Покајте се инаку ќе изгинете!

• Креатор на темата Креатор на темата Marina_21
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ќе те прашам најдиректно: еве ти како добар верник, кој го почитува бога (блаблабла...) кога си имала дечко,или имаш незнам, си се предала? ако да, како ни проповедаш верба во бога и си против гревовите кога и ти самата го правиш тоа?!

а јас најискрено ќе ти одговорам дека не.

Абе темава беше покајте се или ќе изгниете или покајте се и пак ебете се ?

А и темата е закон , повеќе на закана личе ...

Инаку да бе да , после ебење има каење .. инаку нема Рај , те чека котелот :pos:

а јас најискрено ќе ти одговорам дека не.
дали добро сваќам? не си била сексуално активна до сега со ниеден партнер? ако сватив како што треба тогаш си прав верник, и мислам дека си една од малкуте.

дали добро сваќам? не си била сексуално активна до сега со ниеден партнер? ако сватив како што треба тогаш си прав верник, и мислам дека си една од малкуте.

можеби и сфати како што треба, а јас овде ќе престанам со пишење на темава, зашто гледам дека никаде не води.

Секој благослов од Бога.

Има многу девојки не само на 19 години што се сексуално неактивни или никогаш не биле,но тоа не ги прави големи верници,тоа е само еден дел од религијата и животот што сами си го посакуваат за себе.

Чистењето на телото или недозволувањето на никакви допири пред светата заедница брак се едно,а каде се мислите?Или ни во мислите се нема потреба од никаков физички контакт?
За тоа не треба покајание?

можеби и сфати како што треба, а јас овде ќе престанам со пишење на темава, зашто гледам дека никаде не води.

Секој благослов од Бога.

Нема разбирање. Онаму каде што разговорот преминува во вербален, не посоти Добра Волја...конечниот одговор да се откажеш.... Ајде ве молам за аплауз... паметно.

П.С: убав аватар :helou:

Секој благослов од Бога.
обично оние кои немаат аргументи и кои изгубиле се предаваат те се повлекуваат.ама ако сакаш така ти нека ти е.ти кажав, ако стварно е така како што те сватив, свака част како опстојуваш во ова општество кое не дозволува да си прав верник и да сакаш
поздрав од мене

обично оние кои немаат аргументи и кои изгубиле се предаваат те се повлекуваат.

Мислам дека причината за повлекувањето е друга.

Имаше тема за дискусија, зошто атеистите доаѓаат на форумот религија.
Одговорот е: забавно е да си играш пинг понг со противник за кој знаеш дека, ја изгубил битката - во оној момент кога ќе ти одговори на провокација или на навреда со навреда. Атеистот е слободен да фрла кал врз што стигне, верникот мора строго да се држи до правилата. Поприлично нерамноправна борба.

Едно од моралните начела на Исус: ако ти пречи тоа што во светот има зло, неморал, лажење, крадење и тн, тогаш, направи нешто за да го смениш тоа. Немој да крадеш, да лажеш, не прави зло. Тоа е најголемата сила што ја има еден човек. Со секое добро дело, придонесува да има повеќе добро во светот; со секое воздржување од зло, го намалува злото во светот.

Мислам дека причината за повлекувањето е друга.

Имаше тема за дискусија, зошто атеистите доаѓаат на форумот религија.
Одговорот е: забавно е да си играш пинг понг со противник за кој знаеш дека, ја изгубил битката - во оној момент кога ќе ти одговори на провокација или на навреда со навреда. Атеистот е слободен да фрла кал врз што стигне, верникот мора строго да се држи до правилата. Поприлично нерамноправна борба.

Едно од моралните начела на Исус: ако ти пречи тоа што во светот има зло, неморал, лажење, крадење и тн, тогаш, направи нешто за да го смениш тоа. Немој да крадеш, да лажеш, не прави зло. Тоа е најголемата сила што ја има еден човек. Со секое добро дело, придонесува да има повеќе добро во светот; со секое воздржување од зло, го намалува злото во светот.

Браво бе ако не да ти отвориме посебна тема за тебе пошо вака изгледа си ги знаеш одговорите на сите прашања ке падне еден добар монолог или може грешам може со господ муабет ке си попраиш....

Исус ова исус она добро бе дечко ти имаш сопствен став имаш сопствено јас, и да сака некој да поверува во глупостиве што ги кажуваш неможе поради една причина на кого да му верува на човек кој што не држи до својот став.....

Исус ова исус она добро бе дечко ти имаш сопствен став имаш сопствено јас

Ако ти пречи Исус, да те утешам: објаснението на принципот на ненасилство што го спомнав погоре е од Лав Николаевич Толстој. Нормално, и Толстој го нарекува принципот на ненасилство Исусово правило, исто како што законот за акција и реакција го нарекуваме Њутонов закон, според оној кој прв го открил тој закон.

Не ми пречи исус фала за утехата лол...
Чекај малце ако господ создал се на светов значи е прв во се така, е сеа значи не постои ни Њутнов закон пошо господ ја осмислил и создал и акцијата и реакцијата значи и тоа е господов закон браво какви откритија ме фасцинираш.....

Според православното учење, оние категории кои се нарекуваат закони на физичкиот свет, всушност претставуват Божји заповеди кон материјалната природа. Во Битието е јасно одредено и запишано: Бог заповеда а настанот/креацијата се случува. Совршено едноставно.
А што, според тебе, треба да се случи па да биде фасцинантно? Мајмунот да стане човек?

Според православното учење, оние категории кои се нарекуваат закони на физичкиот свет, всушност претставуват Божји заповеди кон материјалната природа. Во Битието е јасно одредено и запишано: Бог заповеда а настанот/креацијата се случува. Совршено едноставно.
А што, според тебе, треба да се случи па да биде фасцинантно? Мајмунот да стане човек?

Ако бог заповеда како што и сам кажуваш значи повторно се вракаме на истото дека ти си роб на религијата т.е господ и со самата реценица Јас сум твој бог бла бла значи дека те става на пониско ниво.(пак плукаш по твои постови во кои убедуваше дека не е така).

МАјмунот да стане човек не е фасцинантно до толку пошо тоа се случило и е се вика еволуција,а дека господ напраил некој од кал и така настанал човекот аххахахахахха е ова е фасцинантна глупост...

Ако бог заповеда како што и сам кажуваш значи повторно се вракаме на истото дека ти си роб на религијата т.е господ и со самата реценица Јас сум твој бог бла бла значи дека те става на пониско ниво.(пак плукаш по твои постови во кои убедуваше дека не е така).

МАјмунот да стане човек не е фасцинантно до толку пошо тоа се случило и е се вика еволуција,а дека господ напраил некој од кал и така настанал човекот аххахахахахха е ова е фасцинантна глупост...

- Па нормално е дека Творецот го поставува творението на пониско ниво. А според тебе, како треба да биде? Творението да му биде творец на Творецот?
- мајмунот станал човек..еве ја пак еволуцијата. Така, неверниците си измислија своја вера-верата на нивниот ум, а не вера која е од Бога дадена. Кога Бог направи завет/договор со јудеите дека ќе ги избави/ослободи од египетското ропство, тие (јудеите) Му ветија дека ќе Му бидат верни. Но, штом Мојсеј ги изведе јудеите од Египет, тие (јудеите) многу брзо Го заборавија Избавителот, па наместо Него, си створија свој бог-излејаа златно теле и на телето му се поклонуваа. Со тоа, чловекот не само што не остана човек, туку падна на животинско ниво.

Има многу девојки не само на 19 години што се сексуално неактивни или никогаш не биле,но тоа не ги прави големи верници,тоа е само еден дел од религијата и животот што сами си го посакуваат за себе.

Чистењето на телото или недозволувањето на никакви допири пред светата заедница брак се едно,а каде се мислите?Или ни во мислите се нема потреба од никаков физички контакт?
За тоа не треба покајание?

Гревот може да се направи на три начини:
- помисла
- збор
- дело
За сите тие категории од гревови треба покајание, таков е редот во новозаветниве времиња.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom