Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
... е токму тоа го пишувам, скоро све невладини организации се финасирани од кого?
... е токму тој е злото во светот, каде е злото и лоштото, таму се негови прсти, нормално преку своите пари кои ги фрла за овие невладини организации за различни експерименти што ги прави со човечанството.
okej, i, koja e poentata?

eve, ima stvari so koi ja ne se slozhuvam so Greta, ima i stavovi so koi shto se slozhuvam, okej, doshla, i shto sega?

ona e propalestinski nastroena, si go tera toa i volontira vo proekti od lokalni nashi nevladini koi imaat isti ili slichni stavovi, ne doshla tuka da go menjava mislenjeto na celo opshtestvo.

kako toa nejkjeme sorosoidi, a so sigurnost imas glasano za dvajca kandidati za pretsedateli i pretsedateli (goga soros i horhe) koi direktno bile finansirani i rabotele za soros?

od druga strana, kakva vrska imaat nejzinite dijagnozi so nejzinite stavovi, zarem nekoj shto ima dijagnozi za mentalno rastrojstvo ne smee da ima sopstven stav, ili negoviot stav e avtomatski netochen?

opshto poznato e deka lugje so asparger se ekstremno inteligentni lugje koi ne bash najdobro se snaogjaat vo socijalni sredini.

ne kapiram, koj ti e argumentot, zashto tebe i na drugiot chlen vi smeta nejzinoto doagjanje?

А сеа демек ЕУропска не ве дупи каде сака кога сака и колку сака ;)
Избриша идентитет, редфинира држава, опстанокот е доведен во прашање ама ќе ве “зезаат“ :yid:

Не се проблем нови капацитети во енергетскиот сектор, ПРОБЛЕМ е сосптвеноста на тие капацитети, МОРА да се ЈАВНА сопственост (под управа на државата), а не приватна сопственост, ги разбираш ли ти тие рабопти или не ти значат?
... точно, се сложувам големо значење да биде јавна сопственост, колку што е важно да не се мешаат партиите во здравството и образованието, да се врати членот во Законот за здравствена заштита дека Директор може да биде само медицинско лице без партиска припатност исто како и некој градоначалник кој се менува со изборите да има право да продава државно општинско земијште за ич пари од мајка му имовината како да е, е тука треба закони да се сменат, градоначалник според способност, а не пазарње на партиите, а тоа не е возможно!
okej, i, koja e poentata?

eve, ima stvari so koi ja ne se slozhuvam so Greta, ima i stavovi so koi shto se slozhuvam, okej, doshla, i shto sega?

ona e propalestinski nastroena, si go tera toa i volontira vo proekti od lokalni nashi nevladini koi imaat isti ili slichni stavovi, ne doshla tuka da go menjava mislenjeto na celo opshtestvo.

kako toa nejkjeme sorosoidi, a so sigurnost imas glasano za dvajca kandidati za pretsedateli i pretsedateli (goga soros i horhe) koi direktno bile finansirani i rabotele za soros?

od druga strana, kakva vrska imaat nejzinite dijagnozi so nejzinite stavovi, zarem nekoj shto ima dijagnozi za mentalno rastrojstvo ne smee da ima sopstven stav, ili negoviot stav e avtomatski netochen?

opshto poznato e deka lugje so asparger se ekstremno inteligentni lugje koi ne bash najdobro se snaogjaat vo socijalni sredini.

ne kapiram, koj ti e argumentot, zashto tebe i na drugiot chlen vi smeta nejzinoto doagjanje?
...ми пречи Сорос што го пика носот во МКД, а тоа што се злоупотребува девојката со ментална дијагноза, оставите ги приказните за ,,нормалност“, па уште и ставови имала личноста, е да де сигурно! исто како ЛГБТо све е тоа „нормално“ ...а бе ајде!

Последно уредено:
...види, ако немаме сосптвени ресурси, ЕУ ќе не зезаат од сите страни, не само за енергијата која може да се добие од тие брани на нашите реки и планини и да бидеме независни да не купуваме електрична струја, туку ќе имаме ресурси и на површинска вода од вештачките акумулации.
Ееее тука те чекав ма докторке...
Може не знам за у здравство да ти кажам, ама ми дојде маца на вратанца за енергетика...

Не ти помага ЧатЏПТ сега...

Ај да зборуваме за криминалите на Курто и Мурто у РЕК Битола?! Може?
Остај сега приказни за ЕУ и енергетска независност!
У последниве 30 години, преку две милијарди долари.. ај и со бројка да ти напишам: 200000000000$
Украдоа од нас!! Не европа, не сорос, не русите... нашиве Курто и Мурто!

Со тие пари можвме уште две РЕК-а да направиме!! (практично не, оти немаме лежишта на јаглен, ама парите се тие!)

РЕК ти произведува у полн капацитет 600MW/h (а скоро никогаш не се сите три блока истовремено пуштени)
Државава троши од 1GW/h до 1.5GW/h
Што значи пола и повеќе струја ни е од увоз!!

Хидроцентралите како: Глобочица, Вруток, Шпиље, Тиквеш, Козјак, Врбен... околу 500MW/h додаваат!
(сите освен Козјак, се од време Тита, Курто и Мурто козјак едвај го завршија)

Е ама финтата е што тие не работат нон-стоп! Акумулациони се, и ги пуштаат во пик саати да надокнадат, повеќе да испеглаат напон, работат по неколку часа дневно, некогаш ни толку во зависност од хидролошката состојба и сезоната! Нормално е тоа!

Е сега идеме до "маливе" :rolleyes:
Ги има преку 100!
Мали ама голема беља прават зошто се уништува цел екосистем кај и да се направат! Отиде и река и планина у к*рац!
И затоа не се ни рачунаат за еколошки, туку само за обновливи извори!
Е арно ама... некој беше "мутав" у времето на Грујо кога ги почнаа... па спротивно на препораките на ММФ, ги субвенционираа преку влада како еколошки... со тоа што и јас и ти, и сите, ќе плаќаме 20 евроценти по киловат у наредни 20 години у џеповите на.. погоди кого?! Ајде не е тешко!?
Ако Заев и пајташите цицаат со фото-напонски, погоди кој ги држи малите хидро-централи..!
Ајде.. your turn..

И за крај, чисто информативно.. сите сто заедно не можат ни колку еден сам Тиквеш или Вруток да произведат!!
А упропастија 100 рекички!

... точно, се сложувам големо значење да биде јавна сопственост, колку што е важно да не се мешаат партиите во здравството и образованието, да се врати членот во Законот за здравствена заштита дека Директор може да биде само медицинско лице без партиска припатност исто како и некој градоначалник кој се менува со изборите да има право да продава државно општинско земијште за ич пари од мајка му имовината како да е, е тука треба закони да се сменат, градоначалник според способност, а не пазарње на партиите, а тоа не е возможно!
Па ако е така (здравство, образование) покрени иницијатива, отвори петиција за собирање потписи(остави трага), пропагирај ја идејата, кога тогаш ќе најде плодна почва!
А за другото не треба нови закони туку сеча на глави(фигуративно), во ваков политички систем вакви работи се нормални, самиот систем ги генерира и се храни, капитализмот е нехуман систем затоа треба постојано да се внимава да не забега во фашизам.

Ееее тука те чекав ма докторке...
Може не знам за у здравство да ти кажам, ама ми дојде маца на вратанца за енергетика...

Ај да зборуваме за криминалите на Курто и Мурто у РЕК Битола?! Може?
Остај сега приказни за ЕУ и енергетска независност!
У последниве 30 години, преку две милијарди долари.. ај и со бројка да ти напишам: 200000000000$
Украдоа од нас!! Не европа, не сорос, не русите... нашиве Курто и Мурто!

Со тие пари можвме уште две РЕК-а да направиме!! (практично не, оти немаме лежишта на јаглен, ама парите се тие!)

РЕК ти произведува у полн капацитет 600MW/h (а скоро никогаш не се сите три блока истовремено пуштени)
Државава троши од 1GW/h до 1.5GW/h
Што значи пола и повеќе струја ни е од увоз!!

Хидроцентралите како: Глобочица, Вруток, Шпиље, Тиквеш, Козјак, Врбен... околу 500MW/h додаваат!
(сите освен Козјак, се од време Тита, Курто и Мурто козјак едвај го завршија)

Е ама финтата е што тие не работат нон-стоп! Акумулациони се, и ги пуштаат во пик саати да надокнадат, повеќе да испеглаат напон, работат по неколку часа дневно, некогаш ни толку во зависност од хидролошката состојба и сезоната! Нормално е тоа!

Е сега идеме до "маливе" :rolleyes:
Ги има преку 100!
Мали ама голема беља прават зошто се уништува цел екосистем кај и да се направат! Отиде и река и планина у к*рац!
И затоа не се ни рачунаат за еколошки, туку само за обновливи извори!
Е арно ама... некој беше "мутав" у времето на Грујо кога ги почнаа... па спротивно на препораките на ММФ, ги субвенционираа преку влада како еколошки... со тоа што и јас и ти, и сите, ќе плаќаме 20 евроценти по киловат у наредни 20 години у џеповите на.. погоди кого?! Ајде не е тешко!?
Ако Заев и пајташите цицаат со фото-напонски, погоди кој ги држи малите хидро-централи..!
Ајде.. your turn..

И за крај, чисто информативно.. сите сто заедно не можат ни колку еден сам Тиквеш или Вруток да произведат!!
А упропастија 100 рекички!
...курто и мурто треба да има судски процес за нив и нека одговараат, па и едно од преизборните ветувања за тапет на вицето и мицето за све тоа далавериш дека ќе одговараат, ама некако никаде ги нема, може тоа иде поспоро или овие од ЕУ има насока не дирај ни курта ни мурта ни вице, ни мице, а ја и ти оправаме овде криве дрине! :boksix:

Нека проба со DeepSeek, го прашвам ChatGPT кога последен пат си апдејтиран, вели во прва половина на 2023 на истото овој кинескиот вели втора половина 2024 па може ќе има порелевенатни податоци :pos:

Па ако е така (здравство, образование) покрени иницијатива, отвори петиција за собирање потписи(остави трага), пропагирај ја идејата, кога тогаш ќе најде плодна почва!
А за другото не треба нови закони туку сеча на глави(фигуративно), во ваков политички систем вакви работи се нормални, самиот систем ги генерира и се храни, капитализмот е нехуман систем затоа треба постојано да се внимава да не забега во фашизам.
...пробав, македонскиот народ со се националностите моментално кои живеат во овие простори најчесто се нестабилни во ставовите, лесно поткупливи и научени да трпат и ќутат со крајна реченица ,,тоа е, што да правиме“ !

...ми пречи Сорос што го пика носот во МКД, а тоа што се злоупотребува девојката со ментална дијагноза, оставите ги приказните за ,,нормалност“, па уште и ставови имала личноста, е да де сигурно! исто како ЛГБТо све е тоа „нормално“ ...а бе ајде!
nekolku prashanja:

- ti prechi li shto momentalnata pretsedatelka na Makedonija imala aktivna sorabotka so Soros?

- istoto prashanje i za prethodnite dva pretsedateli.

- kade so nejzinoto doagjanje vide promoviranje na LGBT propaganda?

- kako se zloupotrebuva nejzinata psihicka sostojba, potochno nejzinite rastrojstva? nesvesna li e ona poradi psihichkite rastrojstva, ja drzhat pod hipnoza, na konstantna doza psihodelici i mk ultra metodi?

И чисто да надополнам, нека стои..
@bijons таа топланата што ја имате у Аеродром... е сите тие "мали" еколошки катастрофи заедно имаат капацитет колку неа!
Е толку се небитни за нашата енергетска независност :rolleyes:

Со таа разлика, што таа комбинирана, работи 24/7 зимно време, а овие по неколку саата кога струјата е скапа во пик периоди!
И не само што на МЕПСО му ја продаваат струјата по берзански цени, туку државава наредни десет (оти десет скоро поминаа) им дава субвенција од буџет по 20 центи за киловат одозгора на тога!

Не им чинеа гасни централи кои се најеколошки, па и у сам центар на град може да ги има... ама ќе субвенционирале солар и хидро :rolleyes:
Курто и Мурто
Гробарите на Македонија!

А ти чуди се зошто на работа немаш ракавици и гази, а пациентите чаршави и ќебиња...

...пробав, македонскиот народ со се националностите моментално кои живеат во овие простори најчесто се нестабилни во ставовите, лесно поткупливи и научени да трпат и ќутат со крајна реченица ,,тоа е, што да правиме“ !
Немој со тоа народот е глуп! (100 пати сум напишал, интеракцијата помеѓу суперстуктурите и структурите завршува така што суперструктурите го имплементираат својот интерес, или поедноставено богатите потплатуваат 1/2 од сиромашните да ја убие другата половина и излегува победник, тоа што сиромавиот сонува да стане богат наместо слобода не е виновен туку е ПРОГРАМИРАН)
Тоа што си пробала е за поздравување, НЕ СЕ ОТКАЖУВАЈ!

И чисто да надополнам, нека стои..
@bijons таа топланата што ја имате у Аеродром... е сите тие "мали" еколошки катастрофи заедно имаат капацитет колку неа!
Е толку се небитни за нашата енергетска независност :rolleyes:

Со таа разлика, што таа комбинирана, работи 24/7 зимно време, а овие по неколку саата кога струјата е скапа во пик периоди!
И не само што на МЕПСО му ја продаваат струјата по берзански цени, туку државава наредни десет (оти десет скоро поминаа) им дава субвенција од буџет по 20 центи за киловат одозгора на тога!

Не им чинеа гасни централи кои се најеколошки, па и у сам центар на град може да ги има... ама ќе субвенционирале солар и хидро :rolleyes:
Курто и Мурто
Гробарите на Македонија!

А ти чуди се зошто на работа немаш ракавици и гази, а пациентите чаршави и ќебиња...
...субвенциите што се даваат се пари од европскиот фонд, а не од економијата на државата, па државата ќе прави што сака со тие пари, мало сутра, Урсула ти дава пари, ама и ти кажува што можеш со тие пари да располагаш да инвестираш или ако сакаш субвенционираш и тоа солар и ветерници.

...субвенциите што се даваат се пари од европскиот фонд, а не од економијата на државата, па државата ќе прави што сака со тие пари, мало сутра, Урсула ти дава пари, ама и ти кажува што можеш со тие пари да располагаш да инвестираш или ако сакаш субвенционираш и тоа солар и ветерници.
Мало сутра што европа ни дава пари, па уште и за такви субвенции! Јас и ти ги плаќаме...

Мада за едно си у право.. солар и ветерни...
Хидро не!
Ама и нив ги плаќаме!
Спротивно на сите европски закони, па дури и кавги со ММФ.
Шо мислиш, зошто се потешко можат да земат кредит од нив?!

- kade so nejzinoto doagjanje vide promoviranje na LGBT propaganda?
...не напишав така, туку споредив, како хомосексуалноста беше ментално растројство со дијагноза, а сега е нормално си е демек личен избор, така и ментален хендикеп на особа ќе ја правиме нормална, па дури и со висок интелект.

...не напишав така, туку споредив, како хомосексуалноста беше ментално растројство со дијагноза, а сега е нормално си е демек личен избор, така и ментален хендикеп на особа ќе ја правиме нормална, па дури и со висок интелект.
pak profesionalno gi izbegna prashanjata, znachi imash problem so licnost pod zashtita na Soros koja shto ima 20tina godini da doagja vo Makedonija, no nemash problem so toa pretsedatel(ka) na drzhava da ti e sorabotnik na Soros, bukvalno dupli standardi se vo prashanje i si hipokrit.

taa hipokrizija doagja od toa shto si simpatizsr na odredena partija i ne smeesh nitu javno da kritikuvash neshto za shto ne se slozhuvash.

site dijagnozi shto gi nabroa ne se nikakov kognitiven hendikep koj shto kje prichini lichnosta da ne mozhe da oformuva stavovi i racionalno i objektivno da misli tuku rastrojstva koi gi machat lugjeto.

Темава праење парче..

Иначе аутизмот влијае на когнитивното размислување.

Луѓето со Аспергер обично имаат просечна или надпросечна интелигенција, но имаат потешкотии во социјалната комуникација, разбирање на емоции и несоцијални правила, како и ограничени интереси и повторувачки однесувања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom