Плачење

• Креатор на темата Креатор на темата Reds United
  • Време на започнување Време на започнување
Плачењето е самосожалување.
Всушност, повеќе е процес на излачување на секрет од лакрималните жлезни при одредени емотивни состојби.

Дај не зезајте, самосожалување. Најглупавата работа што човек може континуирано да ја прави под притисок на вакви изјави и очекувања од општеството е да потиснува солзи. Ниеден природен процес на телото не смее да се потиснува. Кога имам природен и спонтан начин да си го ослободам телото од негативна енергија, зошто да го потиснувам? :toe:

Не викам дека треба да се лигавиме за се и сешто и секаде. Едноставно кога ќе ни дојде нагонот, ако е прејак, не треба да го соборуваме. Јас го контролирам во јавност од причини да не покажам слабост, ама кога сум сама си плачам ако имам потреба од тоа, и не сметам дека се самосожалувам.

Плачењето е самосожалување.

немора да значи дека ако не плачеш и си станал челичен....
Може тоа што некој го прави со лигавење ти да го направиш со удурање по ѕидови ....... ама пак со иста цел...

Џони Деп почна кариера со плачење у Крајбејби ваљда се викаше филмот и сеа сите цури го сакаат. И ја пробав ко него али само очиве ми отекоа па сеа ми викаат зашо место да плачам не сум мочал поише.

до пред некоја година плачев за се, и чувствував како слаба личност. но овој период некако имам толкава самодоверба и се чувствувам толку самостојно што тешко некој или поради нешто да се расплачам.:ojea:

Не се плашам да пуштам солза кога стварно ме боли. Но не го правам тоа јавно, го правам тоа без некој да ме гледа.

Бидејќи со плачење не се губи машкоста.

Кој мисли спротивно нека испроба

Прочитав неколку поста кај што пишува дека плачете кога сте во ПМС .. па онака од љубопитност ме интересираше што значи тоа .. ке може некој да ми каже што значи ПМС ?
---------------------------------------
Ја иначе никад не плачам .. последен пат можда у градинка ако сум му дупнал глава на некој дур сме играле со коцки затоа што ме накурчил, па после ми паднало жал за него и сум пуштил солза :pos:

пмс ако не се лажа пред менструален синдорм е
и ги боли градите пред да му дојди на женските... исе емотивни
сурово објаснато :pos2:

Два пати последните седум-осум години..од горчлива болка.Не е лесно...но сепак...олеснувачки

placev popladnevo koga zavrsuvase mojata omilena serija...ah kolku ubav i romanticen kraj:)

Плачење од радост или... можеби тага, но како и да е, ја сум ЗА тоа да се исплачеш кога ти е тешко, а и така се исфрлаат и токсините од телото, мислам ОК и да се плаче, но не по цел дн и така :icon_lol:

Плачев вчера ама од радост. Ми беше убаво, преубаво. Неверував дека мојот живот може да биде толку блиску до совршеноста...

Прочитав неколку поста кај што пишува дека плачете кога сте во ПМС .. па онака од љубопитност ме интересираше што значи тоа .. ке може некој да ми каже што значи ПМС ?
---------------------------------------
Ја иначе никад не плачам .. последен пат можда у градинка ако сум му дупнал глава на некој дур сме играле со коцки затоа што ме накурчил, па после ми паднало жал за него и сум пуштил солза :pos:

Чика гоогле :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom