По 4 децении Штип ќе добие нов плоштад

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
►Никаде на светот не можеш да положиш и завршиш факултет освен во Штип, во Бангладеш е потешко а посебно сега овој новиот Кампус 4 што е! - Се се базира на јагнешко и претежно литри млеко милозливо понудени од Јуруците :sneaky:

Зависи на кој факс си :) Мајкичката моја втор пат студент е, ја гледам како учи и и завидувам на трпеливоста :)
--- надополнето: Nov 20, 2011 7:00 PM ---
Ако иднината е во образованието, ме фаќа страв судејќи од кадрите што произлегуваат од Гоце. Полесно е од забаваче. Жално.

Да те запознаам со колегите од ДУТ и да видиш што е тоа неписменост... дури на сопствениот мајчин јазик? :)

Зависи на кој факс си :) Мајкичката моја втор пат студент е, ја гледам како учи и и завидувам на трпеливоста :)
--- надополнето: Nov 20, 2011 7:00 PM ---

Да те запознаам со колегите од ДУТ и да видиш што е тоа неписменост... дури на сопствениот мајчин јазик? :)
Знам дека има и исклучоци, и ним секоја чест нека им е, иако се малку. А ДУТ е?

• Еј абе можда знаеш нешто за нашиов факултет абе Филолошки има? Сакам отсек историја и архитектура или археологија како идат таму незнам! - Знаеш нешто дали има?

• Еј абе можда знаеш нешто за нашиов факултет абе Филолошки има? Сакам отсек историја и архитектура или археологија како идат таму незнам! - Знаеш нешто дали има?
Има Филолошки да, за архитектура не знам. Ако сакаш да си поминеш лесно, да си се запишеш на Филолошки. Ја студирам Англиски јаз. и книж. на УКИМ и кога слушнав едно девојче што учат на истиот факултет во Штип ми идеше да се отровам.

Јас незнам во што се состои променава на плоштадот....во клупите што ќе ги постават е промената???.....ептен тапа,истиот комунистички стил,празен писта плоштад....место да ставеле жардињери некој други тракатанци,за да биде пожив,овака ќе биде смешен.

Има Филолошки да, за архитектура не знам. Ако сакаш да си поминеш лесно, да си се запишеш на Филолошки. Ја студирам Англиски јаз. и книж. на УКИМ и кога слушнав едно девојче што учат на истиот факултет во Штип ми идеше да се отровам.

• Не знам само знам дека ќе завршам Филолошки, катастрофа е Универзитето кај нас ама барем да не се влечам по Скопје!
--- надополнето: Nov 20, 2011 7:24 PM ---
Јас незнам во што се состои променава на плоштадот....во клупите што ќе ги постават е промената???.....ептен тапа,истиот комунистички стил,празен писта плоштад....место да ставеле жардињери некој други тракатанци,за да биде пожив,овака ќе биде смешен.

• Абе ако ме прешаш мене ја и не би направил Плоштад такви Италјански кичеви не ни требаат ама ајде оти цел свет има! - "Жабата видела коњот се потковива и таа кренала нога" - Поарно некој антички театар би изградил - би било интересно бидејќи екарактеристичен за нас Македонците па и Јужен балкан а и би било поразлично и онака цел свет е копи - пејст! - Барем нема да газиме на покавци :D

• Не знам само знам дека ќе завршам Филолошки, катастрофа е Универзитето кај нас ама барем да не се влечам по Скопје!
Ако сакаш квалитетно обазование, ќе го најдеш на УКИМ иако нормално знаат и на кур да ти се качат и студентски служби и професори, ама барем знаеш дека си научил нешто. Кој смер на Филолошки те интересира?

Ако сакаш квалитетно обазование, ќе го најдеш на УКИМ иако нормално знаат и на кур да ти се качат и студентски служби и професори, ама барем знаеш дека си научил нешто. Кој смер на Филолошки те интересира?

• Не знам како идат тие работи бидејќи ми е рано да мислам за тоа барем уште 2 години. Па колку што знам има историја на уметност, архитектура и археологија, Историја и археологија би сакал...знам дека има кај нас! Инаку веројатно ќе одев во Скопје!

Мал плоштад имате , како и да е , ви честитам.

• Не знам како идат тие работи бидејќи ми е рано да мислам за тоа барем уште 2 години. Па колку што знам има историја на уметност, архитектура и археологија, Историја и археологија би сакал...знам дека има кај нас! Инаку веројатно ќе одев во Скопје!
Малку сме оф топик, ама да ти одговорам. Овие работи што си ги навел не се на Филолошки. Историја на уметност е на Ликовна академија, историја и археологија се на Филозофски. Не знам во Штипо што има од овие работи.

Државен Универзитет во Тетово (албанскиот).
Ако не ти се учи, можеш да дипломираш со 6 без проблем.
Ако ти се учи, ќе дипломираш со 8.
Ако навистина ти се учи, некаде 9 е ок.

Ама за 6...... навистина е смешно како се добива :)

Абе ајде, од Турција дојдоа дечки да учат на Гоце Делчев, ни го попаднаа градот, вие се жалите.
А за плоштадот, жими се' пред два два дена слушнав дека ќе се реновира. Гледам се радуваат сите. хах

Ај мош фонтаната ќе биде поголема па цел радански пат да се бања во неа :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom