Подарокот што сте го барале како дете , али никогаш не сте го добиле

barbie-dream-house.jpg

Значи, мислам дека нема девојче што не посакало куќа за Барбики, со сите тие ситници внатре, чешлиња, креветчиња, фиокчиња, итн...

Плачев за вакво нешто, никогаш не го добив. Ми купуваа бугарски барбики со грди коси и невиткачки раце и нозе:ROFLMAO: Кои фрустрации човече! Али тоа ти е, немав вујче од Америка, имав татко технолошки вишок. Живот.

Цело детство сакав да ги играм куклите кај моите кумови, скриени во стаклени витрини, онакви језиви и порцелански, ама со преубави коси и фустани... И никогаш не ми дадоа. Сакав и караоке сет, ама на крај пеев во реалност, па некако желбата си пројде природно.

Авион.
biplane.jpg

Се закачуваше на лустер, имаше едно како сајла висеше и беше на навивање. Правеше кругови и зуеше. Тогаш имав сон кога ќе пораснам да бидам воен пилот. Бев заљубен во авиони.
Обазложението зашто не ми го купија беше следново: Тоа е стар модел, со него не се лета може да падне пилотот, причекај ќе искочи нов, нормално јас дете им верував.

Јас одсекогаш сум сакал сребрен долар, ама не сум баш побарал, па така сеуште го немам...

barbie-dream-house.jpg

Значи, мислам дека нема девојче што не посакало куќа за Барбики, со сите тие ситници внатре, чешлиња, креветчиња, фиокчиња, итн...

Плачев за вакво нешто, никогаш не го добив. Ми купуваа бугарски барбики со грди коси и невиткачки раце и нозе:ROFLMAO: Кои фрустрации човече! Али тоа ти е, немав вујче од Америка, имав татко технолошки вишок. Живот.

Цело детство сакав да ги играм куклите кај моите кумови, скриени во стаклени витрини, онакви језиви и порцелански, ама со преубави коси и фустани... И никогаш не ми дадоа. Сакав и караоке сет, ама на крај пеев во реалност, па некако желбата си пројде природно.
Same here

Плејстешн 1...

Секогаш ми беше интересен на друго место кога се изнајмуваа на 1 ден, а никогаш не го купив.
Зошто... не знам, ваљда никогаш не сум побарал да ми купат јасно и гласно

1061lfj_20.jpeg

И едни патики од времето кога тренирав кошарка, изгор скапи беа у пм, 10 000 денари

Adidas KB8 III

129162367930905.JPG

Хеликоптер или авион на далечинско не ми купија као копиљ и не ми купија. :)

i wanted a pussy..
tard-Cat.jpg
tumblr_meave2IklP1rcpewuo1_400.gif

Сакав и пијано..
tumblr_m9ir5q3VuO1rdu0l8o1_500.gif

сакав да имам магични моќи...и да правам магии
Prince_Charmed.gif

Paige_Orbs_Out.gif

11033-Grey-bx.jpg

ќе ми купеа по едно вакво од време на време ама секогаш можело поќе.Имам една мини колекција од 10тина,а читам по други форуми имало солидна цифра на стари магариња шо сеуште ги собират па можно е пак да почнам да ги купвам,онака колекционерски (не да ги возам низ дневна :D)

Еден млазен патнички авион во една туристичка агенција што стоеше (а како што имам забележано сеуште стои) како на излог. Се имам поболувано од плачење за него ама секако таму беше за украс а не за продажба :)
Е сега 23/24 години подоцна (како не им е срам уште да го држат тука, распаднат и потемнет од забот на времето) не ми текнало да прашам дали ќе ми го продадат. а ќе прашам и ако го продаваат ќе го купам :D

Кола - Камион на безично далјинско :D а никогаш него добив :confused: и секогаш сум сакал да имам детска соба си сите елементи но никогаш не сум добил али јбг тоа е :)

5073f2fc2c.jpg

Не ми го купија никогаш, а имаа сите деца во маало.
Си го направив сама рачно од картон, за парите режев листови од тетратки, зарчиња и човечиња имав од Не лути се човече. После ми стана досаден. И сега ми една од најдосадните игри.

Леле ме погодивте со темата :( Значи откако знам за себе уште од најмала возраст (toddler) јас сакам едно нешто коешто сеуште не ми е исполнето. Веќе помина 21 година, времињата се сменија, јас се сменив пораснав, ама желбата ми остана .

Знае понекогаш да заспие длабоко во мене,ама никогаш не згаснува не верувам и дека ќе згасне . Сакам барем едно куче во животот да чувам , со моите никогаш не успеав да се спогодам за тоа бидејќи цел живот живееме во стан, а моите се со такви сфаќања дека куче во стан не иде , пробував многу пати да ги убедам џабе, не иде.

Чувавме све што може да се чува дома (папагали, хрчаци, канаринци шо уште не), само куче не. Ама сум рекол, сум си дал збор самиот на себе, еден ден кога ќе станам свој човек независен со доволно финансии, прва работа што ќе направам ќе си купам или посвојам куче !

Многу послушно дете си бил :)
Јас како дете а сретнев кученце (или маче) на улица дома си го носев (исто во стан). Ги збеснував моите :)

Jedah напиша:
Stvarite sto gi sakav kako mal gi kupiv koga stanav golem i se vrabotiv.

Svativ deka ne mozes da se potpres na nikogo osven na sebesi​
Ne te sakale tvoite mnogu

Da Myers ne me sakaa moite. Ne me sakase ni Makedonija koga vo '93 i '95 tatko mi i majka mi ostanaa bez rabota i nemav pari da idam ni na edna ebana skolska ekskurzija.

Koga site drugari ke kupea slikicki od 15den za Panini album ja kupuvav cokolado. Zasto ja znaev vrednosta na parite

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom