Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
И мене ми е надреално, нешто ни спремаат, чудна и локација за посета, Грета оди таму каде што ќе и наредат шефовите, сигурно нејзе не и текнало да иде во ебано Тетово.
Боже Господе...
па не е Грета, Викторија Нуланд :tapp:

Одма удривте на завери: хазарите, УДБА, руски служби, ЦИА, лизард кингс и што ти не...

А и мене што ми е, не ми се верува..!
Да ми речеше некој пред година дена, дека ќе ја бранам Грета Тунберг на кајгана, ќе го направев луд! Мора да е некое 5G микробраново поле кое ми влијае... Сигурно ме маваат америте со ХАРП-от!

Боже Господе...
па не е Грета, Викторија Нуланд :tapp:

Одма удривте на завери: хазарите, УДБА, руски служби, ЦИА, лизард кингс и што ти не...

А и мене што ми е, не ми се верува..!
Да ми речеше некој пред година дена, дека ќе ја бранам Грета Тунберг на кајгана, ќе го направев луд! Мора да е некое 5G микробраново поле кое ми влијае... Сигурно ме маваат америте со ХАРП-от!
Ама ај не претерувај и не банализирај, никој не обвинува за Харп и дедо мраз, туку од такво пцовисано место како Газа да дојдеш во исто такво Тетово има симболика, што не отишла незнам во Овчарани кај нашите или Нови Пазар кај босанците туку во ебано Тетово.

Бијонс, ти да си ја гледаше Македонија, место на другана тема да плачеш оти не примале "партиски пацови" и колку ви било разочарано членството...

Грета бар нешто прави за тебе!
... таа не направила нешто за себе, а не пак за мене, како дете од 11 години паднала во тешка депресија со месеци не јадела ниту зборела па била и хоспитализирана за неухранетост што делувало да биде денес со 20 години испод 1, 5 м , мислам ејјј колку сте наивни да една девојка со ментални проблеми, Аспергеров синдром, опсесивно-компулсивно нарушување и селективен мутизам (Thunberg et al. 2020) со психијатриска дијагноза, да направи „нешто за мене“ добро бе до кога ќе ве тепа наивноста? (учествувала во нелегални демонстрации и пропагандни дела и била апсена неколку пати и прогласена за виновна за нелегални блокади и отпор кон полицијата), кој ја злоупотребува ова девојка и кој тоа стои позади неа и диригира што да прави не сте размислиле?

...за мене ваков начин на пробивање и користење на личноста која малтене со аутизам Грета Тунберг да се соживува дека поседува супер моќ и да биде активист на нешто што најчесто е селективно и нарачано, не е здраво, а вие све маѓепсани! :vrtioci:

Ама ај не претерувај и не банализирај, никој не обвинува за Харп и дедо мраз, туку од такво пцовисано место како Газа да дојдеш во исто такво Тетово има симболика, што не отишла незнам во Овчарани кај нашите или Нови Пазар кај босанците туку во ебано Тетово.
dojdena e po pokana na lokalna nevladina organizacija koja postoi skoro decenija i ima konekcii i sorabotka so iljadnici drugi nevladini organizacii niz svetot preku koi shto doagjaat volonteri i rabotaat na proekti.

ne doshol zelenski ili bin laden, opushti se.

... е токму тоа го пишувам, скоро све невладини организации се финасирани од кого?
... е токму тој е злото во светот, каде е злото и лоштото, таму се негови прсти, нормално преку своите пари кои ги фрла за овие невладини организации за различни експерименти што ги прави со човечанството.

Македонците секогаш биле про зионисти,
ДА, овие Македонците (изроди) со бугарски пасоши!
Автоматски споено мислење:

... таа не направила нешто за себе, а не пак за мене, како дете од 11 години паднала во тешка депресија со месеци не јадела ниту зборела па била и хоспитализирана за неухранетост што делувало да биде денес со 20 години испод 1, 5 м , мислам ејјј колку сте наивни да една девојка со ментални проблеми, Аспергеров синдром, опсесивно-компулсивно нарушување и селективен мутизам (Thunberg et al. 2020) со психијатриска дијагноза, да направи „нешто за мене“ добро бе до кога ќе ве тепа наивноста? (учествувала во нелегални демонстрации и пропагандни дела и била апсена неколку пати и прогласена за виновна за нелегални блокади и отпор кон полицијата), кој ја злоупотребува ова девојка и кој тоа стои позади неа и диригира што да прави не сте размислиле?

...за мене ваков начин на пробивање и користење на личноста која малтене со аутизам Грета Тунберг да се соживува дека поседува супер моќ и да биде активист на нешто што најчесто е селективно и нарачано, не е здраво, а вие све маѓепсани! :vrtioci:
Зошто па ти се загрижи толку.
И како по обичај замени на тези, ако ако добро ви оди.
Во случајов се работи за една влада која демек е загрижена за македонскиот идентитет а со цела уста подржува ГЕНОЦИД.

Добра е докторке... јебеш екологија оти Грета имала депресија на 11 години. Нашиве планини и реки можат да почекаат... Прво да му поставиме дијагноза на девојчето, па после ќе зборуваме за бизнисите на Мицика и Анѓушот! Ќе зборуваме и за геноцидот у Газа, ама ме страв од симболизмот на @брмбрм
Ако некој со Аспергер може да ги види овие работи јасно... се прашувам која ни е нашава национална дијагноза?!
Ах да... IQ82

ДА, овие Македонците (изроди) со бугарски пасоши!
Автоматски споено мислење:

Зошто па ти се загрижи толку.
И како по обичај замени на тези, ако ако добро ви оди.
Во случајов се работи за една влада која демек е загрижена за македонскиот идентитет а со цела уста подржува ГЕНОЦИД.
Доста ме цитираш знам дека си палестинче.

@PticaSelica iq82 се тие што мислат дека двојна државност е солуција за Израел без да размислат што тоа значи за нас.

Доста ме цитираш знам дека си палестинче.

@PticaSelica iq82 се тие што мислат дека двојна државност е солуција за Израел без да размислат што тоа значи за нас.
Не бе ТУТУРУТКО само сум против ГЕНОЦИД и ликови кои повикуваат и подржуваат геноцид!

Не бе ТУТУРУТКО само сум против ГЕНОЦИД и ликови кои повикуваат и подржуваат геноцид!
Знаеме ние Македонците врз кој народ се вршеше геноцид.

Последно уредено:
Се напали типот :ROFLMAO:
мене сакаше да ме цитира, и тоа пази со зборовите "доста ме цитираш" :ROFLMAO:

Не можам да се мерам со такви "патриоти" признавам!
Мојата тетоважа на Гоце Делчев е помала од неговата...

Знаеме ние Македонците врз кој народ се вршеше геноцид.
Ти дефинитивно не си Македонец.

Заговара Македонците да земале бугарски пасоши, демек било патриотски чин...
Заговара ГЕНОЦИД врз Палестинците, демек не биле од негова вера, а токму најмногу Палестинци има кои се Православни...
Бил про-цинист, добро веројатно не знае што е ционизам па и да му прогледаме низ прсти.
ова само неколку бисери од твоите последни “јавувања“ кој знае какви се будалаштини имаш пласирано на форумов.

Ти дефинитивно не си Македонец.

Заговара Македонците да земале бугарски пасоши, демек било патриотски чин...
Заговара ГЕНОЦИД врз Палестинците, демек не биле од негова вера, а токму најмногу Палестинци има кои се Православни...
Бил про-цинист, добро веројатно не знае што е ционизам па и да му прогледаме низ прсти.
ова само неколку бисери од твоите последни “јавувања“ кој знае какви се будалаштини имаш пласирано на форумов.
:ROFLMAO::ROFLMAO::pos:

Добра е докторке... јебеш екологија оти Грета имала депресија на 11 години. Нашиве планини и реки можат да почекаат... Прво да му поставиме дијагноза на девојчето, па после ќе зборуваме за бизнисите на Мицика и Анѓушот! Ќе зборуваме и за геноцидот у Газа, ама ме страв од симболизмот на @брмбрм
Ако некој со Аспергер може да ги види овие работи јасно... се прашувам која ни е нашава национална дијагноза?!
Ах да... IQ82
...види, ако немаме сосптвени ресурси, ЕУ ќе не зезаат од сите страни, не само за енергијата која може да се добие од тие брани на нашите реки и планини и да бидеме независни да не купуваме електрична струја, туку ќе имаме ресурси и на површинска вода од вештачките акумулации.

... бизниси сите политичари имаат, нека одговараат сите кои незаконски функционираат и сеуште го тераат бизнисот, посебно што дополнително си имаат обезбедено дополнително место, функција во државна администрацијата.

...види, ако немаме сосптвени ресурси, ЕУ ќе не зезаат од сите страни, не само за енергијата која може да се добие од тие брани на нашите реки и планини и да бидеме независни да не купуваме електрична струја, туку ќе имаме ресурси и на површинска вода од вештачките акумулации.
А сеа демек ЕУропска не ве дупи каде сака кога сака и колку сака ;)
Избриша идентитет, редфинира држава, опстанокот е доведен во прашање ама ќе ве “зезаат“ :yid:

Не се проблем нови капацитети во енергетскиот сектор, ПРОБЛЕМ е сопственоста на тие капацитети, МОРА да се ЈАВНА сопственост (под управа на државата), а не приватна сопственост, ги разбираш ли ти тие рабопти или не ти значат?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom