Подгрбавување

• Креатор на темата Креатор на темата Antonio2344
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Локација
скопје
Веб-сајт
www.acmilan.com
Значи јас го имам овој проблем подгрбавување . Од многу седење на компјутер се уништив во грбот ! сега и кога одам по улица максимално се трудам да не бидам подгрбавен ама пак не оди ... ! да не знаете некој методи како да се поправи ова ... секако не за 3 дена туку за одреден временски период ! ? :)

Значи јас го имам овој проблем подгрбавување . Од многу седење на компјутер се уништив во грбот ! сега и кога одам по улица максимално се трудам да не бидам подгрбавен ама пак не оди ... ! да не знаете некој методи како да се поправи ова ... секако не за 3 дена туку за одреден временски период ! ? :)
Ја вчера се свестив баш дека сум згрбавен па од денес си го носам ова.

Јас цел пластичен корсет имам,ама џабе,кога не го носам.

Ако знае некој каде се продавааат вакви слободно нека пише ;)
postural-support-back-support-back-strap-postural-correction-belt-171.jpg

Додека најдеш помагало седи со сукало потпрено на грбот придржувано од внатрешната страна на лактите :):)

Додека најдеш помагало седи со сукало потпрено на грбот придржувано од внатрешната страна на лактите :):)
И моите дома ме советуваат така ... :)

Такво помагало има во Славеј, ако не се лажам има кај влезот на Црвен Крст (паркингот), кога одиш од раскрсницата накај Веро, па првата уличка десно.

Можеш и да почнеш во теретана да одиш, со самото вежбање ќе почнеш да одиш исправено, плус добра активност за да се тргнеш од пред компјутер.

А да, и можеш да побараш некои вежби кои повеќе доаѓаат како истегање, ама помагаат.

Ако знае некој каде се продавааат вакви слободно нека пише ;)
postural-support-back-support-back-strap-postural-correction-belt-171.jpg

Таквото помагало немој никогаш да го зимаш без консултации со ортопед, зошто може да има спротивни ефекти. Јас ќе ти кажам еден лек кој мене ме исправи, ПЛИВАЊЕ!

Исто и јас имам проблем со ова и мајка ми нон стоп ме опоменува ИСПРАВИ СЕ ! :)

Планирав да одам на доктор па да ми препорачат нешто од овие помагалата ама немам навика да ги носам и се нешто ќе ме нервира и на крај ќе го мавнам :rolleyes:

И јас сум подгрбавен.Лекот за мене е петпари.Кога сум на школо и одам по улица со некој другар, ке се подгрбавам нормално па некој од другарите ке ми мавни една десна по грбот и ко пушка ке се испрам.Така се имаме договорено.Делува ако имаш упорни другари;)

Еее деца, не знаете како беше за време на Југа. Ни ставаа книги на глава и не тераа да одиме како на модна писта. Немаше тогаш грбави, ама немаше ни компјутери. :D

Теретана, вежби за грб и има да одиш како пушка, и грб и кичма има мускулите да ти бидат затегнати, ќе те држат исправено.

Back
На врв Bottom