Поблажено е да се дава, отколку да се прима

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
море ќе ти ја кажам...да се чукнеш малку со главата во некој зид и да размислиш....ај кога ќе имам време...
неќам така на христијански начин да размислувам и учам - со чукање на глава во зид, јас си поштувам наука, книги историја археологија антропологија, етнологија. Сакам да прочитам проверам истражам, не со чукање в гла некој да ми набива знаење

неќам така на христијански начин да размислувам и учам - со чукање на глава во зид, јас си поштувам наука, книги историја археологија антропологија, етнологија. Сакам да прочитам проверам истражам, не со чукање в гла некој да ми набива знаење
па што киснеш на форумот религија и ни кажуваш на христијаните кој и што е Исус?
Чукни се со главата во зид и размисли....зошто ни објаснуваш...

па што киснеш на форумот религија и ни кажуваш на христијаните кој и што е Исус?
Чукни се со главата во зид и размисли....зошто ни објаснуваш...
Религија не значи само христијанство, поим религија опфаќа и пагани и будисти и хиндуси и муслимани ти ако си сигурен во твојата вера и познавање нема ни да читаш вакви теми и постови, нема ни на форум да идиш , ќе си одиш во црква и ќе се молиш.

Религија не значи само христијанство, поим религија опфаќа и пагани и будисти и хиндуси и муслимани ти ако си сигурен во твојата вера и познавање нема ни да читаш вакви теми и постови, нема ни на форум да идиш , ќе си одиш во црква и ќе се молиш.
Абе не ми прави смешки...:pos:
Ти немаш поима што е религија....ај не се тегави без врска...
Само знаеш против Исус да збориш..а религија за тебе е непознат поим...

Gurdjieff, Let 3 сака да имате во иднина помалку верници христијани. Ти како христијански дервиш со Гурџиев примеси, тој сака да исчезнете бидејќи го избегнувате историскиот Исус и си градите некој измислен испеглан Исус кој што дури и намерно заборавате дека е Евреин... кога ќе умрете вие, и барем за 1/3 да се намалат верниците, тој мислам дека ќе биде среќен тогаш бидејќи успеал да покаже и докаже дека Исус нема врска со богот ами со еврејските револуции да бидат слободни. :)

Затоа и вакви прашања од негова страна... има врска со религијата неговото пишување на форум. Не го бркај бесцелно човекот...

На тебе изгледа кој и да пишува тука за да ја разобличи религијата не треба да Е тука. :)

П.С. Одбаниран си на темата телема, да си знаеш...

П.С. Одбаниран си на темата телема, да си знаеш...
Дефинитивно си гс и гаќи со форумското раководство, штом знаеш вакви информации. Да си знам, да пазам како зборувам со тебе...

Абе не ми прави смешки...:pos:
Ти немаш поима што е религија....ај не се тегави без врска...
Само знаеш против Исус да збориш..а религија за тебе е непознат поим...
Успеа и оваа тема да ја упропастиш,алал да ти е.

Понекогаш ти се чудам на таа празна глава.

Успеа и оваа тема да ја упропастиш,алал да ти е.

Понекогаш ти се чудам на таа празна глава.
брат..и за тебе религија е непознат поим...затоа оди во наука и тамо коментирај...
вакви отворени теми со карактер на цинизам.....само дома , не јавно...инаку ќе бидете множени...или рендани..како сакаш

брат..и за тебе религија е непознат поим...затоа оди во наука и тамо коментирај...
Не научи и не научи да дискутираш,се гледа дека цел живот овци си пасел и ракија си пиел во Виница.

Што има врска кој дискутира на темата и неговата верска определеност.Не е важно кој е и што е,дали е атеист и теист.

Се спори со аргуменитите во воведниот текст на темата,а не да му кажуваш на Let 3 дали имал поима од религија.

Не научи и не научи да дискутираш,се гледа дека цел живот овци си пасел и ракија си пиел во Виница.

Што има врска кој дискутира на темата и неговата верска определеност.Не е важно кој е и што е,дали е атеист и теист.

Се спори со аргуменитите во воведниот текст на темата,а не да му кажуваш на Let 3 дали имал поима од религија.
Ти дали гледаш подалеку од носот твој?
--- надополнето: 25 јануари 2013 во 14:40 ---
Дефинитивно си гс и гаќи со форумското раководство, штом знаеш вакви информации. Да си знам, да пазам како зборувам со тебе...
Абе јас прво на хепта се замолувам кога требе нешто околу форумот...потоа кај киселиот...(y)

Ти дали гледаш подалеку од носот твој?
Ти ќе престанеш бесплодно да мудруваш по темиве,ќе научиш да дискутираш ?

Спори со аргументите на темите,а не со членовите.

И нема потреба од глупиве метафори.
--- надополнето: 25 јануари 2013 во 14:42 ---
Абе јас прво на хепта се замолувам кога требе нешто околу форумот...потоа кај киселиот...(y)
Не.Најпрво се замолуваш кај шишето ракија.

Ти ќе престанеш бесплодно да мудруваш по темиве,ќе научиш да дискутираш ?

Спори со аргументите на темите,а не со членовите.

И нема потреба од глупиве метафори.
јаврија...научи се да леташ па после ме цитирај...
сега за сега...зини да ти ставам нешто во уста..

Werther , знаеш дека ти со вакви муабети си сличен на Gurdjieff и рака под рака ги упропастувате темите? АЈДЕ пишувајте на темата, значи дали Павле го слушнал Исус да зборува вака, дали го видел Исус... дали Павле е тој што се прикажува, „кроток и мирен“ спасителов ученик (неможам да користам грчки имиња, ме иритираат). Овој Павле е опасен, до Рим стигнал и не ми стои за човек со чисто срце во однос на еврејските бунтови и во однос на ИСус ... ако се сложувате лајк, ако не објаснете зошто не итн итн... јас да ве учам како муабет да правите...?

Let 3 , сакаш да кажеш дека Павле лаже, дека претходно не го видел Исус кога ги кажал овие зборови? ( тој мислам дека го узурпира и приграбува движењето започнато од Исус и неправедно се става на чело на оваа ИДНА секта која ќе почне да одстапува од еврејските закони и обичаи).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom