План - реализација

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Најголемиот дел од работите кои ги правиме во животот, ги планираме.

Но, колку при нивната реализација се придржувате до плановите кои сте ги направиле?

Знаете ли да се оттргнете од нив и нештото да го направите на сосема поинаков начин?

Одите по однапред лично - зацртаната линија, или си дозволувате и одделување од неа за подобра и поуспешна реализација?

Лично јас, скоро секогаш се придружвам според првичните планови. Не за друго, туку нештото кое однапред сум го замислил ми дава поголема сигурност. Секако дека знам да направам и нешто кое не било бо планот, но во главно, се ориентирам според она кое сум го замислил.
Вие?

Тргнам по зацртаната линија и на сред пат направам турли-тава..Порано терав ко шо ке замислев , сеа ни јас не знам каде ми е крајот ..

ја кога планирам никад не ми испаѓа како шо сум сакал..пример...идам ја накај школо лабаво..слушалки у уфце днб и идам идам..ја сретнувам една другарка ај на кафе..идеме кај другар дома се оставаме на пц нешо и кога ќе видиш дошло 3 саат ае дома..али битна е замислата дека ја сум тргнал накај школо :pos2::pos2:..ама за посериозни големи работи убаво е да имаш однапред план за да бидеш спремен за секакви срања после..:salut:

Јас пак секогаш правам премногу амбициозни планови за кои сум и сама свесна дека ке биде многу тешко да ги исполнам. На тој начин вложувам повеќе труд и завршувам голем дел од работите и покрај тоа што скршнувам од планот. Значи одговорот би бил дека не се придржувам по првичните планови и не одам по зацртана линија. Така си давам себеси простор да потфрлам при реализацијата на планот а истовремено и успевам да завршам реално добар дел од работите.

Кај мене секогаш мора да е планирано нешто, да ми искочи нешто така боже сачувај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom