Побрз раст на коса

• Креатор на темата Креатор на темата WinterGirl
  • Време на започнување Време на започнување
Косата си расте со вообичајна брзина која зависи од генетиката на човекот, одприлика 15 цм годишно. Норамлната исхрана е доволна.
Треба да се користи благ шампон и по можност да не се мие секој ден и да се избегнуваат разни третмани за коса.

@Moon Child може ке звучи смешно моето прашање ноо каква е таа фолна киселина? :rolleyes: А јас последно ја шишав октомври 2014 онака краткичко и верувале или не само до рамена ми е порасната значи година и седум месеци поминале а мојата коса нема ни намера да порасне :( :( :place:

@DirectX изгледа ке мора да ја фрлам пеглата сите бељи таа ми ги прави а толку си сакам убаво испеглана коса :facepalm: оф

@Moon Child може ке звучи смешно моето прашање ноо каква е таа фолна киселина? :rolleyes: А јас последно ја шишав октомври 2014 онака краткичко и верувале или не само до рамена ми е порасната значи година и седум месеци поминале а мојата коса нема ни намера да порасне :( :( :place:

@DirectX изгледа ке мора да ја фрлам пеглата сите бељи таа ми ги прави а толку си сакам убаво испеглана коса :facepalm: оф
Imaš b-complex so Folna kiselina vo apteka, no ne veruvam deka toa kolichevstvo vo tabletata ke ima nekakov efekt. 40 denari se...

Sent from my C2000 using Tapatalk

Како да порасне косата побрзо? Дали начинот на кој ја носиме косата (пуштена или врзана) влијае на растот на косата? Ве молам напишете ги вашите искуства како сте успеале да ја пораснете вашата коса. Јас имам проблем со растот на косата и од многу пеглање сум ја оштетила па барам начин да ја пораснам со разни препарати последно време се мачкам со рицинусово масло и се надевам ке има ефект (y):D Секој совет ке ми биде од корист :)

Ставај кокосово масло (биокосмос). Ти глеј да ти биде првенствено здрава, неоштетена, а не да ти расте брзо. Со здрава коса и тоа си доаѓа последователно. Ти кажале погоре, никако фен, пегла, фигаро, лак, гел, буквално ништо од тоа и избегнувај сонце овој период.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom