Полека со алкохолот

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Веб-сајт
www.kajgana.com
Луѓето кои неконтролирано консумираат алкохол се изложени на зголемен ризик за заболување од тежок облик на воспаление на белите дробови, покажале резултатите од истражувањето на експертите од Универзитетот во Барселона.
Научниот тим предводен од Антонио Торес испитал 1.300 случаи на пневмонија кај возрасни Шпанци и заклучил дека алкохоличарите, освен што се наклонети на тежок облик на болеста, во просек се 10 години помлади од останатите болни од воспаление на белите дробови.
Имено, просекот на староста на заболените алкохоличари изнесува 58, а кај останатите болни 68 години.
Најновото истражување на шпанските научници укажува дека корисно е населението над 65 години и возрасното население кое консумира алкохол да се вакцинира против таа болест.
Пневмонија претставува воспалителен процес на белите дробови кој можат да го предизвикаат различни бактерии и вируси. Таканаречената пноумококална вакцина штити од бактеријата стрептококус пнеумоние која секоја година во САД е причина за околу 500.000 случаи на заболувања од воспаление на белите дробови од кои 40.000 умираат.

Лондонската полиција промовира кампања чија цел е што поголема безбедност на жените.
Кампањата се одвива под паролата Не фалете се со тоа што го имате. Полицијата во списанието Сејф ги предупредува младите жени кога планираат да консумираат алкохол во јавноста, да се облечат пристојно.
Во кампањата се користат фотографии на алкохолизирани девојки кои лежат разголени.
Доколку сте замајани од алкохол имајте на ум дека вашето здолниште или фустан може да се подигне повеќе отколку што вие би сакале и оти ќе покажете повеќе отколку што сте планирале, се наведува во апелот на лондонската полиција.

ZeroStyle напиша:
Moze da se pie alkohol ali umereno!!:(
Кажи нешто што не знаеме, и труди се на не го преплавуваш сите теми со мислења составени од макс. 3 збора. Прва опомена. Остави нешто и за утре, немора секаде да реплицираш.

...на денешниве жени не им треба алхохол за да ги кренат здолништата повеќе од планираното...уствари со новата мода: Сукња до табаката такви измачувања не се потребни. Ете ти прва придобивка од модерното општество...а алхохолот е само банално оправдување. Еми кој пие зло е мисли...:):):)

mRnO напиша:
Најновото истражување на шпанските научници укажува дека корисно е населението над 65 години и возрасното население кое консумира алкохол да се вакцинира против таа болест.

Jas smetam deka ova e poveke psihicka bolest pa zatoa i ne ja gledam logikata tuka vo vakciniranjeto. Vakciniranje se praktikuva za nekoi virusni zaboluvanja ili slicno ama za alkohol ne znam.

BuSav izglea ne si dovolno informiran...
ima vakcini koi se upotrebuvaat kaj teski alkoholicari...
ti ja namaluva zelbata zavista od alkohol.. no dokolku prodolzis da pies alkohol a ja primas vakcinata.. si go naebal.. doaga do smrt i to.... a za drugi komplikacii sho ima da praime muabet...

BuSaV напиша:
Jas smetam deka ova e poveke psihicka bolest pa zatoa i ne ja gledam logikata tuka vo vakciniranjeto. Vakciniranje se praktikuva za nekoi virusni zaboluvanja ili slicno ama za alkohol ne znam.
xaxaxaxa
кај се видела вакцина против алкохол бе лелееееееееее:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:
вакцината е против пневмонија
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

А бе не бива без алкохол, ама мора малку да ограничи, инаку не ни е далеку крајот.

Од коа почнав поинтензивно да пијам вино, не знам за настинка, не сум се разболел подолг период.

Кај се видело вакцина против алкохол, да ви ибам ненормалните...

Alkoholot osven sto ima stetno ima i lekovito dejstvo. Ednas pred 2 godini i nesto bev bolen, kaslav kako konj ama vecerta mavnav litro vino i utredenta bev kukurek.

ej Smert i vikas toa e od Vinoto a
pa moze li da mi prepisas eden recept na menegg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom