По 1.000 денари месечно ако не сте во брак?

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Со овој амандман се предвидува и враќање на парите за свадба доколку ергенот се оженил по давањето на првичната информација од страна на Владата:pipi:

А момата ма? Дискриминаторка! И после зошто се бунеле феминистките! :kez:
Кај е списокот прва да се запишам? :)

Повторно глупост, слична на кампањата за високо образование. Многу подобро би звучело за сите оние кој се во брак а немаат работа државата да им обезбеди работно место. :wink:

И до кај стигнавме со законов? :)

Шо ве гледам за никаде :):) Како е можно да се донеси закон за плаќање казна на неженети? Незнам зошто дозволувате да сте тоооолку лесно манипулативни, од 5-6 души кои се ЈАВНОДЕКЛАРИРАНИ анти влада (на секој начин) кои како што прочитав само ве потбуцнуваат а вие толку ЗРЕЛО одма рипате во тавчето :):):)

Закон за казна од 1000 денари за немажени/неженети ехехехееххеехеххехехе

Страшна работа сте биле бе :)

Ако се носи нешто слично на ова тогаш би било у случајот како со децата... значи бенифиции на тие што стапиле во брак под извесна граница... иако и тоа не е возможно но сепак е реално со оглед на УСТАВНОТО уредување на РМ

Доказ: Член 41 Став 2 - Устав на Република Македонија
Републиката, заради усогласен економски и социјален развој, води хумана популациона политика.
Значи под хуманост што подразбирате?
а. Казна
б. Награда

Пресудете сами, колку зелени сте тропнале во изминативе дури 9 страни :pos2:

Ае поздрав, и не дозволувајте манипулации од низок ранг :)

Де бе Пере ама озбилно си ја сватил темава,па дури и си објаснувал на една страна:)
Бети,читај погоре,јас сум прва на списокот,немојте вака преку ред.Јас како најголема феминистка им го кратам правото за повраток на парите од свадба,оти не ја измислиле и избрзале:mist:

Па добро нели имало демант од владата јас не знам зошто е ова сеуште актуелно.Инаку преку к*р ми е од вакви дезинформации само се вознемируваат луѓето ништо друго.Инаку имаше нешто слично данок за оџаци и за бунари,па потоа пак да следува демант.Јас стварно не ги разбирам тие луѓе дезинформатори продавачи на хаосот,дали некој ги плаќа за тоа или немаат попаметна работа.

Има демант, Буцио. Ова беше само натпис во еден дневен весник. Можеш да видиш по последните постови колку сериозно е примена информацијата. :)

Има демант, Буцио. Ова беше само натпис во еден дневен весник. Можеш да видиш по последните постови колку сериозно е примена информацијата. :)
Па тогаш предлагам да се премести во подфорум чек дис аут со наслов Трајко,Петко,Јанко пуштија дезинформација по1000 глоба за секој...

Имало демант, немало демант....е најмалку битно.
Многу деманти до сега поминале низ медиумите, за да потоа се испостави дека биле неосновани.

И не дека овој закон утре ќе се донесе, туку ова е добро испробана тактика со пуштање на пробни балони за да се провери пулсот на народот по однос на некој закон или одлука.

Е тоа ме нервира :)
Чуму потреба од мерење пулс, за ваков дебилен закон.

Нивно е да засвират, твое е дали ќе одлучиш да се фатиш на орото или да останеш да седиш на маса. :wink:

Мое лично мислење дека ова не е пуштено од владата или некој близок на нив зошто не им одговара тоа.Кој ебудала да си ја сечи гранката на која што седи?Ваквите дезинформации се пуштаат за да се збуни или уплаши народот,и нормално после тоа следува демант на таквите глупости,па уште сега сака некој да ме збуни затоа што тој мисли дека демантите селага

Мое лично мислење дека ова не е пуштено од владата или некој близок на нив зошто не им одговара тоа.Кој ебудала да си ја сечи гранката на која што седи?Ваквите дезинформации се пуштаат за да се збуни или уплаши народот,и нормално после тоа следува демант на таквите глупости,па уште сега сака некој да ме збуни затоа што тој мисли дека демантите селага
според постојве на темава, има доста добар процент кои сметаат дека идејава е закон :nesvest:

Де бе Пере ама озбилно си ја сватил темава,па дури и си објаснувал на една страна:)
Бети,читај погоре,јас сум прва на списокот,немојте вака преку ред.Јас како најголема феминистка им го кратам правото за повраток на парите од свадба,оти не ја измислиле и избрзале:mist:
Леандра поради овие, како цитираниов подоле им објаснив на оние другите, лесноманипулативните, дека некои нешта се неизводливи... а тие пак истите ВЕЌЕ ДОНЕСОА ЗАКОН а во суштина нема ниту ПРЕДЛОГ за ПОДНЕСУВАЊЕ на ПРЕДЛОГ за ДОНЕСУВАЊЕ или ИЗМЕНА на Закон...

Малце е сложено ама... реално :)... Мислете со свои глави браќа, недозволувајте НИКОЈ да ве манипулира ... било да е Грујо или пак „реален_07“
Имало демант, немало демант....е најмалку битно.
Многу деманти до сега поминале низ медиумите, за да потоа се испостави дека биле неосновани.

И не дека овој закон утре ќе се донесе, туку ова е добро испробана тактика со пуштање на пробни балони за да се провери пулсот на народот по однос на некој закон или одлука.

Е тоа ме нервира :)
Чуму потреба од мерење пулс, за ваков дебилен закон.

според постојве на темава, има доста добар процент кои сметаат дека идејава е закон :nesvest:
Што значи дека цела фама не ќе е џабе.

Во однос на демек законот.
Jас би го изменил малкуцка.
и би казнувал секое стапување во брак до 30 години за машки, а за понежниот пол би оставил неограничено право на избор. Единствен услов за нив би бил + 18.

Малце е сложено ама... реално :)... Мислете со свои глави браќа, недозволувајте НИКОЈ да ве манипулира ... било да е Грујо или пак „реален_07“
Немој молим те со манипулаторските способности на политичарите да го споредуваш реален.

Реален си го кажува неговото лично мислење, и тука завршува приказната.

Но секој си има право на своја фантазија :toe:
Така да и твоето право Пере....не би го спорел.

Што значи дека цела фама не ќе е џабе.

Во однос на демек законот.
Jас би го изменил малкуцка.
и би казнувал секое стапување во брак до 30 години за машки, а за понежниот пол би оставил неограничено право на избор. Единствен услов за нив би бил + 18.

Тогаш зошто закон воопшто? Нели идејата е во интерес на популационата политика? Ако нејзиниот избор е да стапи во брак по 40-та година кога веќе е доцна за деца - нема логика.

Sinoka ni vrvese muabetot a sega si replicirate edni na drugi dali trebal ili ne trebal ovoj zakon?Ako go ima vo nekoja druga drzava ovoj zakon ke go kopiraat i ke go izglasat i kaj nas ama po mene ova e zabenacija i temata moze da odi vo Check This Out! Pa sto ako nekoj palti danok,zosto ne se zenel,dali ceka na onakvoto vrba da mu porasne :smir:. Ako go uvedat zakonot ke si gi baram parite od svadbata nazad,ako ne gi dobijam ke ja tuzam drzavata?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom