Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Зависи кое темно пиво. Има со блага жичка со вкус на кафе, ќе мислиш дека барале талог од кафе за да потемни пивото. :)

да да, тие со вкус на кафе не баш. ама онаков убав класичен горчлив вкус на темно пиво мммммммм

Најдобро!:pipi:

Staropramen_S_800.png

Дабче едно на овие горештини е одлично освежување... Скопско тиња.

Pivo Jegerhof proizvedeno na mesto po bavarska recepta -Plovdiv -BG.

67705-4.jpg

jegerhof.jpg

jeger13.jpg

jeger14.jpg

Пиев пред некој ден, точено младо пиво - Скопско....нели она, матно, малку погорчливо....
90 ден. чаша од 0,33л....
Морам да признаам не ми напраи многу кеиф. Сум пробал неколку такви, мислам дека треба доста да се работи на него....инаку не е лоша идејата да се збогати понуда....

Последниов месец уживам во вкусот на Унион.Ме потсеќа на скопското на времето кога беше врвно пиво пред да го усерат со таа разлика што не е многу газирано и е ептен питко.
И не е многу скапо,лименка е 39 денари.

Пиев пред некој ден, точено младо пиво - Скопско....нели она, матно, малку погорчливо....
90 ден. чаша од 0,33л....
Морам да признаам не ми напраи многу кеиф. Сум пробал неколку такви, мислам дека треба доста да се работи на него....инаку не е лоша идејата да се збогати понуда....
Не прдеше после тоа? :) Затоа што е младо неодлежано има сеуште жив квасец во него кој почнува да ферментира во цревата... ;)

Па не се сеќаам баш :D.....абе нешто као оној weissbier баварски, ама вкусот му е малку наивен, недоработен....бар мене така ми личи....

Лашко Црно, Скопско и имам желба да го пробам Никшичко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom