По што ќе ја памтите 2008?

• Креатор на темата Креатор на темата Foxy`BuTTerFLY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Завршив средно со успешна матура, долгото лето, запишувањето на факултет, новите лица кои ги запознав.

Нишо посебно кај мене... премногу смртни случаи што секад останував со знак прашалник во главата и размислувајќи за животот колку е краток и мислејќи како најдобро да го минам... премногу лоши изданија, премногу лоши страни... сеќавања дека од месец на месец целосно се менував и се повлекував се повеќе и повеќе во мене... од ден на ден надевајќи се дека и за сето ова постои одговор кој секојдневно се надевав дека од ден на ден ќе разоткријам што се крие испод тие работи, верувајќи дека е нешто добро...
Добри работи се десија да, да не ги пропуштам и нив... дозволата која ја чекав цели 12 години.... (обожавам коли и трки со коли уште од малечок), конечното спасување од средното школо и запишувањето на факултет за нешто што многу сакам да го работам понатака... хммм... па тоа би било... друго се е излишено и површно...

Инаку, добра година како и да е... колку и да беше лоша, на моменти добра... заклучувам на некако добра година зашто ме оформи во некој поглед како личност... и ме натера да размислувам многу во неа, што е една голема одлика во мојата карактеристика што си ја сакам премногу... размислувањето... аххх...:pipi:

Криза, криза, грујо кажа идеме у европска унија... не отидовме... по забавата и по што не

Ќе ја паметам како една од годините во кои извршив највеќ промени, врз мене како поединец, но и влијаев на промени на повеќе луѓе околу мене, со што сум доста горд...
Ќе ја паметам како година исполнета со изненадувања, исполнување на одредени цели, како и време на поставување нови и повискои цели....
Anyway за мене 2008 година беше супер година... Се надевам дека престојнава 2009 ќе го надмине и тоа што ми го приреди 2008

Па што знам... за прв пат ставив фарба на косата (:nesvest:) - се исшатирав. Почнав да играм пинг понг, во љубовта се се одвиваше совршено:back: и најбитното - СЕ ЗАЧЛЕНИВ НА КАЈГАНА ФОРУМОТ :vozbud:

По прекрасниот поминат летен одмор, по последната година средно :( не сакам да ја паметам и по лошо но ете неизбежно е, ќе ја памтам и по смртта на баба ми :cry::cry::cry:

Повеќе по лоши работи и разочарувања и по некои интересни моменти...

Општо мислам дека ќе биде запаметена 2008 по претседателските избори во САД

Ќе ја паметам по успешното полагање на државната матура, самото славење на матурата, уписот на посакуваниот факултет, запознавање со многу интересни, предобри личности и неколку непријатни случки кои не вреди да се споменат и сакам да ги заборавам.
Во глобала прилично задоволна сум од изминатава 2008 год.

2008 ќе ја памтам по одморот у Струга.
Друго ништо посебно нема по што би ја памтела ...:toe:

И "добри" и "лоши" ствари. И врв и дно. Прекрасни личности. Најубавото продолжение на патешествието баш поради најдлабокото уживање со животот и себеразвој придружен со мудрост во секоја област. Се доближив до причинската тишина.
Ја љубам '08 но ја посакувам двапати. :helou: т.е. :gudbaј: :pipi:

По најлошото лето, досадната матура, успешното полагање на државната матура...

По повеќе глупости и по најглупавото лето во мојот живот.

Револуции, љубов '08, љубов Vista, здркотина на факултет, многу блуд и разврат, хортикултура во обид, нови луѓе, нови хоризонти, домашни експлозии, уште едно лето без летување, по малку агонија, по малку ennui, доста среќа, за чудо, иако краткотрајна, во рандомизирани испрдоци.

Наредната нека биде подобра.

По внук ми Дариан, по матурата(положена успешно), по запишувањето на факултет, по неколку супер луѓе, по неколку тапа луѓе, по лошо лето т.е. убаво на почетокот ама после се зезна и најважната работа си се најдов со другар ми - братчето мое. се надевам дека нареднава ќе биде многу подобра затоа што ако биде како оваа се откажувам од старт од неа. :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom