Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Веројатно нема ваква тема колку што можев да видам па да ја отворам... :D

Ме интересира има ли некој од вас кајганџиите некогаш пробано некое Radler пиво, ако имате какво ви било, што (не) ви се бендисува и сл. И покрај се', дали на Македонија и фалат такви врсти на пива, домашни нели? Дали има воопшто странски Radler пива во Македонија денес?

Еве да си ја кажав јас својата приказна - неодамна почнав со конзумација на Radler пива, конкретно Karlovačko Radler (лимон) и Union Radler (лимон, но и грејпфрут). Не содржат толкав процент на алкохол, делот на лимон или грејпфрут не е толку претеран, и пред се, ми се мнооогу добра алтернатива за освежување со алкохол особено по летново топло време. Во некоја иднина, секако би ги пробал некои други странски пива како германските нпр. итн.

Јас често пијам радлер али у Македонија незнам кај има (ја у Германија живеам, тука милион ги има). Убаво е али тоа не го рачунам како пиво туку како освежителен пијалок :)

Сум пробал повеќе врсти али само со лимон и грејпфрут се добри, кока кола или јаболка или таквите други се безвезе...

Али ако сакаш сам да си направиш, стави си 1/3-1/2 спрајт во чашата и останатото (обично) пиво така да би требало ко радлер да ти испадне :) Пробај :)

Не сум пробал сам да си направам, ама не знам колку би бил задоволен од таа комбинација. Сепак фала на совет.

Епа не е исто али ипак е добра алтернатива :)

Вака значи во кафич/дискотека /клуб итн итн скоро секогаш пијам Туборг некако ми е меко али нај нај е или Амстел зависи , во кафана ко седам пијам Даб секогаш без исклучоци , а дома коа купувам ко седеме со друштво зиам Скопско , иначе ко морам да бидам од сите овие пива Даб`от ми е број еден .Не преферирам скопско многу многу али сум единствен од друштво шо не сакам да пијам Скопско па морам да одам по нив и да пијам и јас , секако ако нема некое друго .

Nase si e nase,,,najmnogu skopsko inaku i tuborg, amstel, bavaria...

shy.gif

lasko%20dark.jpg

За ладно скопско сум во состојба да убијам човек и око да не ми трепне.:D

Скопско. Дабот ми е никаков, исто така и Туборгот. Што знам, веројатно навика е во прашање.

Скопско..,а и подморница ако праиме со Скопско ...е тогаш се е можно :cool:

Сега моментално пијам Крали Марко пред мене и до монитор солидна количина имам тука.

Кога искачам во кафиќ/дискотека/клуб највеќе преферирам Туборг или Хајникен, а во кафана или у парк/градинка се знае Скопско :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom