Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Така бе Аноне, скоро 4 милиoни предност има Бајден во гласови, а овие земале таму бројат уште 30, 40 илјади гласови во таму небитните Пенсилванија, Аризона, Невада и Џорџија.

Јас мислам да те пратиме медијатор, одма ќе им ја решиш ситуацијава на Америве.
Доста бе не замарај, ми разјасни @Zlatikevichius сфатив :D
Ама чим се буни портокаловиов, си знае веќе...
Ваљда нема ни една да не земе Бајден од останативе јеботе.

Трамп треба да има обраќање во 6:30pm по источно време, односно за 15тина минути.

Разликата во Пенсилванија е 75 илјади сега.

Последно уредено:
Убава анализа и прогнози околу изборите.
Кога збори Михаил Хазин другите слушаат, учествува и Николај Стариков.
Виша школа за аналитика се, надвор од обичниот поглед на политика, геополитика, особено економија.
Живи, здрави, сите ќе разбереме за неколку месеца. Главното што кажува, е дека има сила позади Трамп, уште три месеца е претседател, има суд, обвинителство, контраразузнавање , дел од разузнавањето позади него.
Може да се појават интересни видеа, и други докази, не само кај овие што лепеа весници по стаклата да не се гледа како бројат, а и снимки од разговори од самиот Бајден и раководтвото на демократската партија.
Да не се покаже како специјалната операцијата на ДБК и ЦРУ во собранието на РМ, после пишман револуционерите векови затвор, Грујо бега.

Трамп треба да има обраќање во 6:30pm по источно време, односно за 15тина минути.

Разликата во Пенсилванија е 75 илјади сега.
Види и штикла на Меланија, папапаа

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Teško toa...posle svadba tapani. Za žal go jade nemien....

Видете вака пријатели и пријателки подржувачи на Трамп. Јас во поразот на Трамп гледам само еден факт. А тоа е еден баксуз кој му даде подршка пред месец дена, од тогаш престанав да се ложам хардкор дека ке ги добие изборите. Да, да истиот тој уплати 2 милиона на клинтонови и знаете што и се случи на кокошката 2016 година.

Јас сум далеку од демократ пријателе. Јас сум десен центар Републиканец и не ги бендисувам ич демократите. Нешто слично како покојниот Џон МекКејн, воен ветеран и анти морковот Трамп. Привремено на овие избори сум на страна на добриот, мудар и грижлив старец анкл Џо, ама во 2024 кога ќе се мафнеме од кланот Трамп, ликови како Сара Пејлн и останати теоретичари на завери кои веруваат во НЛО, ХААРП, 5Г зрачење, цицање крв од деца и слично и ќе избереме нормален кандидат ќе се вратам во старото јато. Дури Стив Бенон и останати бараби на кои овој им е идол ја тераа(т) пропагандата таму немам јас ништо заедничко со Републиканската партија.
Сега и ти како ги изромантизира Џо Бајден и Меккејн :) Меккејн е воен криминалец и најголем warmonger (bomb bomb bomb Iran?), а Бајден е далеку од грижлив и мудар. Бајден е тешко копиле, само со тек на времето дали животните искуства го омекнале малку или ги изострил политичките инстинкти како да настапува нешто подопадливо (или го истренирале, со фејк извежбаната насмевка), па ствара кај многумина перцепција на мудар или емпатичен. Моментално когнитивно е опаднат што речиси функционира на ниво тука некаде со Трамп.

Трамп настрана сите испади имаше генијална кампања на минатите избори. Не верувам дека тој е најзаслужен за тоа, но комбинацијата на неговата неконвенцијалност, кампања и што го имаше за противник една од најомразените политички личности во историјата, беа доволни. Но тогаш беше со наратив како кандидат кој ќе се бори против естаблишментот и специјалните интереси во политиката, годинава имаше реклами кај што денса, затоа што приказната за чистење на мочуриштето веќе е неуверлива. Гласовите што отидоа за Бајден беа затоа што тие што му дадоа benefit of the doubt минатиот пат се уверија дека Трамп е сепак само колосален морон со потенцијална опасност да го излета возот на Америка од шините. И секако има непоправлива категорија со култна фанатичност кон Трамп која што сега ќе верува дека сѐ било наместено.

Последно уредено:
Разликата во Џорџија падна на околу 3.5 илјади гласови, во Пенсилванија на 65 илјади гласови.

Разликата во Аризона е намалена на 59 илјади.

Тешко дека броењето ќе се заврши денеска (вечерва по наше време) во Пенсилванија, така што ќе треба да се почека до утре.

Последно уредено:
Овој Миленко ме подсети на еден сосед, хардкор дпнеовец. Кажа ако Трамп тепа во 2016 нема да дозволи да падне грујо. Година дена подоцна погодете што се случи. :pos:

@Macedon1um Што ќе направи Врховниот суд на САД? Знаеш дека прашања во врска со броење гласови се поставувале пред USSC и дека истиот одбивал да решава затоа што тоа е уредено со state law и е state matter? Така што, крајна инстанца во Пенсилванија/Џорџија/Висконсин/Невада е врховниот суд во секоја од одделните држави.

Нема назад за Трампчо мислам. Џорџија и Пенсилванија ќе флипнат за брзо. Моментално Џорџија е +1267, додека ПА +18К.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom