Пиво

  • Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

  • Скопско

    Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

    Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

    Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

    Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

    Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

    Гласови: 17 2,5%
  • Други

    Гласови: 122 17,7%

  • Вкупно гласачи
    689
Последно време пијам златен даб на кој му фали уште лименка да го дотепа скопско па тогаш пивара нека снима колку сака реклами за скопско и кока кола за зголемување на потошувачката за која сама си е крива.
 
Да не испадне како радлерот,фалено фалено па на крај ништо..
Ако се праеше пиво на кој ќе му текни досега сите ќе праеја. Туку си има некоја финта за да го погоди чоек. Е сега овие ваљда имаат купено некоја лиценца па ај да се пробат.
Ама на скопска лагерот му е отров за глувци шо го прат од стално не па ова.
 
Епа кажи го де, немој да бидеш мистичен.
истото пиво е не е нов производ ,ни лиценци ни миценци само боја додадена.
Ќе види иде не иде ќе офарба две три цистерни, а има доста глуп народ шо не знаат да напраат разлика ама никаква и ќе си трипаат на бојата.
 
истото пиво е не е нов производ ,ни лиценци ни миценци само боја додадена.
Ќе види иде не иде ќе офарба две три цистерни, а има доста глуп народ шо не знаат да напраат разлика ама никаква и ќе си трипаат на бојата.
Ако подобро здрвува (има повеќе алкохол) и е слична цена тогаш ова повеќе ќе им се троши. Нормално секој би го земал зошто е црно. 1991 имаше мали количини црно скопско, од тогаш не сум видел до сега.
 
Ако подобро здрвува (има повеќе алкохол) и е слична цена тогаш ова повеќе ќе им се троши. Нормално секој би го земал зошто е црно. 1991 имаше мали количини црно скопско, од тогаш не сум видел до сега.
Лагер е човече лагер, колку поголемо количество алкохол толку потежок за пиење.
Башка и 1 % алкохол не е нешо екстра појако, порано скопското “ здрвуеше“ поради преголемото количество на CO2, алкохолот побрзо и полесно се врзува во крвта.
 
Последно уредено:
истото пиво е не е нов производ ,ни лиценци ни миценци само боја додадена.
Ќе види иде не иде ќе офарба две три цистерни, а има доста глуп народ шо не знаат да напраат разлика ама никаква и ќе си трипаат на бојата.

Dunkel:
Examples:

Dunkel means "dark" in German and this style of beer originated in Germany. They are deep copper to dark brown in color, often having a red tint from the Munich malts that are used. Flavor is malty throughout and usually moderately sweet with hints of caramel, chocolate, breadiness or nuts. Bitterness and hop (i.e. Hallertau and Tetnang) flavor tend to be low. No fruity esters. Unfiltered versions of this style exist and they tend to be very bready, yeasty and earthy. Typical IBU range is 14-28 and ABV is around 4.5-5.6%.
  • Ottakringer Dunkles
  • Ayinger Altbairisch Dunkel
  • Warsteiner Premium Dunkel
  • Hofbrau Dunkel
  • Becks Dark
  • Gordon Biersch Dunkels
Lagers:
American Dark Lager
Bock
Bohemian/Czech Pilsner
California Common/Steam Beer
Classic German Pilsner
Doppelbock
Dortmunder/Helles
Dunkel
Eisbock
European Strong Lager
Helles Bock/Maibock
Keller/Landbier/Zwickel
Light/Pale Lager
Malt Liquor
Oktoberfest/Marzen
Pilsner
Schwarzbier
Vienna

Weizen Bock

Dunkel is German for "dark", so is the term for a dark beer in Germany. With alcohol concentrations of 4.5% to 6% by volume, dunkels are weaker than Doppelbocks, another traditional dark Bavarian beer. Dunkels were the original style of the Bavarian villages and countryside.[11]Schwarzbier, a much darker, almost black beer with a chocolate or liquorice-like flavour, similar to stout, is mainly brewed in Saxony and Thuringia.
 
Dunkel:
Examples:

Dunkel means "dark" in German and this style of beer originated in Germany. They are deep copper to dark brown in color, often having a red tint from the Munich malts that are used. Flavor is malty throughout and usually moderately sweet with hints of caramel, chocolate, breadiness or nuts. Bitterness and hop (i.e. Hallertau and Tetnang) flavor tend to be low. No fruity esters. Unfiltered versions of this style exist and they tend to be very bready, yeasty and earthy. Typical IBU range is 14-28 and ABV is around 4.5-5.6%.
  • Ottakringer Dunkles
  • Ayinger Altbairisch Dunkel
  • Warsteiner Premium Dunkel
  • Hofbrau Dunkel
  • Becks Dark
  • Gordon Biersch Dunkels
Lagers:
American Dark Lager
Bock
Bohemian/Czech Pilsner
California Common/Steam Beer
Classic German Pilsner
Doppelbock
Dortmunder/Helles
Dunkel
Eisbock
European Strong Lager
Helles Bock/Maibock
Keller/Landbier/Zwickel
Light/Pale Lager
Malt Liquor
Oktoberfest/Marzen
Pilsner
Schwarzbier
Vienna

Weizen Bock

Dunkel is German for "dark", so is the term for a dark beer in Germany. With alcohol concentrations of 4.5% to 6% by volume, dunkels are weaker than Doppelbocks, another traditional dark Bavarian beer. Dunkels were the original style of the Bavarian villages and countryside.[11]Schwarzbier, a much darker, almost black beer with a chocolate or liquorice-like flavour, similar to stout, is mainly brewed in Saxony and Thuringia.
Добро и ? ми го постираше ова за да јас не го барам или шо е работава ?
 
Добро и ? ми го постираше ова за да јас не го барам или шо е работава ?
Па прочитај ако разбираш, од кај дојде до тоа боја му се додавало? Дункел е посебна врста на темен лагер, иако се употребува ко термин за темно пиво општо во Германија.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom