Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Уште не се изладени децата во Швајцарија, Љупче веќе му го зима на пасторот во уста, јајцата го шлапаат по брада.

Прегледај го приврзокот 465536

Прегледај го приврзокот 465537
Интересно колку странски медиуми споделија и прават анализи за трагедијата во Швајцарија споредено со трагедијата во Кочани.
За Европа сеуште се што е југоисточно од Германија и Австрија е помалку вредно, особено словените.

Па и ти не си потребен, ама сепак од што ти е толку убаво таму каде што е дијаспората те фаќа досада за да тролаш тука на форумов.

И твојата ДНК не поминала низ било какви промени таму во странство.
Типот не е ни Македонец. На многу ликој овде што пишуваат критички и со омаловажување треба да се гледа исто така - критички и со омаловажување.
Македонците не чинат, ама затоа Грци, Бугари, Шипој, Срби чинат. Ајде нека прошета. Ако ние сме дното, цел балкан е дно заедно со нас. Можи да продава пуфки само на ликој кој не виделе што се имаме по соседството.

Типот не е ни Македонец. На многу ликој овде што пишуваат критички и со омаловажување треба да се гледа исто така - критички и со омаловажување.
Македонците не чинат, ама затоа Грци, Бугари, Шипој, Срби чинат. Ајде нека прошета. Ако ние сме дното, цел балкан е дно заедно со нас. Можи да продава пуфки само на ликој кој не виделе што се имаме по соседството.
Проблемот е маната што ја имаме од нашите претци, да сме цинични кон себе и затоа сме единствен народ и нација која сам за себе си вика македонче, тоа не е омраза кон себе туку тага што македончето никогаш не се обединува и се продава за клучни работи за себе.
Еве пример на форумов има ликови кои си земаат за право да зборуваат за Гоце Делчев, па уште ме кани на кафе, ме запрепастува храброста после тоа што го пишува за Гоце Делчев да седне со Македонци на кафе, тоа е проблемот.
Но ете, некои немаат свест и образ па можат на мечкин камен или кајмакчалан да слават со албанци, бугари и срби, ова е исто како некој да ми влезе дома и ми каже сега ова е и мое ќе го делиме и креветот.
Тоа е Македонче, за туѓи бели дворови копај си црни гробови.

Интересно колку странски медиуми споделија и прават анализи за трагедијата во Швајцарија споредено со трагедијата во Кочани.
За Европа сеуште се што е југоисточно од Германија и Австрија е помалку вредно, особено словените.
За Кочани цел свет пренесе.

За Кочани цел свет пренесе.
Пренесено да, но има огромна разлика во инпактот и начинот на пренесување, интересот кај странските медиуми е поголем него кон кочани, тука има фактор оти швајцарскиот случај е на нова година но швајцарскиот случај изгледа поголем него кочани, кочани после трагедијата остана на балкански интерес.
Тоа е менталитетот на првиот свет кон третиот свет, не ги интересира за сиромашни балкански држави, ќе си кажат корупција и толку, тоа е.
Исто како американскиот однос кон земјите од латинска америка.

Пренесено да, но има огромна разлика во инпактот и начинот на пренесување, интересот кај странските медиуми е поголем него кон кочани, тука има фактор оти швајцарскиот случај е на нова година но швајцарскиот случај изгледа поголем него кочани, кочани после трагедијата остана на балкански интерес.
Тоа е менталитетот на првиот свет кон третиот свет, не ги интересира за сиромашни балкански држави, ќе си кажат корупција и толку, тоа е.
Прекини со чкрапање на глупости, бите.
Прво никој во мојата фамилија себе или другите не ги нарекол Македонче. Тоа ќе да е повеќе карактер.
Второ, сопственик на станбени комплекси кој го познавам ме изненади лани кога ми спомна за трагедијата во МКД. Она што уште повеќе ме изненади е што имаше солзи во очите. Дека умреле млади луѓе. Човек кој нема никаков линк со нас како народ. Не се брукај вака.

Да но искрено тоа е поради тоа што они се поблиски културно до нив отколку до нас отколку тоа што не гледаат како унтерменшен (иако и тоа е вистина), исто како нас на пример што повеќе не тангираат работи во Србија и Бугарија отколку во Британија или Канада.

Убиено дете во Црна Гора? - Леле страшно!
Убиено дете во Норвешка? - Тоа е јебига него дај да видиме вечер кои играат.

Не.

И така и ќе остане.

Само треба некој да им го објасни тоа на тие народи кои живеат југоисточно од Германија и Австрија, наспроти приказните и бајките за деца кои ги раскажуваат домашните политичари за рајот наречен ЕУ.

Најголемите дијаспори од Северна се во САД, Австралија, Канада, Германија, Франција, Италија, Холандија, Шведска, Аргентина, Швајцарија, Велика Британија.
Од Северна толку е таа....Се што е вештачко пропаѓа...Затоа и ќе навселуват мигранти од Британија. Од тоа што сум разбрал цела дијаспора е поделена на бугараши, словеномани, и гркомани како нас егејците и дел од вардарците-власите најчесто делови од Прилеп, Битола, Струмица, Битола, Пехчево, Берово, Гевгелија......

Па и ти не си потребен, ама сепак од што ти е толку убаво таму каде што е дијаспората те фаќа досада за да тролаш тука на форумов.

И твојата ДНК не поминала низ било какви промени таму во странство.
Да бе да и години наназад "тролав". Значи зборување најмногу шо можи објективно е тролање според тебе?

Ајде докажи дека не сум во право за ДНК, односно кои неквалитети ги носи македонецот (северџанот).

Најголем пример за лош додаток на "квалитет" ти е откако србите шират влијание тука од 1912, со што народот почнува да кара како србите.

Пред то е имаш само колнење, сето е запишано и истражено од професори во кралството Југославија. Оди на филозофски или во градската библиотека че најдиш.

Истото то колнење ти е прикажано во приказните преку македонските народно приказни, и многу други особини.

Но најголемите особини шо се одразуваат се како шо ги набројв цинизам, крадење, лажење, кодошење, кукавичлук, давај газ, предавство, колнење и најновиот карање заради србите.

Шо е спротивно односно добро на ова? Сарказам, давање или раздавање или по ново донирање, вистина, тишина, веродостоен, храброст, верност, благослов.

Кој од вредности македонецот ги има? И да има не ги има сите. Знајш шо има?

Како јас шо се мачев така и тој че се мачи, оти да му помагам. Му ебам сѐ тој мене така јас него вака.

Русите се најголем пример за три квалитет кои му ги знам сарказам, храброст, помагање. Затоа и најголема држава се. Кога прв пат седев со русите не можев да им го разберам сарказмот затоа што општеството во Северна е цинично, цинично се исмејува.
Автоматски споено мислење:

Од Северна толку е таа....Се што е вештачко пропаѓа...Затоа и ќе навселуват мигранти од Британија. Од тоа што сум разбрал цела дијаспора е поделена на бугараши, словеномани, и гркомани како нас егејците и дел од вардарците-власите најчесто делови од Прилеп, Битола, Струмица, Битола, Пехчево, Берово, Гевгелија......
Па сето шо беше од Југославија гнилото излезе 1991 на виделина. Како шо кажав во претходната објава, Македонија е заснована на братство и единство, атеизам, мултикултура, нешто шо било спротивно на целите на револуционерите, спротивно дури и на основањето на соседните кралства како Грција, Бугарија, Албанија, Црна Гора, Србија.

Грција официјално во уставот е православна, во уставот на Северна пишува дека е секуларна држава, а пред то атеистичка.

Дијаспората ти е поделена на македонци, оние кои заминале со југословенски пасош на времето, со виза, тие со бугарски пасоши, за гркомани не знам.

На другар ми мој, фамилијата негова егејците кога дошле во Југославија, едниот дедо негов беше скроз против југословенизмот, односно србизмот, кажал ова че напрај пакост на народот. И стварно така испаднало. Старите егејци умираат, наследниците ние примаме од таа скапана култура.

Последно уредено:
Да бе да и години наназад "тролав". Значи зборување најмногу шо можи објективно е тролање според тебе?

Ајде докажи дека не сум во право за ДНК, односно кои неквалитети ги носи македонецот (северџанот).

Најголем пример за лош додаток на "квалитет" ти е откако србите шират влијание тука од 1912, со што народот почнува да кара како србите.

Пред то е имаш само колнење, сето е запишано и истражено од професори во кралството Југославија. Оди на филозофски или во градската библиотека че најдиш.

Истото то колнење ти е прикажано во приказните преку македонските народно приказни, и многу други особини.

Но најголемите особини шо се одразуваат се како шо ги набројв цинизам, крадење, лажење, кодошење, кукавичлук, давај газ, предавство, колнење и најновиот карање заради србите.

Шо е спротивно односно добро на ова? Сарказам, давање или раздавање или по ново донирање, вистина, тишина, веродостоен, храброст, верност, благослов.

Кој од вредности македонецот ги има? И да има не ги има сите. Знајш шо има?

Како јас шо се мачев така и тој че се мачи, оти да му помагам. Му ебам сѐ тој мене така јас него вака.

Русите се најголем пример за три квалитет кои му ги знам сарказам, храброст, помагање. Затоа и најголема држава се. Кога прв пат седев со русите не можев да им го разберам сарказмот затоа што општеството во Северна е цинично, цинично се исмејува.
Автоматски споено мислење:

Па сето шо беше од Југославија гнилото излезе 1991 на виделина. Како шо кажав во претходната објава, Македонија е заснована на братство и единство, атеизам, мултикултура, нешто шо било спротивно на целите на револуционерите, спротивно дури и на основањето на соседните кралства како Грција, Бугарија, Албанија, Црна Гора, Србија.

Грција официјално во уставот е православна, во уставот на Северна пишува дека е секуларна држава, а пред то атеистичка.

Дијаспората ти е поделена на македонци, оние кои заминале со југословенски пасош на времето, со виза, тие со бугарски пасоши, за гркомани не знам.

На другар ми мој, фамилијата негова егејците кога дошле во Југославија, едниот дедо негов беше скроз против југословенизмот, односно србизмот, кажал ова че напрај пакост на народот. И стварно така испаднало. Старите егејци умираат, наследниците ние примаме од таа скапана култура.
Читај коментари по Фејсбук, прашај иселениците во Австралија, Канада, САД..., ќе видиш едно исто: поделено е се. каша-попара.

Прва група: Бугараши што тврдат дека „Македонец значи најдобар Бугарин“ и дека историјата почнува и завршува со нивното бугарско свето ВМРО.

Втора група: Гркомани што се изјаснуват македонци грци и тврдат дека тие од вардарскиот дел се јужно-словени и Македонците биле Грци, хеленски народ, дека сите што сакат да бидат македонци треба да учат грчки и да си ги сменат словенските презимиња.

Трета група: србомани, кои велат дека се ист народ со Србите, подобро било со Србите отколку со Бугарите, идентитетот го бранат во фејсбук коментари а опседнати се со Цеца, Десигнерица и турбо-фолк од сабајле до вечер.

Четврта група: Југословени, вечно заглавени во минатото, што плачат по Тито и ја фалат Југославија со комунизамот, затоа што било „престиж“ да се вози југо.

Петта група: со розеви наочари самопрогласени „македонисти“, што тврдат дека Александар Македонски бил јужен Словен, зборувал словенски јазик и пишувал кирилица, Христо ТАТАРчев и Аспарух Јосифов македонски хероји, и тие исто така идентитетот го бранат во фејсбук коментари а опседнати се со Цеца, Десигнерица и турбо-фолк од сабајле до вечер.

Шеста категорија: русофили и брикс-верници. Тврдат дека ЕУ нè мрази, цел свет не мрази, сите се виновни само РСМ не е виновна, 15 години пишуват секој ден дека западот пропаѓа, татарски злонамерен е а БРИКС е иднината. Според нив, Русија и Кина одвај ја чекаат РСМ — како да е светска сила а не мала држава.

:facepalm:
Да дојде ред него да го киднапираат нема да треба ни хеликоптер а камо ли авион, у голф 3 ќе го спакуваат ама битно ја поздравил акцијата :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom