Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Misirkov напиша:Concrete, ako si meraklija za vakov, bujrum koga kje se vidime - po nekolku kruga:

!!!
Kangaroo напиша:spored knigite sto gi nosat so niv, po 30 minutno kruzenje avionot sam sleta bez nikakvi instrukcii, toa e tezok del, nojkno vreme da sletuvas avion bez nikoj da ti posocuva kade se pistite i sto da pravis.
Андроник напиша:Да Kangaroo, тоа е таа несреќа за која зборувам.
Добро, кај TCAS нема многу простор за грешка, освен секако ако авионите се на FL410 па нема можност за повисоко.Дури и тогаш системот издава наредба која (мислам не сум сигурен) дава одредена команда, зависи од просторот, наредба само на едниот авион да се спушти или слично.
Misirkov напиша:"Pilotot SEKOGASH go upravuva avionot, a ne kontrolata na letanjeto. Ako kontrolata mu naredi neshto na pilotot, toj toa ne mora da go prifati!"
Misirkov напиша:Ne znam dali postojat zheni kontrolori vo Makedonija? Verojatno od 100 i kusur kontrolori ima barem nekolku zhenski?!

...Pushing Tin (Северно Американски сленг кој се користи за фрекфентни контролни центри што буквално значи "туркање лим") е ептен супер филм. Кој е заинтересиран го имам на ДВД можам да му го пратам (без македонски превод).