Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Не може Трамп да ја земе вината за тоа што некој полицаец убил црнец и притоа таа паравојска БЛМ да напаѓа народ кој не носи маска или само кој седи во некој ресторан. Симпатизерите на Трамп се тие кои беа напаѓани, во еден републиканец беше и пукано.
Еве кој кандидат е подобар од Трамп моментално? Никој, сите ги победи многу убедливо 2016, но направи неколку грешки за кои ќе пишувам откако ќе се знае победникот по сето пребројување. Се знае кој ја контролира гневната толпа, истата онаа која во овој момент е на улиците на Њу Јорк и вандализира.
Немало вака напнати кампањи пред кланот Трамп да стапи на сцена. Имаше една будала во покушај како Сара Пејлн, ама и таа далеку од олку зелени тресела. Битно е Републиканската партија да се врати на старите вредности и да се пацифизира. Демократите колку толку личат на себе, за разлика од тие бараби кои ја имаат узурпирано Републиканската Партија.

Трамп сигурно победува во Пенсилванија, треба големо чудо да се случи Бајден да победи.

Значи 6 пати ти се напиша, прекини да бидеш магаре. Пенсилванија е дебело изгубена за Трамп. Ако не ми веруваш може да се кладиме.

Немало вака напнати кампањи пред кланот Трамп да стапи на сцена. Имаше една будала во покушај како Сара Пејлн, ама и таа далеку од олку зелени тресела. Битно е Републиканската партија да се врати на старите вредности и да се пацифизира. Демократите колку толку личат на себе, за разлика од тие бараби кои ја имаат узурпирано Републиканската Партија.
Немало ни волку црна кампања против било кој кандидат. И знаеме кои луѓе ја прават напнатоста, оние кои сакаат радикални промени. Не дека Трамп не придонесува со својата реторика, но неколку лоши зборови на Твитер не се ништо во споредба со она се случуваше низ улиците на САД. Таргет група беа републиканците, гласачи и носители на политиките. Рајан беше спасен од страна на полицијата и пренесен во хотел на Трамп пред неколку месеци. :)

Нема да се затвори кругот, ги чекале и гласовите од војската. :facepalm:
А тие од вселената што се ќе стигнат за неколку месеци. Ама нема шанса да има превари во најголемата демократија во светот, не може да се случи тоа. Што пиша некој поназад, овие нас не учат како се спроведуваат избори, очигледно има многу финти кои не ги знаеме, ќе треба уште долго да не учат :D

А тие од вселената што се ќе стигнат за неколку месеци. Ама нема шанса да има превари во најголемата демократија во светот, не може да се случи тоа. Што пиша некој поназад, овие нас не учат како се спроведуваат избори, очигледно има многу финти кои не ги знаеме, ќе треба уште долго да не учат :D
Има 10тина видеа каде се зборува и гледа фалсификатот, се гледа нешто што личи на гужвање на ливчиња и каде се забранува луѓе од кампањата на Трамп да вршат надзор во броењето. Ќе покаже пребројувањето дали сето тоа е вистина, но сега за сега се шпекулации.

Да бе, во Џорџија ќе чекале неколку илијади гласови од војската, така да и да поведе Бајден, пак може да се сврти за Трамп со тие, само не ми е јасно зошто само за Џорџија чекаа војнички гласови, а за Висконсн и Мичиген не, од таму изгледа нема војници по светот пратено :toe:

Да бе, во Џорџија ќе чекале неколку илијади гласови од војската, така да и да поведе Бајден, пак може да се сврти за Трамп со тие, само не ми е јасно зошто само за Џорџија чекаа војнички гласови, а за Висконсн и Мичиген не, од таму изгледа нема војници по светот пратено :toe:
Не сакаш да ме цитираш. :D

Гледаш дека е 99% скоро секаде. :)
Ама ќе видиме, тоа слушнав на СиЕнЕн, а они знаат да фабрикуваат.

Хајден води во Џорџија.

Истото прашање би важело и за Демократите. Ќе видиме, битно е да се пацифизира ситуацијата после заминувањето на лудакот Трамп и кланот околу него, кои го хушкаат народот кон немири. Овие 4 години треба да бидат транзиција и враќање кон нормалноста за после тоа да има нормална кампања, како во З.Европа, а не оваа лакрдија која ја создаде кланот Трамп и Бенон.

Грешка си, мислам дека допрва ќе стани калакурница. Затоа што никој нема намера да ги решава правите проблеми.

Не сакаш да ме цитираш. :D

Гледаш дека е 99% скоро секаде. :)
Ама ќе видиме, тоа слушнав на СиЕнЕн, а они знаат да фабрикуваат.

Хајден води во Џорџија.

Не го напишав со иронија, и јас прочитав за војничките гласови, и пак прашувам не ми е јасно дали се само за Џорџија и ако е така, зошто само џорџиските војнички се чекаат а не и другите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom