Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 6.335
- Поени од реакции
- 26.908
Па исели се, ако не ти се живее тука. Вие сте цивилизирани и можете да се вклопите било каде.
Ако салате можеме да ви помогнеме со бугарските пасоши, во Србија можете со лична карта.
Чима нејќете да градите држава, вратата ви е отворена, тие што ќе останеме кад тад ќе изградиме стабилна држава.
Знам дека си го губам времето, ама пошто си ми омилен шиптaр и имаш толку придонесно за мојата благосостојба преку смеење еве ќе се потрудам. Екстремно е тешко ова за тебе, сам имаш кажано дека ти фали интелигенција ама потруди се, еве јас се трудам од тебе да извадам грам ипол мозок плус. Значи сконцентрирај се. Замисли дека не си шиптaр. Тешко е знам ама пробај. Ни Македонец ни ништо, еве замисли дека си од Уругвај. И силом прилике животот те носи во Македонија да живееш. И ги набљудуваш тукашните шиптaри. Значи да повторам ги набљудуваш не како шиптaр, не како Македонец, не како Србин не како било што поврзано со овие простори. Дали ти би сакал да живееш и да градиш општество со тукашните шиптaри? Не ми давај примери еден од десет илјади на некој Љуљзим што има жена христијанка јаде свинско и пие алкохол. Значи збориме за мнозинскиот шиптaр, оти како љуљзим се стотици во едно општеството, а шпатими учкари и педомухамеданци се десетици илјадници. Дали ако не беше шиптaр, ако конечно излезеше од таа матрица од која нема да можеш никогаш и џабе си губам време, дали ќе речеше-Да, овие луѓе се доволно напредни за јас да се наоѓам меѓу нив како општество?