Победете го стравот сами!

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
sch00lGirL напиша:
Имам фобија од пајаци,и мислам дека нема шанси некогаш да се соочам со тој страв.Еднаш пробав,ама резултатот не беше добар (се онесвестив кога чудото почна да ми се качува по рака),и оттогаш не ни размислувам за надминување на стравот со соочување.:nesvest:
Имав и јас фобија од пајаци, ама ми фатија еден пајак и го ставија во кутивце од кибрит и така си го шетав со мене неколку дена. Од тогаш повеќе не се плашам од пајаци. Не дека сега нешто ги обожавам, ама барем не паничам кога ќе видам пајак. Пробај

Opsto od bubacki imam strav...:)
i fobijata od visina leleee ne mozam stvarno i da ne sum mn visoko negde mene mi e stravv :)

kako da go sovladam problemot so mali zatvoreni prostorii primer lift ?????
any ideas ...i dont think so

jas dobiv fobija od ljubov....se plasam deka nikogas nema da zaboravam( moze i nejkam da zaboravam )...love is 4ever...nemat nikakov spas

Понесете амајлија и пуштете бариера, а бре ајде соочување со стравот.Како можеш да се соочиш со нешто од кое си смрттно преплашен?Никако, ќе бегаш од тоа нешто како ѓавол од крст, освен ако не ја најдиш оригиналната причина од кај потекнува тој нерационален и неразумен страв.

јас имам страв од отворени простори, поточно најмногу вселената. се плашам дека ке нема ништо околу мене и онака ке си викам јас цел живот додека си патувам безнадежно низ вселената. глупости нели? :icon_lol:
И ја исто имам страв од тоа...:kesa: , ама сум читал негде дека секој втор човек има страв или од затворен или отворен простор...:jaj:

:ija: :ija: :ija: Aaa za ova mi nema spas da znaes! :) Ne mozam nikako da se izlecam od ovaa fobija..:( Nikako. Veke so godini trae i ne vrvi nikako. Duri vo potsvesta mi ima vlezeno,cesto ja sonuvam. :(

јас не се плашам од височини, ама моите нозе одноставно замрзнуваат и не ме држат, така да височините ми се проблем.

од 4 спрат на доле не можам да гледам

jas nemam strav od insekti ili igli ili takvo slicno;ama imav problemi so zdravjeto pa posle mi se losese dobivav tahikardija i mi rekoa toa bilo na psihicka baza pa mi dadoa lekovi protiv strav.tie lekovi go blokiraat toj hormon vo teloto sto go predizvikuva stravot kaj lugeto i e odlicna moznost covek da go pobedi stravot bilo kakov da e.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom