Подобар шофер?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Слушнав еден виц од една ужасна жена возач за тоа зашто уствари они биле лоши возачи, зашто сите инструктори биле мажи. Многу глупо ама ај ќе и простам зашто имаше симпатичен заден браник од колата(удрен при паркирање во ступче:pos:) Иначе има добри жени возачи ама има и катастрофално лоши и тоа со дооолго искуство на возење пример мајка ми уште незнае да ја паркира колата у гаража па ме вика мене што сум без возачка. Уствари има премногу жени со кратки нерви па едноставно се бунат

Јас имав инструкторка. Полош инструктор не сум сретнал, вози побрзо од било кој муж, гледа попрво да испцуе тој што ја пресекол одколку да застане на пешачки. Тврдам дека жените се полоши

После си земав инструктор и за два дена научив многу повеќе со него

А што се однесува поконкретно, имам искуства од типот замалцедамезгазиженавозач, едно два три пати. Многу лошо реагираат

Ипак, увек има и жени кои што се екстра, ама ипак малце се :)

Зборејќи од мое лично искуство многу е мал процентот на добри жени возачи кој јас ги познавам.
Неспособност за возење во рикверв, незнам дали е ова одлика на сите жени возачи или само на лошите ама јас немам сретнато жена што владеее риквец.......
Коа се возам низ град и у ретровизор кје видам чукната кола со внатре жена возач ме фаќа невидена параноја и увек гледам да избегам од колата позади мене.
Разликата помеѓу жена возач и маж во поглед на сообраќајкии е тоа шо коа маж праи собраќајка ретко тоа се дешава од невнимание. Или немал друг избор или сакал да се ку*чи по улици. За разлика од тоа коа жена праи сообракајќа тоа се најчесто некои мали оштетување кои секад настануваат од невнимание, незнам се глеала у огледало пошо сминката и се расипала или стознам какви не причини имаат, ама секад изговорот е „не ја видов колава од кај излета“ а колата цело време била пред неа :).
Рука на срце има жени шо се стварно добри возачи и добро се понашаат по улиците, ама тие се стварно ретки барем од мое лично искуство.

И еве од мене уше едно прашање до жените на форумот: Дали повеќе сакате да ве возат (со кола се мисли) или вие да бидете тие кој ќе возат?

Сето тоа и научно е подржано. Мажите имаат далеку подобри моторни карактеристики или способности, како и да се вика

Definitivno mazite se daleku podobri vozaci, iako ima i isklucoci megju zenive.

Мажите.Поодлучни се и побрзи рефлекси имаат,поише сила(пошо не е само да возиш-треба да и чепкаш ситници по колата).

Zenive osven sto znaat dobro da go DRZAT menjacot drugo nisto ne im ide od raka koga stanuva zbor za kola.:pos:

Во однос на рефлексите и флексибилноста при возењето, мажите се подобри, а што се однесува на внимателноста и почитување на прописите, тогаш жените. :)

Од мене,освен мажите и жените и оние од среден род се подобри шофери:pos:
Има жени кои се одлични шофери (пр.мајка ми),крајно внимателна,без ниту една казна или судир во 30 години од како има возачка и супер и оди и паркирање,а посебно рикверц:wink: .Но и мажите се супер возачи (некои),можеби за ова и генерално се подобри,зошто повеќе и ги интересира за автомобилите од жените (поарно жената ќе ја дадат,наместо колата:pos: )

Не ми зборете за жена шофер,има некои ама мнооогу се ретки. До сеа многу пати ми се десило да ми се улета некоја женска шо тато и купил некое опасно количе,и сеа мисли дека е некоја,па уште пцуе нешо се курчи?! Не ми е јасно.... Имаат среќа што го почитувам женскиот пол и што несакам да ја злоупотребувам машката физичка надмоќност,но.... Тоа е така се до моментот додека не ме удри некоја....

Хм...мислам дека генерално земено мажите се подобри возачи,што не значи дека жените се лоши возачи,напротив има многу жени кои возат подобро и од голем број мажи.

А јас баш сега часови за кола зимам,ама незнам што возач ќе биде од мене,пошто јас со ориентацијата сум скарана(и тоа ептен,ама ептен многу!),ама добрата страна е што сум претпазлива и брзо сфаќам..така да незнам што ќе испадне.:)

xaxaxa нема да именувам, ме возеше една форумџика, додека ме возеше паника ја фати, на црвено ке пројдеше кола и угасна, тргни застани на рамно со ручна, комедиии живи :) девојчето е злато, ама за шофер треба уште многу да вежба:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom