Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
да се чудиш
Еве де се чудам. Се чудам како најголемите патриоти од сабајле до вечер плукаат по Левица и гласаат за дпмне и после се жалат што ова се случува. Се чудам како мислите дека човек со ставови како Мицкоски ќе смени нешто повеќе и као демек требало народ да излезе и да го донесе на власт или појма неам што си замислувате во главите од Аус.

Еве де се чудам. Се чудам како најголемите патриоти од сабајле до вечер плукаат по Левица и гласаат за дпмне и после се жалат што ова се случува. Се чудам како мислите дека човек со ставови како Мицкоски ќе смени нешто повеќе и као демек требало народ да излезе и да го донесе на власт или појма неам што си замислувате во главите од Аус.
не знам што мене ме измеша со Левица па и со Мицкоски.

не знам што мене ме измеша со Левица па и со Мицкоски.
Така размислувате вие без да знаете што се случувало изминатите години во владеењето на вмро и зошто народот нема доверба во него, ниту пак излегува на улица, ни па ќе излезе некогаш ако го повика вмро. Ниту пак ќе сфатите некогаш сите вие патриоти надвор од Македонија. Одма да кажам не го кажувам ова со навреда, не се работи за кој и каде живее, има некој во Скопје живее ама не знае како е да живееш во другиот дел на истиот град, а вие сте многу далеку да знаете зошто народот не излегува на улица и го боли кур дали е Заев или Мицкоски, вмро или сдс.

Така размислувате вие без да знаете што се случувало изминатите години во владеењето на вмро и зошто народот нема доверба во него, ниту пак излегува на улица, ни па ќе излезе некогаш ако го повика вмро. Ниту пак ќе сфатите некогаш сите вие патриоти надвор од Македонија. Одма да кажам не го кажувам ова со навреда, не се работи за кој и каде живее, има некој во Скопје живее ама не знае како е да живееш во другиот дел на истиот град, а вие сте многу далеку да знаете зошто народот не излегува на улица и го боли кур дали е Заев или Мицкоски, вмро или сдс.
кој тоа вие, јас не сум ничии преставник, и кој те повика да излете на улица, народот е секако зафатен нема време, му бере гајле на Австралија, нема време за Македонија.

кој тоа вие, јас не сум ничии преставник, и кој те повика да излете на улица, народот е секако зафатен нема време, му бере гајле на Австралија, нема време за Македонија.
Ете толку ви е капацитетот на вас од таму за оваа тема.

народот е секако зафатен нема време, му бере гајле на Австралија, нема време за Македонија.
Има времето народот за Македонија ама само кога треба да го вработи синот/ќерката државно

После сите изговори што се изнаслушав кога се менуваше името јануари 2019та зашто народ не излезе на протест еве јас би излегол на протест ако следниве услови се исполнети:

1. Убаво време, шо кур на снег да протестирам
2. Да немам обврски на работа, не сакам да се замерувам со претпоставените името нема да ме храни
3. По можност викенд да е, но да не е споен пошто би заминал во Банско
4. Да не ме гледаат ко небањат националист урбаните луѓенца од Центар и Карпош
5. Доказ дека тие во првите редови не се платени
6. Да сум перфектно физичко здравје, не сакам со растечен нос да одам

Има уште неколку но овие се главни.

Има времето народот за Македонија ама само кога треба да го вработи синот/ќерката државно
грешиш, народот ко требаше имаше време и излезе, го руши режимот, сега му бере гајле на Украина, Америка, Австралија и т.н

грешиш, народот ко требаше имаше време и излезе, го руши режимот, сега му бере гајле на Украина, Америка, Австралија и т.н
Не ми ја сфати поентата...просечниот Македонец на националните интереси гледа само кога сака да лично да се офајди.

Не ми ја сфати поентата...просечниот Македонец на националните интереси гледа само кога сака да лично да се офајди.
Јас ти јас сватив туку ти не ми ја свати поентата

Јас ти јас сватив туку ти не ми ја свати поентата
Да знаеш само дека свати всушност се пишува сФати, со Ф. Македонија не се брани само со патриотски песни туку со познавање на нејзината историја, правопис, култура, а за излегување на улица лесно е, ќе дадеш сендвич и работно место, ќе ги лажеш дека си патриот премиер и веднаш добиваш патриоти.

Нели ти си во Немачка?
Левица колку што паметам протестираше, ама само во Шарена револуција. Во моментов да им останеше барем 20% од тогашниот жар, ќе имаа 300 илјади гласови.

Нели ти си во Немачка?
Левица колку што паметам протестираше, ама само во Шарена револуција. Во моментов да им останеше барем 20% од тогашниот жар, ќе имаа 300 илјади гласови.
Еве ти @пунтер еден класичен пример за муабетот тоа дека иако живее во истата земја и град не му се познати некои работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom