Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ова покажува дека МКД ја сметаат на рамниште на земјите членки во ЕУ а не како некоја вукоебина како Србија и Косово. Може со право вика Мицко дека народот се враќал.
Точно. Ова се македонци кои 5 века ги угнетуваа турците, им здосади веќе и викаат доста од турско да си се вратиме дома малку на еу рамниште да поживееме.

ПС
Батали тоа, туку ме интересира кога се почна со турски серии да се труе населението и кога се планира да се престане бидејќи сме лидери и во ова од поранешните екс ју земји ?
-----------
Со години наназад ударниот термин на речиси сите национални телевизии е резервиран за турски серии.

Се очекува овој тренд да продолжи и во 2025-та.
Автоматски споено мислење:

Прочитав и сега барам тв сонце ја нема, кај нив турски серии немаше,
Тоа е ...пусто турско...

ТВ Сонце се издвојуваше со програма насочена кон теми од македонската историја и култура, како и содржини посветени на иселениците и македонската дијаспора ширум светот. Медиумот беше основан од бизнисменот Ѓорѓија – Џорџ Атанасоски и со години имаше препознатлив уредувачки пристап.

Последно уредено:
Точно. Ова се македонци кои 5 века ги угнетуваа турците, им здосади веќе и викаат доста од турско да си се вратиме дома малку на еу рамниште да поживееме.

ПС
Батали тоа, туку ме интересира кога се почна со турски серии да се труе населението и кога се планира да се престане бидејќи сме лидери и во ова од поранешните екс ју земји ?
-----------
Со години наназад ударниот термин на речиси сите национални телевизии е резервиран за турски серии.

Се очекува овој тренд да продолжи и во 2025-та.
Мала сугестија мислиш во 2026..батали тоа ја имам два телевизори кои не ги ни гледам..Него што правиме кога ќе влезеш во продавница не можеш да најдеш нормален производ а на него да не стои посно,веган фри,лебови од триста видови и други заебанции..Кој ми се меша тоа во моето мени и ме тера на сила да користам производи против моја воља све му е*ам покварено..

Последно уредено:
Мала сугестија мислиш во 2026..батали тоа ја имам два телевизори кои не ги ни гледам..Него што правиме кога ќе влезеш во продавница не можеш да најдеш нормален производ а на него да не стои посно,веган фри,лебови од триста видови и други заебанции..Кој ми се меша тоа во моето мени и ме тера на сила да користам производи против моја воља све му е*ам покварено..
Ти ставија пиштол на глава за да ги купиш?

Ти ставија пиштол на глава за да ги купиш?
Камо среќа да е пиштол ќе видиш дека е материја..овака педерски невидливо те отфрлаат од општеството со порака не ни требаш,нема ништо тука за тебе,ти си кочничар не кочиш и нас,цркни гладен..

Последно уредено:
Шпанци у Собрание
Сменето име
Бугари во Устав
Арапи по улици.

А Македонецот вода у очи нема.
Ама ако карајте се уше малце.
Коа ќе го стаите владе на игнор, другачије ќе ви личи темава. Траст ми.
Коа глеам какви ботови има шо имаат право на глас, ми се плаче шо не можам одма да си идам.

Грујо, Грујо. Уште го зборите. Кај ви е племиелот? Он жена и деца си остаи, за вас па го заболе. Колку години имате?
Се збори да, дека неќел да смени име блабла. Напраи договорка со Зајче и ја здува. Као иначе го снема преку ноќ, а го бараа? Да беше мајчин, и патриот ко шо го праите, бар ќе лежеше за тоа шо ја ошури државата со Сале и Орце.
Мама ѝ е на државава.
Патриот не е само да не смениш име, патриот значи човек кој ја сака својата држава и се грижи за неа. А некој шо краде од својот народ кој го седнал на тоа столче, не е патриот. Сменете си ја терапијата. И не се лупајте по лик за кого ЦЕФ ( не знам како другачије да се изразам) не го боли за вас.
Втевме, втевме, втевме, и си останавме у средина со прстот у уста.
Вртете се вие околу нешо од пред 10 год, идеологии.
Господ да чува и да брани.

26 - та, да, ама не се сите како тебе особено повозрасните гледаат тв.
Во врска со храната, овошје и зеленчик имаш на пазар, месо и месни производи имаш во месари, леб во пекари, благо во слаткари така да..??

Камо среќа да е пиштол ќе видиш дека е материја..овака педерски невидливо те отфрлаат од општеството со порака не ни требаш,нема ништо тука за тебе,ти си кочничар не кочиш и нас,цркни гладен..
Така ли го гледаш светот дека само тебе ти должи нешто?

26 - та, да, ама не се сите како тебе особено повозрасните гледаат тв.
Во врска со храната, овошје и зеленчик имаш на пазар, месо и месни производи имаш во месари, леб во пекари, благо во слаткари така да..??
Ја сум убеден дека преку храната ни ја менуваат психата ама на мене тие работи не ми делуваат и може да се плескаат у шупак т.н анус..
Автоматски споено мислење:

Така ли го гледаш светот дека само тебе ти должи нешто?
Оваа е многу глупо прашање и не знам дали да одговорам ако се земе фактот дека егото ми го пробило дното..

Ја сум убеден дека преку храната ни ја менуваат психата ама на мене тие работи не ми делуваат и може да се плескаат у шупак т.н анус..
Домашна џварка, не пивац, домашна ракија, домашен лук , кромид... и анусот твој е само твој.:pos:

Оваа е многу глупо прашање и не знам дали да одговорам ако се земе фактот дека егото ми го пробило дното..
Само Бог знае на какви вредности си го базираше егото :toe:

ПС
мене ме прашвиш ?

10 000 турци со барање за македонско државјанство. На пат сме Германија да станиме, жените да не можат да излезат од дома заради сечените ѓубриња.
Најгнасната сорта на светот.

што имам јас со турските серии, ниту сум донел, ниту пак сум ги гледал, изгледа ти ги гледаш, не гледај ги може нема ни да ги даваат

Имаш избор, не глуми жртва ;) Во крајна линија, 80% од нашава територија е плодна, па бујрум, засукај ракавите, што сакаш можеш да произведиш, ама треба да го испотиш малку газот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom