Почина поранешниот претседател на Тунис Бен Али

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување Време на започнување
М

Мартин`

Гостин
Поранешниот претседател на Тунис Зин ал Абидин Бен Али почина, откако претходните неколку дена се наоѓаше во кома, соопшти телевизијата „Франс24“, повикувајќи се на француски извори.

Семеен пријател на Бен Али вчера изјавил дека поранешниот туниски претседател, кој по 23 години беше соборен од власт во масовни улични протести, доживеал мозочен удар и се наоѓа во кома во една саудиска болница. Бен Али на 14. јануари заедно со своето семејство го напушти Тунис и замина за Саудиска Арабија. Се претпоставува дека соборениот туниски претседател бил болен и од рак на простата.

Извор: А1

Не ми е само јасно како можат да претпоставуваат бре дали е некој болен од рак или не, се знае или го има или го нема, се гледа колку квалитетни новинари го пишувале ова.

Не ми е само јасно како можат да претпоставуваат бре дали е некој болен од рак или не, се знае или го има или го нема, се гледа колку квалитетни новинари го пишувале ова.

Финтата е што они не откриваат од што бил болен поранешниот претседател, инаку изгледа многу клетви му удрија за златото :)

Без да владеат не можат да живеат. Еве, ова е најдобар доказ. :pos:

Многу е возможно тивко да е ликвидиран овој. Малку сомнително ми е ова, го рушат од власт преминува граница и умира.

Си ја завршил улогата, парите во џеб, американците штанцаат друг, за народот мртов.

Многу е возможно тивко да е ликвидиран овој. Малку сомнително ми е ова, го рушат од власт преминува граница и умира.

И јас мислам така.Или пак неможел да издржи толку далеку од својот народ и психата и копнежот кон дома го убивало полека полека и веќе неможел да издржи и го напушти овој свет измачувајки се со помислата дали неговите коски ке завршат во родната му и сакана земја или пак ке заврши некаде далеку од дома, далеку од она место каде се наоѓаше неговиот народ кој толку многу го сакаше и почитуваше.Местото каде израснае, местото кое научи да го сака со целото срце, и местото за кое беше спремен животот да го даде.Навистина е жално што вакви луѓе си заминуваат од овој свет далеку од дома.....RIP :kesa:

Јас мислам дека, бидејки бил под голем притисок без разлика што бил надвор од својата држава, тој морал да направи нешто (не знам што) за да успее да биде прогласен за мртов иако, според мене, не е, за понатаму да може да го помине целиот живот во криење и со нов идентитет. Многу луѓе сакаат да го убијат него и неговата фамилија а тој ке направи се за да остане жив и за да ја спаси својата фамилија. Има пари, и може да направи ваква ситуација.
Јас би постапил така, доколку би се нашол во таква ситуација.
Ај баш ке видиме дали ке го прикажат неговото мртво тело или само ковчегот ке го носат до гробиштата.

74 години имаше чоекот. Ништо чудно.

И јас мислам така.Или пак неможел да издржи толку далеку од својот народ и психата и копнежот кон дома го убивало полека полека и веќе неможел да издржи и го напушти овој свет измачувајки се со помислата дали неговите коски ке завршат во родната му и сакана земја или пак ке заврши некаде далеку од дома, далеку од она место каде се наоѓаше неговиот народ кој толку многу го сакаше и почитуваше.Местото каде израснае, местото кое научи да го сака со целото срце, и местото за кое беше спремен животот да го даде.Навистина е жално што вакви луѓе си заминуваат од овој свет далеку од дома.....RIP :kesa:
прв пат кога ја слушнав веста ,многу се трогнав па ја користам приликава да изразам сочувство до фамилијата и неговите пријатели ,ако ги имаше воопшто.
Човек за пример,човек од кого сите наши идни политичари треба да учат,како да стигнат на власт и како да опстојат барем 23 години како починатиот.
Бен Али,нема да бидеш заборавен,почивај во мир.
WAIT a second Dude, seriously how the fuck he was 23 years on prime minister postion ? Нешто овие во Тунис се екстра глупави или стварно бил специјален ? (а за тоа како го симнаја од власт не верувам дека била на иницијатива на тунишаниве)

Ова му е од многу мислење што да прави со толку паари, 100%!... Можеа америве барем година да почекаат пред да го ликвидираат. Се е вака тазе и не сме заборавиле што се случи пред месец дена...

На нервна база му било...
Што подолго на власт тоа пократок живот во случај да ја загуби пред да умре...
Сухарто,Мобуту,Маркос...има примери многу...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom