Подземни објекти, аеродроми, лаборатории...

Интересно нешто..И прв пат слушам за тоа местоодносно што се барало таму..

Хммм, многу интересно, а бе бугариве од секогаш биле ОКУЛИСТИ...гадатели , ако добро се сеќавам се видовити луѓе..гатачи по нашки???
А дека толкава работа и пари бутнале за да затрупааат со 250 кубика бетон ( не е доволно ни за пломба)..не можам да сватам....се исплашиле ли???? од вонземското или од нешто земско?? :)
Имаше една руска приказна , со фотографии и шеми на ОГРОМЕН ВСЕЛЕНСКИ БРОД, ама стварно огромен, прекршен на една падина кај Бајкалското море...со цела низа извештаи за покушаите да му се приближат ..без успех..сите машини застанувале , хеликоптери паѓале , луѓето не можеле да издржат некој ментален притисок...и после МУКЛА..ни збор за тоа ..или беше нечија заебанција или некој забрани понатамошни приказни.....
.....како за интерференцата на половините на човечкиот мозок...истражувањата нашироко публикувани и одедаш за сето тоа ни збор , во ниеден стручен медиум.... :)

.....како за интерференцата на половините на човечкиот мозок...истражувањата нашироко публикувани и одедаш за сето тоа ни збор , во ниеден стручен медиум.... :)

:oftopic:

Стварно...што стана со тоа.....едно време немаше кој не пишуваше за тоа?

во право си, иначе дали сте ја забележале кукичката на врв на водно која се наоѓа лево од планинарскиот дом и крстот на 300m
Подоле кога се симињаш накај сопиште има напуштена ракетна база во која нема ништо
Кога се иде после сопиште и тамо има некој објект
На солунска глава има нешто од армијата и полицијата
Ова е само што имам видено а сега што има внатре кој може да знае

На Водно служев војска, а сакав да одам на Солунска глава :D
Што има како има не смеам да кажам јавно зашто објектот сеуште е во употреба и е од огромно значење за армијата на Македонија, е во топ состојба, објектот на Солунска глава ја има истата функција како и тој на Водно, а има уште еден таков објект со истата функција како нив само помал.
И на Водно и на Солунска глава има војска и полиција.
Објектот во Сопиште има сосема друга функција и би се употребил само во недај Боже ситуација т.е. да го снема Скопје од мапата.
Инаку за напуштена ракетна база не сум слушнал ни видел дека има туку има еден објект под СЈВ Водно ако мислиш на тој тогаш нема врска со ракетна база.
Некој спомна дека никој не ги чува објектите - пробај влези да видиш дали никој не ги чува објектите...ке те изедат змии :pos2::pos2:
Само 5 души од земјава можат да влезат без посебна дозвола таму :wink:

А, инаку колку е вистина не знам ама се збореше дека Рамбо Амадеус има служено на Водно и песната "Заставник Џемо" е за еден заставник од тоа време бил страв и трепет.

Кај Куклиш, Струмичко постоел некаков рудник за ураниум. Информации и слики друг пат.

Под крстот во Струмица има два тунели кои водат до подземна база. Кога бев јас немаше ништо али беше многу језиво.По неколку разговори со познаници дојдов до информации дека тоа некогаш било и фабрика или складиште а пред тоа бил објект кој бил строго чуван.Од другата страна на ридот (ридот кај Цареви Кули) има резервоар за вода, наводоно за тој објект.

Исто така и касарната е многу голема, многу... се гледа дека била од големо значење за Југославија.Насекаде има знаци за забрането сликање. Мештаните велат дека за време на нападот на Србија од страна на НАТО касарната била мошне користена. Наводно една вечер сите возила (од НАТО) биле уклучени, као демек од се лансирале некои проектили ?
Исто така ако одите за Струмица преку Валандово ќе видите од левата страна, поточно на самиот рид има многу мали тунели слични на оние под крстот. Сум бил и таму но многу малку сум видел што има бидејќи се тешко достапни.

Незнам колку е вистина и не верувам зошто би ме лажел за тоа ама еден мој поголем другар биле на Солунска Глава и кога повеќе се доближувале до објектот ги запрал војник по се изгледа од стражата и им рекол да се свртат и да одат назад оти следно идење нема да се вратат.:uvo:Според мене и да имало нешто во минатото не верувам дека сега го има..ама го поврзуваа нешто со чување на НЛО. :toe:
Не бре нека не те лаже никој, нема такво нешто
Да во ЈНА пред повеке години ама сега веке нема

Објектот во Сопиште има сосема друга функција и би се употребил само во недај Боже ситуација т.е. да го снема Скопје од мапата.
Чекај не свакам, за што служи тој објект, колку и да е тајна може бар тоа да се знае

Само 5 души од земјава можат да влезат без посебна дозвола таму :wink:
Вероватно премиерот, прецедателот, спикерот на собранието,министерот за одбрана и полиција?

Чекај не свакам, за што служи тој објект, колку и да е тајна може бар тоа да се знае

Вероватно премиерот, прецедателот, спикерот на собранието,министерот за одбрана и полиција?

Па прочитај вториот пост над тебе ти кажуваат дека е уште во функција Солунска Глава.

Уште некој да каже...имаат клуч или некој од внатре ќе им отвори врата??? :vozbud:

stefan_v1l и concrete очигледно немате појдено на солунска глава и затоа вака зборите, влатко убаво кажа нема веке киндапирање и испитување на затекнатите.

Може војникот нешто не бил расположен, најверојатно не бил дома долго време ако имало доста снег или девојката му раскинала :pos2:
Инаку војникот не смее да пука без причина, а посебно ако некој се движи од другата страна на оградата.

Претседател, началник на ГШ, командант на касарна Илинден, командант на полк за врски, командирите на објектот

stefan_v1l и concrete очигледно немате појдено на солунска глава и затоа вака зборите, влатко убаво кажа нема веке киндапирање и испитување на затекнатите.

Правиме муабет дали имало нешто или нема(објект или сл.),не дали има војска или нема,инаку немам отидено на Солунска Глава,се надевам ќе одам годинава.

Oбјектот си постои и кога бев прв пат војниците беа толку добри што не почестија со чај, чоколадо и наполитанки, правевме доста муабет. Сакавме да влеземе внатре ама ни рекоја дека без таа и таа дозвола не може а ние нажалост не ја извадивме таа дозвола пред да одиме иако можевме. Е сега ако те стемни а ти си тамо војниците секако ке те приберат за да преспиеш и утредента ке си се вратиш. Значи тие се луге и се човечни и не тепаат никого

во право си, иначе дали сте ја забележале кукичката на врв на водно која се наоѓа лево од планинарскиот дом и крстот на 300m
Подоле кога се симињаш накај сопиште има напуштена ракетна база во која нема ништо
Кога се иде после сопиште и тамо има некој објект
На солунска глава има нешто од армијата и полицијата
Ова е само што имам видено а сега што има внатре кој може да знае
На солунска глава имаш главен телекомуникациски објект, а на водно има(ло) магацини со оружје, таму 2001 имаше зајакната стража.

На солунска глава имаш главен телекомуникациски објект, а на водно има(ло) магацини со оружје, таму 2001 имаше зајакната стража.

На Водно нема никави магацини со оружје, може доле некаде ама горе 100% знам дека нема, итиот објект што на Солунска глава го има и на Водно, и на Плачковица има само помал е, а тоа што 2001 го чувала голема стража е од причина што е од големо значење за армијата, а има лесен пристап, јас служев таму војска 2000г.

Кај Куклиш, Струмичко постоел некаков рудник за ураниум. Информации и слики друг пат.

Под крстот во Струмица има два тунели кои водат до подземна база. Кога бев јас немаше ништо али беше многу језиво.По неколку разговори со познаници дојдов до информации дека тоа некогаш било и фабрика или складиште а пред тоа бил објект кој бил строго чуван.Од другата страна на ридот (ридот кај Цареви Кули) има резервоар за вода, наводоно за тој објект.

Исто така и касарната е многу голема, многу... се гледа дека била од големо значење за Југославија.Насекаде има знаци за забрането сликање. Мештаните велат дека за време на нападот на Србија од страна на НАТО касарната била мошне користена. Наводно една вечер сите возила (од НАТО) биле уклучени, као демек од се лансирале некои проектили ?
Исто така ако одите за Струмица преку Валандово ќе видите од левата страна, поточно на самиот рид има многу мали тунели слични на оние под крстот. Сум бил и таму но многу малку сум видел што има бидејќи се тешко достапни.
Натаму бев пред една недела поточно за Богородица, интересно место, особено под Беласица, има некои преданија дека Александар Македонски бил закопан таму, а според други дека бигатствотот на Цар Самоил било закопано исто така некаде под падините на Беласица и највероватно ослепувањето на војската е резултат што не кажувале каде било скриено богатството.
Како ли да е тој дел од Македоија е доста мистичен, могу диви копачи има... има могу да се кажува, но темата не е за тоа.

де бе :) роман ќе напишете...на Солунска глава мислам уште има комуникациски центар , многу поголем од тој под самиот врв на Водно, од задната страна таму кај Сопиште мислам доаѓа...магацини за муниција...и толку... во тој дел ....понатака накај Поречие , малку беше дување балони ..т.е. приватно ловиште со таинствени приказни и дообро заштитен команден центар...во каква кондиција е сега појма немам,исто како за кондицијата на Врело кај Куманово и исто во тој Кумановски простор радарскиот објект.... ниеден од нив не е така таинствен да мора да се УБИВААТ дојдените.. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom