Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Мене ми се допаѓа, не можам да направам баш споредба со другите темни пива бидејќи немам пиено премногу, но и се е до вкус, пример мене Гинис не ми се допаѓа(ако спаѓа во истата група на пива), или пак ми се погодиле такви моментите кога сум го пиел.[DOUBLEPOST=1417714918][/DOUBLEPOST]
Квасецот што го користи скопска па и прилепска може да тера мексимумм до 5,7%
Сега имаш една финта Alcohol By Volume (ABV) Alcohol By Weight (ABW)
Нема да има зголемување на процентот на алкохол туку на светлото се мери по тежина а на ова фарбаново ќе мерат по волумен.
И на двете би требало да се мерат по волуменот, т.е. на светлото сигурно е по волумен...

Скопско можам дефинитивно само точено да пијам, во шише ми е катастрофа не знам зошто, Даб повеќе преферирам во шише. Инаку и јас би го пробал темното, најчесто Лашко пијам темно, и ми се допаѓа, ќе направам разлика во скоро време помеѓу двете темни.

Баш како што предвидов , истото скопско само боја и кара пилс додаден после ферментацијата,затоа и пењата кафена :D
Шо значи земале една цистерна скопско и шибнале адитив барем да го ферментирале заедно, ама ако го ферментирале заедно ќе се изгубел афтер тејстот :pos:
Новиот радлер.

Последно уредено:
Мене ми се допаѓа, не можам да направам баш споредба со другите темни пива бидејќи немам пиено премногу, но и се е до вкус, пример мене Гинис не ми се допаѓа(ако спаѓа во истата група на пива), или пак ми се погодиле такви моментите кога сум го пиел.

Немам шанса да го пробам темното скопско до Јануари, ама претпоставувам дека е темен лагер, а не стаут или портер.
Темен лагер и стаут им е заедничка бојата, а начинот на припремање и вкусот се како Земја Марс разлика.

За разлика од лашкото е ептен лошо, за мене. Има и лош послевкус али и вкусот не ми е некако ко за темно пиво, пробај го, штознам..
Може е пишано предходно. Са паре?

40 denari u prodavnica , 0,5 l . Mene mi e super pivovo , laik sum vo pogled na podgotovka na pivo , i ne mozam da odredam dali e ofarbano skopsko ili ne , ama , mi se svigja . Imav prilika letovo da probam barem 10 vida na crni Ceski piva , i moe mislenje deka po vkusot nema nekoja razlika . Sepak , pak ke recam , laik sum vo pogled na podgotovka na crno pivo i ne mi zamerajte zaroa so mi se svigja pivovo

40 denari u prodavnica , 0,5 l . Mene mi e super pivovo , laik sum vo pogled na podgotovka na pivo , i ne mozam da odredam dali e ofarbano skopsko ili ne , ama , mi se svigja . Imav prilika letovo da probam barem 10 vida na crni Ceski piva , i moe mislenje deka po vkusot nema nekoja razlika . Sepak , pak ke recam , laik sum vo pogled na podgotovka na crno pivo i ne mi zamerajte zaroa so mi se svigja pivovo
Дрма ли повише од обичното скопско?

Пивото пробано и не импресионира... Слабогазирано, многу горко и афтертејстот во уста е тиња. Очекував бар со темно лашко да може да се носи али пропало

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom