Плоштад ПЕЛА, СРЕДА 27-ми февруари 19:00! МИТИНГ!

• Креатор на темата Креатор на темата Persey
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
taka e podobro da sprecime otkolku site nasi idni generacii da bidat zaboleni od toa sto nie ne sme uspeale da go sprecime mora da pobedime imeto e nase i na site onie koi se cuvstvuvaat makedonci bilo kade i da se vo svetot i posiroko

Samo masivnost treba kaj i da se odi DA SE SPOMNE OVOJ PROTEST a pretpostavuvam deka ke bide posleden ako se zbereme malce zboram pod 5.000 luge minimum

[media]http://youtube.com/watch?v=iT7NXTksVz4[/media]

aj ne dupci 5000 poveke samo sto kaj nas narodov se pali posvadba tapani pravime ot koga ke ni go spustat togas opeto abura ama kasno e taka vo 2001 duri se mozese nikoj ne se krevase site ko picki pod kosuli se kriea od koga zgusna rabotata koga vi dojdoa skopje nad glava togas e ama kasno e trebase pred toa da se sredad vo cair i aracinovo deset T55 na dizonska do temel se i gotovo

Значи, доста со глупости.

Оган да го гори
Тој што ќе ми збори
да те оставам
Оган да го гори
Тој што ќе ми збори
да заборавам
Македонијо!
Каде и да сум каков сум
не се давам никому
Да ме крсти прекрстува
Нека тепа, отепува
Македонијо!
Ееееј, жива да си Македонијо!
Оган да го гори
Тој што ќе ми збори
да те оставам
Оган да го гори
тој што ќе ми збори
да заборавам
Македонијо!
Кој може да остави
или да заборави
Кој може да остави
или да заборави
Гоце Делчев, Даме Груев
Питу Гули, Сандански
Македонијо!
СЛУШАЈТЕ МАКЕДОНЦИ
ЧУВАЈТЕ ГО ИМЕТО
СЛУШАЈТЕ МАКЕДОНЦИ
ЧУВАЈТЕ ГО ИМЕТО
МАКЕДОНСКО НАШЕ ИМЕ
НЕ ДАВАМЕ ДА ЗАГИНЕ
М А К Е Д О Н И Ј О ! ! !

п.с. поз до Серпико

da ova pesna e ostavena za amanet na nas i na nasite sinovi vnuci itn....

A da i so cela pocit kon onie od diasporata

Neka si gledaat kade ziveat,oni si go prcat tamu negde ne im cue za makedonia,sto ne se soberat cela diaspora da strajkuva za imeto vo avstralija a? ne ja spomnuvajte oni si se raat tamu mislete ja tuka za MKD a ne za nekoj od ovstralija ,
PC:ako pukne da ne dojde nekoj da gine za makedonija,patem receno ima eden forum balkanski krv e od pcuenje grci so makedonci

Добро утро на сите ...
Мали ! прекрасно писмо до Атина ...
Те сакам ...

Се гледаме!

Битола - тргнување пред Епинал во 15:00

Опаа че ни дојте и од Битола ајдее супер...Паркети нека доат.

Ама од мирни да не напрајме немирни протести ко прошлиот пат

Не ме сфаќајте погрешно, али и овој собир ќе биде залуден. Може само беља да се напраи како пролиот пат со грчката амбасада. Сите имаме ист став, немора никој да се собира нигде, на сите им е јасно дека сите го сакаат Република Македонија, немора да се замарате. И не, не идам.

Не ме сфаќајте погрешно, али и овој собир ќе биде залуден. Може само беља да се напраи како пролиот пат со грчката амбасада. Сите имаме ист став, немора никој да се собира нигде, на сите им е јасно дека сите го сакаат Република Македонија, немора да се замарате. И не, не идам.

Болдираново нема да е беља во случај да се обави прописно како што доликува со бакљи молотовки и сите елементи за ебење туѓа амбасада али нека остане за "'недајбоже'' во случај стврано да не шитнат,иначе не е беља на луѓе кога не им е по воља треба да си реагираат и тоа му е јасно на секој обесправен и незадоволен човек на планетава само ние глумиме културни и цивилизирани во криви моменти

Ете дур ние ова го сваќаме како беља вчера во Атина уапсиле луѓе што пишувале графити против нас,гарант не се каат и би го повоториле пак истото

Во Франција лебот им го поскапеа за некој цент скокнаа сите на протести ние за името треба СИТЕ да сме на Пела среда.

Не, не им е на сите јасно.

Смоле, може да се зачудиш колку лесно и ефикасно работи машината за перење на мозоци во Македонија. Немаш некој впечаток дека во последно време медиумите се почесто дискутираат за тоа кој предлог е прифатлив, а не дали воопшто треба да се размислува за прифатување на некој од предлозите?

Собирот е за подигнување на свеста на Македонците, за јавно искажување на својот став околу името и нашиот идентитет, како и за морална поддршка на Владата која не треба ни да размисли за некаква промена на името. Не ви стана досадно цел живот да бидете амеби? Искажете го својот став. Никој не ве вика да кршите, туку да се соберете, подружите, фатите знаме во рака и запеете македонски песни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom