Подземни аеродроми во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата pero-makedonec
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 август 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
slucajno na edna strana citav nekoj podatoci za poranesniot podzemen aerodrom zeljava vo blizinata na bihac bih i procitav deka vo makedonija ima dva podzemni aerodromi. ako nekoj ima nekakva informacija neka pise.

како е можно аеродромот да е под земја?
таквите сообраќајници нели ги викаа метро и метро станици?

Ima Ima

Ima podzeman aerodrom. Vo nekoja strmnina na planinata Plackovica e, ima kapacitet od nekolku avioni koi moze samo da poletaat (sigurno go cuvale za zlocas ne planirale deka ke se vrati nekoj neazad). Prijatel moj mi ima kazvano za ova. Pilot e. Aerodromot sega e prazen i si se raspajga. Bidejki ovie denes ne mozat da molerisaat to se se napravilo pred nekoe vreme.

PS. Jas sum od Bitola i vo Bitola nema podzemen aerodrom nitu pak Tumbe Kafe nekogas se otvorilo. Na Tumbe kafe mojs da najdis samo ostatoci od nekoj grad napusten pred 4000 godini.

Ima podzeman aerodrom. Vo nekoja strmnina na planinata Plackovica e, ima kapacitet od nekolku avioni koi moze samo da poletaat (sigurno go cuvale za zlocas ne planirale deka ke se vrati nekoj neazad). Prijatel moj mi ima kazvano za ova. Pilot e. Aerodromot sega e prazen i si se raspajga. Bidejki ovie denes ne mozat da molerisaat to se se napravilo pred nekoe vreme.

точно, и јас имам слушано, ама точната локација не ја знам.

Па во Грниково пред околу 60-70 години имало аеродром! Инаку аеродромот бил изграден со цел атомската бомба направена од Кокоситис јот фарматитис да биде транспортирана во Америка ,инаку бомбата била донесена со магаре. Но кога била донесена ,шо че видат, Чиро го ебал го изорал аеродромот мороска го садил!!

--- надополнето ---

Па така денеска може само да се виде нивата во Грниково ,каде што бил некогашниот аеродром!

подземен аеродром-за едрилици:pos2::pos2::pos2:(мораааав)

Подземен аеродром имаи во Косово , сум бил на аеродромот во Приштина и сум видел како една од пистите која сега не е во употреба односто таа писта се користи како автопат кој води до аеродром завршува право во ридот, и лугето со кои бев кои имаат служено во ЈНА ми кажаа дека под ридот се наоѓа аеродром за воени авиони и мислам дека бил поголем од тој во Жељава. А исто имам чуено дека на криволак има иста такви аеродроми или поточно хангари за хеликоптери под два ридови.

2itllwl.jpg

BTW, primiv eden kup pp, koi sto ne se otvaraat, sekoja cest moderatori.

Long live kajgana ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom