Почна да се пее и на наш јазик

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Веб-сајт
www.kajgana.com
Оваа вест многу ме израдува денеска,не знам само дали е ова поради почит кон Тоше или стварно почна нашиов пазар и конкуренција да се зголемува,почнаа и балкански ѕвезди да снимаат албуми на македонски,еве за што се работи...

%7B30B083FF-D2CB-44A4-86BB-82E83E23BC19%7D_antonija-2.jpg
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Хрватската поп-sвезда Антонија Шола го заврши снимањето на новиот албум на македонски јазик.Текстовите за песните се на Шола, а преводите на Огнен Неделковски и Весна Малинова. Инструменталниот дел е снимен во студио во Загреб, а вокалите во студиото "Аворд" во Скопје.
"Божји пат"е носечка тема на албумот, а поп-пеачката му ја посвети на трагично починатата sвезда Тоше Проески.
" Ја имав таа привилегија да пеам на ист микрофон на кој пееше Тоше. Таа чест ми ја укажа Оцко, со кого Тоше ги сними и песните од полседниот албум "Игри без граници"", изјавила Антонија додека ги снимала вокалите во студиото на "Аворд".
Хрватската sвезда минатото лето со Тоше Проески го сними дуетот"Ја сакам твојата насмевка" , песна која неколку месеци беше прва на топ листите ширум екс Ју простори.
Антонија Шола утре ќе допатува во Скопје како Амбасадор од Хрватска во акцијата "Ден на дрвото", за зелена Македонија.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Вест [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Мислите ли ова дека ке го зголеми квалитетот на македонскиот музички пазар?

[/FONT]

Музичарите од балканот кои до сега снимале на македонски јазик било чисто од љубов. Ова на Антонија Шола... не сум сигурен но имам чувство дека е поттикната од љубовта кон Тоше но (моја претпоставка), веројатно си рекла, ме сакаат во Македонија можеби и ќе продавам. Кога ќе сфати дека нема да продава и нема ни други да снимаат.

До сега има повеќе што снимале синглови на македонски јазик. Дури и големи автори низ историјата на екс Југославија, а последен е Бајага кој снимаше на македонски со Инструктори.

Не, не почнало да се пее на македонски јазик и не верувам дека ќе почне. Музиката е машинерија за пари, а во пеењето на македонски јазик... нема пари. (Болна и жална вистина)

E добро де, голем онаков, како Тоше што пееше на хрваЦки сега и оваа ќе пее на македонски. It's as simple as that.:toe:

E добро де, голем онаков, како Тоше што пееше на хрваЦки сега и оваа ќе пее на македонски. It's as simple as that.:toe:

not that simple ... можеби да не беше Тоше оваа немаше ни да се потруди да препее на Мак. :smir:

Оваа прв пат ја гледам на сликата погоре, а само сум слушнал некој шуш буш муабети дека снимала со Тоше.
Албумот го снимила само за пари...и ништо повеќе.

Тоа што некој балканец ќе дојде тука да снима на Македонски не го подобрува квалитетот на музичката сцена. Тоа треба ние самите да го направиме со тоа што ќе идеме на повеќе концерти и свирки на нашите изведувачи. Да ги подржуваме на секој можен начин, и да ги бараме нивните песни , а не да се собирате во 300,000 кога ќе дојде цеца.:nenene:

Не, не почнало да се пее на македонски јазик и не верувам дека ќе почне. Музиката е машинерија за пари, а во пеењето на македонски јазик... нема пари. (Болна и жална вистина)

За ова си навистина си во право,

Но јас мислам дека токму љубовта и почитта кон Тошка ја има поттикнато да се определи на ваков чекор, а на парите (бар јас така мислам:toe:):smir:

mislam deka poveke e od ljubov i pocit kon tose.
Pari... od prodazba vo makedonija slabo...
kolku od vas gi zimaat pesnite od internet.. a koj kupil originalno CD ? :)
zalno e... ali pari se nemaat... toa e toa

Samo ljubov i pocit kon TOSE nisto poveke od toa :) moe mislenje

Секоаш најпрво да изгубиме, за после тоа да не признаат останатите. Зарем требаше да го изгубиме Тоше за да запеат на наш македонски јазик и од коа го изгубивме може ли некој да ни ја надокнади загубата???????

Секоаш најпрво да изгубиме, за после тоа да не признаат останатите. Зарем требаше да го изгубиме Тоше за да запеат на наш македонски јазик и од коа го изгубивме може ли некој да ни ја надокнади загубата???????
Е да. Секогаш треба да изгубиме некој за да го приметат останатите и д акажат дека бил добар и сл. Ама пак убаво од нејзина и нивна страна што барем ќе пеат на македонски. Има некој и после смртта на Тоше мува не ги лази.

па убаво што и текнало, но мислам дека тоа е од почит кон Тоше, а не заради парите..што пара може тука да извади.сепак, браво за потегот

МОре дај да гледаме да пееме на Евровизија на македонски.

А за Шола браво и шо рече трн :drk::drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom