пред некое време и јас сличен хард диск од макстор исто така и скоро идентичен проблем, на крај по доста обиди заврши во канта со се што имаше на него, дефектот беше во неисправноста на електромоторот што го врти дискот, работеше кога ќе му текнеше.......

Уште кого го купив примитив дека грее па му ставив кулерче за ХДД со две перки

Ако е електро моторот има ли шанси да се смени?

Negatifo колку зимат пари овие?

Шом ти прикажал колку празен простор имаш, ваљда не е до моторчето.
Со R-Studio проба ли?

не се обидувајте да ставате кулери на него за ладење уште повише го загушувате хдд'то, најдобро ти е да имаш куќиште што има ладење пред нив кулер голем но на нив ништо да се штрафи, знам од искуство ми цркна до сега 1 така. Кулерите се ок демек ладат но кога ќе се напунат со прашина што правиме тогаш цел хдд се гуши, ако зимаш само у rack но и тоа не може да го излади асално. Препорачливо е да го ставиш у кукуштетот и ништо да нема под него или над него да има доволен простор за да се лади.

не се обидувајте да ставате кулери на него за ладење уште повише го загушувате хдд'то, најдобро ти е да имаш куќиште што има ладење пред нив кулер голем но на нив ништо да се штрафи, знам од искуство ми цркна до сега 1 така. Кулерите се ок демек ладат но кога ќе се напунат со прашина што правиме тогаш цел хдд се гуши, ако зимаш само у rack но и тоа не може да го излади асално. Препорачливо е да го ставиш у кукуштетот и ништо да нема под него или над него да има доволен простор за да се лади.

Ладење на кукиштето ми е многу добро изведно бидејки секој елемент е наместен од мене и е тестирано

Јас мислам дека 23-27 степени не се смета за гушење во летно време (темп на хардиск)

п.с

Компјутер се чисти темелно на секој 3 месеци.
Тоа спаѓа во сервиз нашите фирми за сервиз го сваќат форматот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom