Појачување на PC

• Креатор на темата Креатор на темата Delux123
  • Време на започнување Време на започнување
Доволно му е 3гб рам, 4гб нема да му бидат целосно искористени од 32 битната верзија на OS

Фризирана пеглица, наместо 90 иде 120, ама пак е пеглица :rolleyes:

Нема што да се појачува тука. Нов компјутер, мониторот задржи го.

Уше плоча да смени и ќе му биде добро појачан компјутерот

према мое мислење најдобро се продолжува живот на еден компјутер е со постојано надоградување, некако еднаш во годината ми иди нешто да му додадам.

...

Делува прифатливо, но изводливо е само кај понови компјутери, а неговиот компјутер за жал, не поддржува најнова технологија, што ги ограничува можностите за појачување.

Инаку @Delux123, штотуку го прочитав ова на официјалниот веб сајт на ASRock за твојата матична плоча, пишува дека има 2 лежишта за обична DDR RAM меморија и 2 лежишта за DDR2 RAM меморија, односно дека има поддршка за максимум 2 гигабајти RAM меморија, без разлика дали е обична DDR RAM меморија или е DDR2 RAM меморија.

Ова значи дека доколку сакаш да ја појачаш RAM меморијата, ќе можеш да ја појачаш на максимум 2 гигабајти DDR2 RAM меморија и со уште максимум 2 гигабајти обична DDR RAM меморија, што значи дека ќе можеш да купиш само уште 1 DDR2 RAM модул од 1 гигабајт со брзина до 667 мегахерци, по можност ист како тој од Kingston што веќе го користиш, и со тоа ќе имаш 2 гигабајти DDR2 RAM меморија.

За дополнително појачување, ќе можеш да купиш уште 1 обичен DDR RAM модул од 1 гигабајт со брзина до 400 мегахерци и со тоа ќе имаш 3 гигабајти RAM меморија, од кои 2 гигабајти ќе бидат DDR2 RAM, а 1 гигабајт ќе бидат обична DDR RAM меморија.

А ако сакаш да го појачаш компјутерот на 4 гигабајти RAM меморија, ќе можеш да купиш уште 2 обични DDR RAM модули од 1 гигабајт со брзина до 400 мегахерци и со тоа ќе имаш 4 гигабајти RAM меморија, од кои 2 гигабајти ќе бидат DDR2 RAM, а 2 гигабајти ќе бидат обична DDR RAM меморија.

За жал, тоа се ограничувањата на матичната плоча.

Ти се восхитувам на одлучноста да помогнеш и да пребаруваш низ страните, ама колку и да си член на место, препораките за апгрејд на тој компјутер се лоша идеја.

Ај кога ја видов темата па и јас си прашам нешто, бидејќи видов сличен е како мојот стар овој комјутер.
fgdfgdf.JPGadsdas.JPGasd.JPGdsada.JPGdsadad.JPGdsadadsaf.JPG
Значи комјутерот не ми треба за игри, само колку да може да се седи на интернет. А бидејки е многу стар кога уклучуваш јутубе и фб сецкат песните на јутуб.

И за тебе важи истото на претходните страни. Иначе уште некоја слика да ставеше? :D

Во право е Psy side.Земи некоја половна машина за парите,а твојота одма ставај ја на оглас.Барај некој core 2 duo,quad или во најдобар случај core i3.
Мемориите ти се евтини и можеш за евтини пари да дојдеш и до 8 гб рам.Таа ти е најдобра идеја.Ова твоево колку и да го надградуваш нема да видиш аир.

Sирни еден на пазар3 300 евра дава и5ка комплет со монитор.АКо можеш да ја земеш без за поевтина цена и ако можеш толку да си дозволиш во моментов тоа ти е best buy понуда.

Инаку за тоа што бараш ништо нема да ти врши работа под Dual Core.Oд искуство кажувам.Се под дуал коре е5300 нема да ти врши работа.Така да мој предлог смени го најпрвин него или пак најдобра инвестиција да си најдеш некој core 2 duo.сега има и по 8-9000 денари што е доста исплатливо.Твојот ќе го дадеш 4-5000 денари и тие пари што ќе ги дадеш по надградби ќе си земеш подобра платформа која е едно 3-4 пати појака од твојата.А да и едно пиво должиш ако завршиш работа :)

Се прави нова конфигурација, ниска класа но многу брза за сурфање, и секојдневна лајт употреба и слично за околу 12.000 Истата ќе биде над 5 пати побрза од вашите стари компјутери.

Нема да постигне ништо со тој барокен хардвер, се тоа ќе го кошта исто колку да купи нова ddr3 плоча, целерон g540, i 4gbDDR3, тоа ќе биде огромен апгрејт за него, доколку има плус 50 евра сега или во иднина да земе една 7750-ка и завршена е голготата...

И за тебе важи истото на претходните страни. Иначе уште некоја слика да ставеше? :D
Сега случајно ја уклучив темата, незнам зошто не ми дава во известување.
Па ставив од се слики да видите конфигурацијата, и да што виката на тој комјутер не се исплаќа да го појачувам, а за нов комјутер не ми треба бидејќи не го користам јас тој, брат ми мајка ми они го користат па нека си купан они ако им е слаб а се жалат стално.

Сега случајно ја уклучив темата, незнам зошто не ми дава во известување.
Па ставив од се слики да видите конфигурацијата, и да што виката на тој комјутер не се исплаќа да го појачувам, а за нов комјутер не ми треба бидејќи не го користам јас тој, брат ми мајка ми они го користат па нека си купан они ако им е слаб а се жалат стално.

:facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom