Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 78 11,3%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 123 17,8%

• Вкупно гласачи
    692
Во секое, за лименки сум 100% сигурен само што дебилите ги чуваат на полица и не можеш одма да купиш и да го испиеш.
Веро Џамбо има 3-4 метра полица на 4 спрата само со странски увозни (без амстел, хајнекен...) .
Автоматски споено мислење:

Може некој ќе се залета баш по тоа па ќе испаднам лажго :icon_mrgr:
Искрено и јас првпат го видов на сликава.
Ердингер само стакло има у Веро, лименки нема дефинитивно.

Ја два комплети чаши иам направено на времето, кога имаше промоции по маркетите (купуваш 3 флаши, добиваш чаша ердингер)

После Гинис, црното Ердингер ми е најдобро [emoji106]

IMG_20220526_160929.jpg

Неколку месеци апстинирав од пиво. Сега во маркет на пат накај дома ми дојде таков жед за пиво што морав да земам еден Козел. Додека стигнам дома пола го свирнав.
Се сеќавам еднаш после жетва, околу 8-9h, си идам дома и на гладно стопив едно Скопско на 3-4 пати, предобро нешто е пивото. Предобро, за вакви прилики, кога ке излезе човек во кафич ке испие 3-4 пива и ке почне да ждрига и да се дува, тоа ми е многу голем минус кај пивото..

Нема потреба од хејтање безалкохолно пиво. Има ситуации кога не може алкохол да се пие и мора да се каже дека покрај неубај постојат и добри безалкохолни пива каде не може да се осети разлика во вкусот.

Гледам низ град по трафики почнаа Бира Морети да носат, да не почнаа кај нас во Скопска Пивара да полнат?

Гледам низ град по трафики почнаа Бира Морети да носат, да не почнаа кај нас во Скопска Пивара да полнат?

Да... и по маркетиве е достапно веќе.
Пивара го увезува, полнето во Хајнекен Србија.

Ни оригиналот не е нешто посебно, сосема ок но ништо посебно.
Секако ќе се проба. Како е со цени?

Да не се лажеме има веќе достапни доста квалитетни безалкохолни пива
Пример тука во еден локал Weihenstephaner безалкохолно пијам кога сум со кола и искрено нема разлика споредено со алкохолниот дури и подобра опција е за освежување летно време

дисклајмер не зборам за мкд

Абе пробано ми е ова, пишав и погоре. :D Ако не се лажам увозници се players.mk

Ме загреа за Кристал и Дункел дека имало, ама веројатно го помешал со Пауланер.
А имам пишано тука дека од пред година дена почнав со пробување на различни пива. До 170 дојдов.

Кривец беше Untappd :D
Дали знаеш како може да се додаде пиво на апликацијава?
Моментално пијам пиво кое го нема на листата :)

океј ново им е уште не го креирале на апликацијата :)
Ќе мора да почекам некој ден за да го тагнам и него зашто не знам да креирам ново пиво :)

Дали знаеш како може да се додаде пиво на апликацијава?
Моментално пијам пиво кое го нема на листата :)

океј ново им е уште не го креирале на апликацијата :)
Ќе мора да почекам некој ден за да го тагнам и него зашто не знам да креирам ново пиво :)

Во search испод резултатите имаш опција да додадеш ново пиво.
Кликни на ова и ќе те однесе на Create beer page.
Внеси име на пивото, пивара, процент на алкохол, тип, земја... и ќе можеш да го чекираш после.

Ќе биде видливо за сите и после очекувај и другите да чекираат на истиот item :)

Screenshot_20220529-153914_Untappd.jpg

*btw пребарај и по пиварата, можеби и го има. Да не се прават дупликати :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom