Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Некој да не го пробал Балтусов темен со 10% алкохол сеа што го продаваат у веро?
ПРед некој месец пробав едно румунско такво, ме рокна киселина после тоа, страв ме фаќа за ова.
Исто не сум фан на 10% алкохол, ама другото што го продаваат во 0.25 стаклена амбалажа е добро

10% и нема некој вкус на пиво, тегне накај коњак. Пивце, највеќе 6.5%, мое мислење, што и не мора да е правило. Во Русија Балтика имаше 9 или 9.5%, со чуство дека пиеш пиво појачано со вотка!

Moze pivo da ima tolku alkohol, Bockbier do 9% a Doppelbock pa do 12%. E sega spicificen tip na pivo e ne lizga a i ne e za golemi kolicini.

10% и нема некој вкус на пиво, тегне накај коњак. Пивце, највеќе 6.5%, мое мислење, што и не мора да е правило. Во Русија Балтика имаше 9 или 9.5%, со чуство дека пиеш пиво појачано со вотка!
Ретки се квасци што преживуваат на толкава концентрација алкохол, а што имаат нормален вкус... Така да освен од многу добри пивари што знаат што прават, комерцијалнитe релативно евтини пива со многу алкохол - редовно додаваат алкохол, буквално фортификација што велат.

Инаку има добри јаки пива... Само сите се скапи.

Ретки се квасци што преживуваат на толкава концентрација алкохол, а што имаат нормален вкус... Така да освен од многу добри пивари што знаат што прават, комерцијалнитe релативно евтини пива со многу алкохол - редовно додаваат алкохол, буквално фортификација што велат.

Инаку има добри јаки пива... Само сите се скапи.
Не е секогаш проблем цената, јако пиво по мое е за штимунг понекогаш. Нема баш многу по Македонија, кога одам во Германија обично еднаш се частам. Штета што Белгија не ми е некако ич во плановите на бизнис посети. Каков сум по пиво и чоколадо, ќе се заборавам таму :D

Некој да не го пробал Балтусов темен со 10% алкохол сеа што го продаваат у веро?
ПРед некој месец пробав едно румунско такво, ме рокна киселина после тоа, страв ме фаќа за ова.
Update. One big NO. Пумпано со етанол. Ич мерак дури и ако се пие пополека.

Може е пласибо, но пива со алкохол 10+ веќе ми заудараат малку на шпирт и ми удираат на стомак.

Зависи од стил, па и од пиво до пиво.

Triple IPA пиев една 10% што воопшто нема да речеш дека е 10% и лесно може да те опие. Некои белгиски трипл по 8% биле потешки за пиење и полено се чувствува високиот степен на алкохол. Скопска пивара не наштелува нас на 5% :D

Конкретно ова од Веро, го земав и јас и чека ред да се отвори. Немам високи очекувања. И глобалниот рејтинг не му е за пофалба. За билдање статистика ќе пројде.

Јас сум љубител на пијалоци на граница. Ракија 56 степени, пиво накај 7%, вино околу 15%, ама се' над тоа, дури со цел ентузијазм, не ги можам.

Нормално дека зависи од пиварата... Но генерално не може да е евтино и јако, а да е макар приближно до добро.
Помеѓу евтино/јако/добро кај пивата дури не важи ни она „одбери две“.
Автоматски споено мислење:

Кај Белгиците тоа се пива кои се јаки ама сеуште ферментирани со квасци, не се со додаван алкохол. И вкусот сам си кажува.

Зависи од стил, па и од пиво до пиво.

Triple IPA пиев една 10% што воопшто нема да речеш дека е 10% и лесно може да те опие. Некои белгиски трипл по 8% биле потешки за пиење и полено се чувствува високиот степен на алкохол. Скопска пивара не наштелува нас на 5% :D

Конкретно ова од Веро, го земав и јас и чека ред да се отвори. Немам високи очекувања. И глобалниот рејтинг не му е за пофалба. За билдање статистика ќе пројде.
Сум пробал пар трипл ипа, ова си нема врска со таквите. Одма се осеќа тој вкус на евтин етанол убацен внатре. Ко некој ферментиран бренди од сумњив подрум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom