Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 78 11,3%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 123 17,8%

• Вкупно гласачи
    692
ЈБГ и зајакот је онадел мечката кога ја начекал заглавена :ROFLMAO: Мој превид, хонконшки долари биле, сепак е евроипол (y)
Абе и амерички да биле, коментарот ми беше појќе дека се наоѓа низ Балканот и е пристапна цена за солидно пивце
Само да не се лажеме не е толку добро да би го конзумирал пречесто

Абе и амерички да биле, коментарот ми беше појќе дека се наоѓа низ Балканот и е пристапна цена за солидно пивце
Само да не се лажеме не е толку добро да би го конзумирал пречесто
Е сега па ти, не е лошо, ама не знаеш каква беше тетката што го точеше ;)

Перфектно е :D
fe2c70e088f4a922061624ce13c31ee0.jpg

Во последно се држам строго до Крали Марко:)
Автоматски споено мислење:

Шала на страна немаме лоши пива бе, зборам за наше производство тука.
Скопското ми е класика, сакам пива кои режат, Крали ми е исто така добро пиво.
Златен Даб го исчуручија.

Последно уредено:
Има некој пишано за craft house?

JPEG image 924.jpeg

Велешки craft пива.
Пријатно сум изненаден, одличен ale.
Имаат и porter и IPA и во прва прилика би ги пробал и нив.

Во Порта паб во Буњаковец ги има и никако да си земам.
Со Боле другарчиња сме си, често си купувам од таму зошто со треилсов многу енергија ми се зема (а и рестрикции) и не можам да му главам како порано :lolzz:

Ако си љубител на IPA, IPL итн., земај. Има цитрусни ноти ама си има и јачина, не е швепс пиво, туку таман се чувствуваат малце овошјата откако ќе голтнеш. Мене ми е засега хит ова, дури и сакам и јас да го увезувам некако :D

Свежо, меко, за сечиј вкус.
62cd2b3a34480909e41cab3c7ec791b3.jpg

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
И ова за мене е секс од пиво, во моментов си пијуцкам. Ме нервира што во Веро го нема секогаш, ебати маркетите кај нас.

Со Боле другарчиња сме си, често си купувам од таму зошто со треилсов многу енергија ми се зема (а и рестрикции) и не можам да му главам како порано :lolzz:

Ако си љубител на IPA, IPL итн., земај. Има цитрусни ноти ама си има и јачина, не е швепс пиво, туку таман се чувствуваат малце овошјата откако ќе голтнеш. Мене ми е засега хит ова, дури и сакам и јас да го увезувам некако :D

И ова за мене е секс од пиво, во моментов си пијуцкам. Ме нервира што во Веро го нема секогаш, ебати маркетите кај нас.
Многу одамна не сум седнал таму и не ми е баш во некоја линија каде што движам. Треба специјално до таму да отидам.

https://www.paulaner.com/us/our-products/hefe-weizen/ Ова е најдобриот Пауланер за мои поимања.

Штета сеа со пандемијава, нема идење без тест за Бугарија, барем еднаш месечно идев да испазарам пива за мерак :D
Paulaner Münchner Hell и DAB ми се фаворит:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom