Полуматура

• Креатор на темата Креатор на темата kajganauser
  • Време на започнување Време на започнување
Сериозно ќе пробаш да ме убедиш дека „биди каков што другите очекуваат да бидеш“ е ок став ?!
Америчкото општество очекува од девојчињата на 14 години да бидат мајки и тоа е ок, така ?!
Кој зборува за америчкото општество ? Јас зборувам за нашето македонско... Далеку е Америка момче....

Кај се бе деца на 14 години? Тоа што пред дваесет години се правело на 18, сега се прави на 14, едноставно таква е модата, нема тука што муабет да правиме. Вие дечки ако не сакате во средно да ве заебаваат и отфрлат од друштвото и да бидете познати како гикови,нрдови,бубалици и фгт-и ќе си го направите она кое општеството го очекува од вас, да станете возрасни. Уште малце ќе добијат право на глас, а тие уште се немаат испијанато/поебано.
не бе возрасни се....што се ако не се деца? ќе се напијат чаша пиво и одма се начукуваат или па паѓаат у транс дека се пијани...

Многу малце се сеќавам на полуматурата :D
Знам дека облека купив на два дена пред настанот (како и пред матура и пред апсолвентска). Доле носев едни црни спортски кошаркарски патики, обична фармерка, горе имав некоја маица (не се сеќавам во што боја), и тегет дуксер на патент.
Проследено со лошите шлемски фризури :icon_mrgr:
Искрено криво ми е што немам воопшто слики од тој период, кога имав огромно косиште. Само од алманах имам слика, а таа кога на заебанција им ја давав на најблиските да ја стават во новчаник, ни они не сакаа да ја земат :pos:
Реткокој од машките носеше кошула, а за сако и селски ципели воопшто и не станувало збор.
Ниту едно девојче не носеше штикли, ниту пак она хаљинине што ги носат како бабетини на сегашниве матури.
Знаеа да изненадат со некоја подеколтирана маица, кратки шорцеви, бели тесни пантолони, и МНООООГУ ЛОШИ ТОПУЦИ :icon_mrgr:
Се што ми текнува од полуматурата е дека игравме на песни од Евровизија :pos:
Тогаш за денсање беа популарни Турската For real од Атена кои подоцна гостуваа на Таксират, Shake shake од ропакот Грчки Сакис и Украинската победничка Руслана. Знам дека кога ја пуштија For real, се случи катаклизма во дискотеката.
Ниту алкохол сме пиеле, а за мара не станувало ни збор :)
После дискотеката седевме во школски дури не дојдоа и ни мавнаа рекет:pos:
Имаше едни локални силеџии кои често ни правеа проблеми. Беа постари некои 2-3 години од нас и недела дсве претходно го имавме истепано едниот од нив. Вечерта после полуматурата ни го пресекоа патот со едно фичо, ни извадија ножеви и толку требаше за сите да дадеме по 50 денари "данок" :icon_lol:

Кој зборува за америчкото општество ? Јас зборувам за нашето македонско... Далеку е Америка момче....
Далеко е и Велес ако одеш пешки. И Штип далеко е усвета е, а ќе речеш тего дека е :icon_lol:

Си ја промашил поентата, примерот беше даден во насока на целта на мојот пост, а не да дебатираме дали америка е или не е блиску до нашево општество...
Ајде еве да не речеш примерот со америчкото општество е проблемот, еве ти еден наш пример.
Девојка одлучила да му ја предаде невиноста на вистинскиот, а околината ја смета за теле што размислува така. Сеа оваа треба да се посере и на честа и на својата определба и да се поебе со првото копито што ќе го види, така ?

Далеко е и Велес ако одеш пешки. И Штип далеко е усвета е, а ќе речеш тего дека е :icon_lol:

Си ја промашил поентата, примерот беше даден во насока на целта на мојот пост, а не да дебатираме дали америка е или не е блиску до нашево општество...
Ајде еве да не речеш примерот со америчкото општество е проблемот, еве ти еден наш пример.
Девојка одлучила да му ја предаде невиноста на вистинскиот, а околината ја смета за теле што размислува така. Сеа оваа треба да се посере и на честа и на својата определба и да се поебе со првото копито што ќе го види, така ?
Не мора со првото, може и со второто.

Моја полуматура...Во клуб бевме, кога дојдовме неможевме да се препознаеме сите нашминкани, дотерани :pipi:
Мене ми се закачи еден менаџер на клубот и знам да се тргав од него,и ме удави цела вечер. А иначе ок беше, пијано, лудо, откачено. Многу беа тажни, но јас пресреќна што нема да ги гледам тие луѓе веќе и едвај чекав средно да дојде да почнат искачања и право уживање онака како сакав..
И да..ми се скина ремчето од сандалата,иначе 10 цм прв пат у живот на штикли цела ноќ, и си одседнав на крај на сепаре со другарки...:pipi: Беше топ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom