Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
грета нема елементарно познавање од енергетика за да дискутира на тие теми. Впрочем затоа Германија сега нема енергија зошто слушаше такви политичари ко грета. А и се докажа дека целата работа е еден голем hoax кога се работи за зелени агенди. Трамп сите ги одјеба тие зелените.

грета нема елементарно познавање од енергетика за да дискутира на тие теми. Впрочем затоа Германија сега нема енергија зошто слушаше такви политичари ко грета. А и се докажа дека целата работа е еден голем hoax кога се работи за зелени агенди. Трамп сите ги одјеба тие зелените.
greta e aktivist, ne e politichar.

Темава праење парче..

Иначе аутизмот влијае на когнитивното размислување.

Луѓето со Аспергер обично имаат просечна или надпросечна интелигенција, но имаат потешкотии во социјалната комуникација, разбирање на емоции и несоцијални правила, како и ограничени интереси и повторувачки однесувања.
vlijae, da, no ne e hendikep kakov shto e daunov sindrom ili pak tezhok oblik na autizam.

isto kako shto depresija ne e hendikep tuku rastrojstvo.

greta e aktivist, ne e politichar.

тоа е политика. Со емотивни плачења сака да ја промени политиката. Сите ќе умрете говори. Сеење страв меѓу народот само да се плаши.

Ваквите како Грета ја спо.баа Европската автомобилска индустрија која е движечка сила на европската економија.Значи не се проблем бомбардирањата со осиромашен ураниум,нападите и уништувањето на огромни рафинерии во Русија и Украина,големите подметнати пожари,горењето на нафтените полиња во Ирак за време на војната ама моторите со внатрешно догорување да ти биле најголемиот проблем.:cautious:Платени лицемери,ништо повеќе.

тоа е политика. Со емотивни плачења сака да ја промени политиката. Сите ќе умрете говори. Сеење страв меѓу народот само да се плаши.
ne e politichar tuku aktivist, ednostavno.

tipkata beshe maloletna vo periodot koga gi drzeshe tie govori i kako takva ne e vozmozhno da uchestvuvala vo politika, nitu pak denes uchestvuva.

postoi distinkcija pomegju politichar i aktivist.

ako mislish deka maloletna Greta od Svedska e prichina za menuvanje na energetskata politika na supersila kakva shto e Germanija koja shto imashe i ima zeleni politichki partii koi shto ja guraa taa agenda, togash zaludno e da diskutirame.

ne e politichar tuku aktivist, ednostavno.

tipkata beshe maloletna vo periodot koga gi drzeshe tie govori i kako takva ne e vozmozhno da uchestvuvala vo politika, nitu pak denes uchestvuva.

postoi distinkcija pomegju politichar i aktivist.

ako mislish deka maloletna Greta od Svedska e prichina za menuvanje na energetskata politika na supersila kakva shto e Germanija koja shto imashe i ima zeleni politichki partii koi shto ja guraa taa agenda, togash zaludno e da diskutirame.

тогаш нека отиде во Кина нека протестира околу централите на јаглен што работат 24/7 или кај најголемата брана на светот што ја градат кинезите. Али дошла овде нас да ни кажува што да правиме. Централата на Кожуф за чиста енергија била проблемот :popce:

Последно уредено:
тогаш нека отиде во Кина нека протестира околу централите на јаглен што работат 24/7 или кај најголемата брана на светот што ја градат кинезите. Али дошла овде нас да ни кажува што да правиме. Централата на Кожуф за чиста енергија била проблемот :popce:
zborish nepovrzhano celo vreme.

doshla mlada buntovna lichnost so globalen outreach da volontira vo lokalni proekti vo Makedonija shto e za pozdravuvanje, zatoa shto istovremeno e i promocija na drzhavata, istata ukazhuva na problem koj shto go ima drzhavata se so cel da vlijae na izvrshnata vlast da reshi problem koj shto go zasega celo naselenie i vie taa lichnost ja serete vo temava bez da imate nitu edna konkretna prichina za istoto.

eve, ti se slozhuvash li so tie hidrocentrali?

problem e toa shto smeta deka nema potreba od hidrocentrala koja shto upropastuva priroda za privaten profit, ili problem e toa shto bara mir i humanitarna pomosh vo Gaza?

ne znam dali vie uopshte se chitate shto pishuvate, da mi kazeshe nekoj deka kje ja branam vo temava nekogash kje mu se iznasmeev.

zborish nepovrzhano celo vreme.

doshla mlada buntovna lichnost so globalen outreach da volontira vo lokalni proekti vo Makedonija shto e za pozdravuvanje, zatoa shto istovremeno e i promocija na drzhavata, istata ukazhuva na problem koj shto go ima drzhavata se so cel da vlijae na izvrshnata vlast da reshi problem koj shto go zasega celo naselenie i vie taa lichnost ja serete vo temava bez da imate nitu edna konkretna prichina za istoto.

eve, ti se slozhuvash li so tie hidrocentrali?

problem e toa shto smeta deka nema potreba od hidrocentrala koja shto upropastuva priroda za privaten profit, ili problem e toa shto bara mir i humanitarna pomosh vo Gaza?

ne znam dali vie uopshte se chitate shto pishuvate, da mi kazeshe nekoj deka kje ja branam vo temava nekogash kje mu se iznasmeev.

ти си одлепен како неа, затоа ништо не разбираш што збориме.

Ронче, испадни од детската...
Оти во "природа" до некоја од тие мини-хидроцентрали..

После врати се дома, и запрашај се зошто се грееш на клима, а не на централно како секој нормален град во европа!?

Запрашај се зошто ја искрадоа и приватизираа топлификација..
Запрашај се зошто ја кочат гасификацијата и Курто и Мурто!!
Запрашај се зошто ви даваат ваучери за клими...
Запрашај се зошто баш децата на Заев, Ахмети и компанија се трговци на струја со милионски профит!?
Запрашај се зошто Мицика и Анѓушот ги прават тие никакви капацитети за сметка на уништувањето на природата!
Запрашај се зошто другиве садат ветерници и фото-волтаици на земјоделско земјиште!
Запрашај се зошто државава не инвестира во стратешки капацитети!?
Запрашај се зошто немаме ко-генеративни централи...

Многу ќе ти дојде одеднаш знам..
Ама место да ја мислиш Грета, мисли на ова...
Ќе ти текне кога тогаш ;)

Ронче, испадни од детската...
Оти во "природа" до некоја од тие мини-хидроцентрали..

После врати се дома, и запрашај се зошто се грееш на клима, а не на централно како секој нормален град во европа!?

Запрашај се зошто ја искрадоа и приватизираа топлификација..
Запрашај се зошто ја кочат гасификацијата и Курто и Мурто!!
Запрашај се зошто ви даваат ваучери за клими...
Запрашај се зошто баш децата на Заев, Ахмети и компанија се трговци на струја со милионски профит!?
Запрашај се зошто Мицика и Анѓушот ги прават тие никакви капацитети за сметка на уништувањето на природата!
Запрашај се зошто другиве садат ветерници и фото-волтаици на земјоделско земјиште!
Запрашај се зошто државава не инвестира во стратешки капацитети!?
Запрашај се зошто немаме ко-генеративни централи...

Многу ќе ти дојде одеднаш знам..
Ама место да ја мислиш Грета, мисли на ова...
Ќе ти текне кога тогаш ;)

Каква врска има хидроцентрала со греење? Хидроцентрала не произведува топлинска енергија.

У друга тема квичевте за вардарска долина каде што треба да се тргнат од мапа цели села за тие централи, овде ви смета на некој куропек каде што ништо не вирее да има централа.

Каква врска има хидроцентрала со греење? Хидроцентрала не произведува топлинска енергија.

У друга тема квичевте за вардарска долина каде што треба да се тргнат од мапа цели села за тие централи, овде ви смета на некој куропек каде што ништо не вирее да има централа.
Океј... немој да мислиш!
Ептен многу ти е... требаше да знам :unsure:

Се е Релативно

Исто и Египет
На времето УСА смислуваше некој марифети со сребро, да ги скроти ураганите со иницирање вештачки дожд, но Мексико се побуни бидејќи тие урагани немуму носат дожд..
Долга и широка, па и за елекричните автомобили најдоа дека се полоши од класичните, но јас гледам на кабловска 24/7, Словенија дава стимулации..
А ок е дека е подобро големи хидроцентрали наместо мали
Патем, даваме субвенции за Инвертори, но излезе убав напис за ладењето со клими дека тоа е индивидуално, а ако сите се ладат вкупно повеќе ја загреваме планетата, т.е. подобро е класично ладење, како ладилните кули на термоцентрамлите...ЈАСНО НЕМА ДА КОРИСТИШ ПИТКА ВОДА ...всушност само как нас ПИТКА ВОДА користиме за казанчиња, перење , наводнување...

razlikata e vo toa shto kaj nas najgolem del od hidrocentralite se privatni, bez nikakva korist za naselenieto se unishtuva priroda za da kapitaliziraat politichari i deca na (ex) politichari.

razlikata e vo toa shto kaj nas najgolem del od hidrocentralite se privatni, bez nikakva korist za naselenieto se unishtuva priroda za da kapitaliziraat politichari i deca na (ex) politichari.
Ма и приватни нека се...
Скроз губат смисла ако една ко-генеративна централа во Скопје произведува х5 повеќе од нив на годишно ниво!
Ако еден стратешки капацитет како Чебрен или Галиште ги надмине х3 со само една еколошка катастрофа у некоја клисура него ли сто мали раштркани по најубавите планини!

Затоа и гасификацијата ја тераат како пругата кон Бугарија! Не им одговара!
Затоа што со неколку гасни централи сите тие солари, мини-хидро и ветерни ќе изгубат смисла, и економска оправданост!

А вака ќе лапаат субвенции, ќе го цицаат буџетот, не врзаа како робови да се грееме на струја, а па за екологија ич да не зборувам!

Инаку ни една мини-хидро не ќе се направеше ако имаше конкуренција од државниот сектор, ако не добиваа субвенции, ако зависеа само од пазарните закони, и ако почитуваа еколошки дозволи!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom