Почеток на второ полугодие. Кога ?

• Креатор на темата Креатор на темата Epics™
  • Време на започнување Време на започнување

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Локација
Skopje
Здраво дечки

На крајот на првото полугодие ни кажаа дека на 20 Јануари ( Петок ), ќе започнеме со настава.
Е сега, денес прочитав на неколку страници, дека некои општини решиле да го пролонгираат рокот за почетокот на второто полугодие, а подоцна пак на вести кажаа дека учениците ќе почнеле со настава од 23 Јануари ( Понеделник ), а пак петокот ќе се одработувал.

Е сега се збунив и навистина не ми е јасно.
На кој датум почнува второто полугодие ? 20 или 23 Јануари ?

Здраво дечки

На крајот на првото полугодие ни кажаа дека на 20 Јануари ( Петок ), ќе започнеме со настава.
Е сега, денес прочитав на неколку страници, дека некои општини решиле да го пролонгираат рокот за почетокот на второто полугодие, а подоцна пак на вести кажаа дека учениците ќе почнеле со настава од 23 Јануари ( Понеделник ), а пак петокот ќе се одработувал.

Е сега се збунив и навистина не ми е јасно.
На кој датум почнува второто полугодие ? 21 или 23 Јануари ?
21 Јануари паѓа сабота. :)
Иначе официјалниот старт ти е на 20 Јануари, а за тоа кога ќе почнете зависи до општината што ќе одлучи и временските услови.
Најдобро е да си идеш од 23-ти Јануари, и така првиот ден на школо ретко кој иде. :D

21 Јануари паѓа сабота. :)
Иначе официјалниот старт ти е на 20 Јануари, а за тоа кога ќе почнете зависи до општината што ќе одлучи и временските услови.
Најдобро е да си идеш од 23-ти Јануари, и така првиот ден на школо ретко кој иде. :D

Да да се збунив, преправив 20 или 23 е сега.

Фала :D

Во Битола ништо не се знај. На крајот на првото во некои училишта рекле дека ќе се почнува на 23ти, а во некои на 20ти. Јбг, се е можно.

Да да се збунив, преправив 20 или 23 е сега.

Фала :D

Регуларно на 21-ви се почнува со настава меѓутоа бидејќи 21-ви се паѓа сабота одлучува училиштето или општината за тоа кога ќе се отпочне со настава, па ако ви кажале петок сосема веројатно е дека ќе започнете со настава во петок.

Еве бе,да речеме дека ќе кажат да се пролонгира.Ама како ке ни кажат нас,м?

Јас секако од понеделник ќе одев нашколо..

И официјално. Почетокот на второто полугодие е на 23 Јануари ( Понеделник ) :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom