Продавничката во Буњаковен не работи со години.Провери у Веро и у Алкотека (пред-позади грчка амбасада ако идеш од страната на центар). Не знам у Буњаковец дали уште работи таа продавницата специјализирана само за пива.
Поздрав
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Продавничката во Буњаковен не работи со години.Провери у Веро и у Алкотека (пред-позади грчка амбасада ако идеш од страната на центар). Не знам у Буњаковец дали уште работи таа продавницата специјализирана само за пива.
Paulaner Hefeweizen според мене е едно од најдобрите пива евр. Прилично е скапо, ама има перфектно избалансирани комбинации и слоеви на вкусот.Прв пат пробувам Paulaner Salvator и многу ми се допадна.
Туку да не знае некој зошто ги снема Schofferhofer, некако нивниот Hefeweizen највеќе ми лежи од хефињата. Порано ги имаше низ Тинекс и Веро, сега не ги гледам.![]()
Вo сaбoтaтa бев вo кaшмир, имaше сaем нa дoмaшни прлизвoдители нa пивo. Лoшa oргaнизaцијa, лoшa музикa пoд прoсечни пивa нo зaрoдиш вo дoмaшнo пивaрствo ( aмa сите сo етикетa небaре етикетa плaќaш a не пивo ) имaше сaмo еднo пивo прoфи изрaбoтенo aмa не ми се верувa декa aмaтер гo имa прaвенo. Oд a дo ш се штo требa дa имa еднo пивo. Сегa сaмo дa гo нaјдaм чoвекoт шo гo прaви
А дa тaму беa и oд темoв, тoченoтo мех... Пoдпрoсечнo
Paulaner Hefeweizen според мене е едно од најдобрите пива евр. Прилично е скапо, ама има перфектно избалансирани комбинации и слоеви на вкусот.
Последниов период од патувањава, прв пат го пробав Frontier, lager, британско пиво од Fullers истата фирма што го произведува London Pride, со тоа што е релативно ново, од 2013-та. Има некои додатоци во вкусот, лимон, ама не за да се нарече редлер и мислам дека има и мала нијанса бозел. Кај нас пивариве не експериментираат многу во овој фазон, освен пане превара. Од тоа што сум пробал од англиски пива, ова ми е нај-ок некако. Пак мислам дека надвор од континентов, единствено ирските ги бива, а англиските...што знам. Криво ми е што е најскапото пиво што сум го платил до сега, ама г'з радознал.
![]()
https://www.brewdog.com/item/16/BrewDog/Punk-IPA.html - Ова е исто многу популарно меѓу британците во последно време. Ќе гледам да го пробам, па у прва прилика ќе го коментирам.
Пауланерот и мене ми е онака океј, али просечно, кога ќе видиш какви се' други пива има.
Инаку, Скопското нефилтрирано мене ми легна некако, ептен ми е питко, не е газирано како оригиналната верзија (која мене лично ми е океј, не ми смета газираноста ни после 5-6 пива испиени) ниту е водкасто како Смутот. Е сега дали и од него ќе се заситам, ќе видиме.
Инаку, друго пиво што се зима кај мене дома е едно германско, не ми текнува како се вика, матно е, жолта лименка од 0.5л и е доста ефтино како за немакедонско пиво.
Го пробав ова пред 1-2 недели, некако многу ми е водесто што знамDa ne mislis na Schützengarten, zolta limenka ima toa pivo
Inaku Super Bock i Feldschlösschen si se standard kaj mene, sum probal mnogu ama ovie mi se super![]()
Не би рекол. Јас којзнае со што имам почнато, ама многу веројатно да е Скопско, затоа што во СФРЈ мислам дека немаше друго од Македонија.Mnogu lujge pocnaja so Paulaner, kako i jas. No sepak posle dosta ispieni piva ke vidis deka go piese zatoa sto nemase nisto drugo. Dosadno pivo
Го пробав ова пред 1-2 недели, некако многу ми е водесто што знамНишто посебно.
Од бугарските, Пиринско,Ариана и Загорка![]()
Ако ве носи пат кон стариот дел на Загреб поминете во пивница Мали Медо, имаат убави пива, темните ми беа супер mrki medo i gricka vjestica
https://www.pivovara-medvedgrad.hr/mali-medo/?lang=en
Ако ве носи пат кон стариот дел на Загреб поминете во пивница Мали Медо, имаат убави пива, темните ми беа супер mrki medo i gricka vjestica
https://www.pivovara-medvedgrad.hr/mali-medo/?lang=en