Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 283 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 189 27,0%
  • Amstel

Гласови: 67 9,6%
  • Heineken

Гласови: 78 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,6%
  • Beck's

Гласови: 18 2,6%
  • Други

Гласови: 126 18,0%

• Вкупно гласачи
    699
Кој и да пиша дека John Smith's extra smooth ale е најлошото пиво што го пиел, во право беше. 150 милилитри успеав да испијам пред да го фрлам.

Top Drinks мислам дека е поефтино, нема везе, пиво е пиво, наздравје да си го пиете!

Тајландсково ми се допадна, одлично избалансирано пивце.

Вака нешто би требало да личи секој "летен" лагер

Прегледај го приврзокот 474247
Ќе имав шанса летово да го пробам ин лајв, ама Тајланд не ставил у ред на цигани, па треба виза. Тешко дека ќе и идам.

Тајландсково ми се допадна, одлично избалансирано пивце.

Вака нешто би требало да личи секој "летен" лагер

Прегледај го приврзокот 474247
Јас го пробав кога бев во Тајланд пред две години одлично е, мене уствари сите Азиски пива што ги пробав ми се допаѓаат

Прегледај го приврзокот 474495

Голем хајп има околу ова пиво. Добро е како за безалкохолно.
Во последно време од оправдани прилини сум како навлечен на безалкохолни пивца.
Реално се наоѓаат доста кои се многу океј и вкусот ме отстапува толку многу како што беше пред некоја година

Од друга страна Агустинер ми е едно од омилените пива, иако тешко достапно кај мене кога ќе начекам можност обавезно го зимам
Така што безалкохолна опција обавезно би ја пробал :)

ПС прати едно бе :)

Во последно време од оправдани прилини сум како навлечен на безалкохолни пивца.
Реално се наоѓаат доста кои се многу океј и вкусот ме отстапува толку многу како што беше пред некоја година

Од друга страна Агустинер ми е едно од омилените пива, иако тешко достапно кај мене кога ќе начекам можност обавезно го зимам
Така што безалкохолна опција обавезно би ја пробал :)

ПС прати едно бе :)

По случајност вчера во ресторанот го имаа па се пофали келнерот дека во Минхен, ако најдат, до 30 ЕУР за гајба плаќале. Затоа викам хајп ама од пиварата предност им даваат на угостителите па ако остане за маркет на продажба. Добар маркетинг ама и искрено пивoто си е одлично и во споредба со други добри безалкохолни пива.

Последно уредено:
Сега го гледам пивово на Untappd има 3.58/5.00 рејтинг :eek:

Имам некои 50 безалкохолни чекирано и скоро сите се испод 3 рејтинг. Генерално најлоша глобална оценка имаат безалкохолните.

Ова е доста висока оценка и веќе го ставив во wishlist.

Колку за референца, 3.58 имаат и Weihenstephaner Tradition, Franziskaner Weiss Dunkel, Leffe Blonde

По случајност вчера во ресторанот го имаа па се пофали келнерот дека во Минхен, ако најдат, до 30 ЕУР за гајба плаќале. Затоа викам хајп ама од пиварата предност им даваат на угостителите па ако остане за маркет на продажба. Добар маркетинг ама и искрено пивoто си е одлично и во споредба со други добри безалкохолни пива.
Ќе ме тераш да вртам да поминам поред Минхен за да пробам :)

Сега го гледам пивово на Untappd има 3.58/5.00 рејтинг :eek:

Имам некои 50 безалкохолни чекирано и скоро сите се испод 3 рејтинг. Генерално најлоша глобална оценка имаат безалкохолните.

Ова е доста висока оценка и веќе го ставив во wishlist.

Колку за референца, 3.58 имаат и Weihenstephaner Tradition, Franziskaner Weiss Dunkel, Leffe Blonde

Tegernseer Alkoholfrei е уште потешко за наоѓање и викаат било уште подобро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom