?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти се восхитувам на одлучноста да помогнеш и да пребаруваш низ страните, ама колку и да си член на место, препораките за апгрејд на тој компјутер се лоша идеја.
Нема да постигне ништо со тој барокен хардвер, се тоа ќе го кошта исто колку да купи нова ddr3 плоча, целерон g540, i 4gbDDR3, тоа ќе биде огромен апгрејт за него, доколку има плус 50 евра сега или во иднина да земе една 7750-ка и завршена е голготата...
Ај кога ја видов темата па и јас си прашам нешто, бидејќи видов сличен е како мојот стар овој комјутер.
...
Значи комјутерот не ми треба за игри, само колку да може да се седи на интернет. А бидејки е многу стар кога уклучуваш јутубе и фб сецкат песните на јутуб.
не ми се пратил постов
не ми се пратил постов, покажа серверот покажа непослушност и ја рефреширав страната али не се пратил.
по колку пари одат интел core 2 процесорите ?
Во врска со рамот имам прашувано во амц ми рекоа дека можеле да донесат ддр2 само биле поскапи од ддр3 и сега ова на мене ми нема логики, зошто ддр2 да е поскапо од ддр3 кога ддр2 нели е постар модел. Хардискот е менуван пред окулу 1 год. 500gb western digital така да нема потреба да се мени. во врска со апдејтеот скоро го форматирав, само што го форматирав изгасив automatic update бидејќи мислам тоа го забавува ком, али грешка сум изгледа.
не ми се пратил постов, покажа серверот покажа непослушност и ја рефреширав страната али не се пратил.
по колку пари одат интел core 2 процесорите ?
Во врска со рамот имам прашувано во амц ми рекоа дека можеле да донесат ддр2 само биле поскапи од ддр3 и сега ова на мене ми нема логики, зошто ддр2 да е поскапо од ддр3 кога ддр2 нели е постар модел. Хардискот е менуван пред окулу 1 год. 500gb western digital така да нема потреба да се мени. во врска со апдејтеот скоро го форматирав, само што го форматирав изгасив automatic update бидејќи мислам тоа го забавува ком, али грешка сум изгледа.
Делува прифатливо, но изводливо е само кај понови компјутери, а неговиот компјутер за жал, не поддржува најнова технологија, што ги ограничува можностите за појачување.
Инаку @Delux123, штотуку го прочитав ова на официјалниот веб сајт на ASRock за твојата матична плоча, пишува дека има 2 лежишта за обична DDR RAM меморија и 2 лежишта за DDR2 RAM меморија, односно дека има поддршка за максимум 2 гигабајти RAM меморија, без разлика дали е обична DDR RAM меморија или е DDR2 RAM меморија.
Ова значи дека доколку сакаш да ја појачаш RAM меморијата, ќе можеш да ја појачаш на максимум 2 гигабајти DDR2 RAM меморија и со уште максимум 2 гигабајти обична DDR RAM меморија, што значи дека ќе можеш да купиш само уште 1 DDR2 RAM модул од 1 гигабајт со брзина до 667 мегахерци, по можност ист како тој од Kingston што веќе го користиш, и со тоа ќе имаш 2 гигабајти DDR2 RAM меморија.
За дополнително појачување, ќе можеш да купиш уште 1 обичен DDR RAM модул од 1 гигабајт со брзина до 400 мегахерци и со тоа ќе имаш 3 гигабајти RAM меморија, од кои 2 гигабајти ќе бидат DDR2 RAM, а 1 гигабајт ќе бидат обична DDR RAM меморија.
А ако сакаш да го појачаш компјутерот на 4 гигабајти RAM меморија, ќе можеш да купиш уште 2 обични DDR RAM модули од 1 гигабајт со брзина до 400 мегахерци и со тоа ќе имаш 4 гигабајти RAM меморија, од кои 2 гигабајти ќе бидат DDR2 RAM, а 2 гигабајти ќе бидат обична DDR RAM меморија.
За жал, тоа се ограничувањата на матичната плоча.
Дали ке може да се надогради овој процесор
procesor INTEL Core 2 Duo E5700 Wolfdale 2 x 3.00GHz, 2MB Cache, 800MHz FSB, 65W TDP, LGA 775И ке ставам 1GIGA DDR2 + 1GIGA DDR2 i 1GIGA DDR = 3GIGA RAM
Графичка 9500 1giga PCI express
Ќе има ли со ова солидни перформанси барем за некој игри до 2006година и за гледање на филмчиња
Сите овие делови можам да ги добјам по цена од 120евра
На Интернет страницата кон која води наредниот линк се прикажани процесорите кои ги поддржува твојата матична плоча. За жал, Intel Core 2 Duo E5700 Wolfdale го нема на листата.
http://www.asrock.com/mb/VIA/775Dual-VSTA/?cat=CPU
Планот за појачување на RAM меморијата делува прифатлив и претпоставувам дека нема да имаш проблеми.
Графичките картици GeForce 9500 излегоа во продажба во 2008 година и поддржуваат DirectX 10 и OpenGL 3.3, а со 1 гигабајт сопствена RAM меморија сигурно ќе работи без никакви проблеми со видео игри излезени заклучно со крајот на 2010 година.
Предлог за некој процесор и дали купувањето настаро на процесор е добро ?
Веќе ти спомнав, побарај Intel Core 2 Duo процесор, колку поголема брзина, толку подобро, важно е да е за LGA 775 лежиште, а според листата со процесори кои твојата матична плоча ги поддржува, можеш да побараш и Intel Core 2 Extreme X6800 Conroe XE со брзина до 2.93 гигахерци, тоа е добар процесор.
Секако дека е добро да го купиш и на старо, но задолжително да побараш да го тестираат пред тебе за да се увериш дека е исправен.
uste li se raspravate so vakvi kanti, frli toa gubre vo kanta
Друже секој нема пари толку за да фрла компјутер..нешто ако можам за мали пари да го појачам и пак да играм ако не така нека биде..