Погоди ја расата

• Креатор на темата Креатор на темата Lu
  • Време на започнување Време на започнување
Boston-Terrier-muzzle-Boston-Terrier.jpg

Знам дека темава не е за тоа, ама си викам дека е најадекватна. Видов пред некое време едно куче и но го прашав сопственикот која раса е истото.
Се работеше за некој тип на загар со кафено-бела боја, кратко влакно слично како лабрадор и со големина слична како него само малку беше пониска од лабрадорот.
--- надополнето: 3 април 2013 во 18:54 ---
Tурски поентер
А јас се думав зошто е сечен, тоа турски да ти бил.

Знам дека темава не е за тоа, ама си викам дека е најадекватна. Видов пред некое време едно куче и но го прашав сопственикот која раса е истото.
Се работеше за некој тип на загар со кафено-бела боја, кратко влакно слично како лабрадор и со големина слична како него само малку беше пониска од лабрадорот.

Слика стави ако најдеш па ке видиме.

Мислам дека се работи за лабрадор да но посебна раса почнуваше името на Ч ,,,ех се ане ми текнува

Мислам дека се работи за лабрадор да но посебна раса почнуваше името на Ч ,,,ех се ане ми текнува
Мојот е чукнат од кола и малку во мозокот, ама не ми текнало да регистрирам таква раса.

Чукнат Лабрадор...Па и не звучи лошо? :cautious:

Мислиш дека е ретривер? ако мислиш на cheasapeake retriver не е бидејки ги нема, плус тој има длака што изгледа како да е виткава
http://en.wikipedia.org/wiki/Chesapeake_Bay_Retriever

Слика стави ако најдеш па ке видиме.
Е па тоа де, ајде ќе побарам на гугл нешто слики. Личи како на типично ловџиско куче.
--- надополнето: 3 април 2013 во 19:07 ---
Вака е нешто слично.

dog1.jpg

Е па тоа де, ајде ќе побарам на гугл нешто слики. Личи како на типично ловџиско куче.
Вака е нешто слично.

dog1.jpg
Ми личи на бретонец-epacneuol breton

Вака е нешто слично.

dog1.jpg
Еепа далеку од лабрадор...ова е епаниол бретон :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom