Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Во Фриско, во Германија сум.
Кај нас немам појма кај би го имало, Веро?
Иначе пивово е фалено со причина и зошто секаде е оценето како едно од најдобри германски пивa, буквално лизга, многу убав, нежен вкус има, нешто како Скопско Смут ама многу подобро.
Bottega del vino ги увезува кај нас. 5 врсти имаат од Weihenstephaner ама не и Original helles.
А водејќи се според квалитетот на другиве, ветува многу лагеров :D

Bottega del vino ги увезува кај нас. 5 врсти имаат од Weihenstephaner ама не и Original helles.
А водејќи се според квалитетот на другиве, ветува многу лагеров :D
Ќе ти увезам ја, за мераклија проблем нема само ќе мора да ме потсетиш :D

На непробано, лагеров би требало да е врв! :D
Каде го најде? Кај нас?
Мислам дека го има во Лептокарија во тоа пивотеката, алкотеката. Мислам и дека го имам пиено негде у кафич, паб, бар.
За пивотеката знам дека ова пиво го ставаа во дрвените кутии за поклони по порачка.

Мислам дека го има во Лептокарија во тоа пивотеката, алкотеката. Мислам и дека го имам пиено негде у кафич, паб, бар.
За пивотеката знам дека ова пиво го ставаа во дрвените кутии за поклони по порачка.

Ботега дел вино е тоа, го пишав погоре.
Hefeweissbier, Dunkel, Vitus, Kellerbier и Tradition (Lager dunkel) имаат, истиве се вртат и по локали. Бар во последна година-две.
Хелес лагер за сега јок

Ботега дел вино е тоа, го пишав погоре.
Hefeweissbier, Dunkel, Vitus, Kellerbier и Tradition (Lager dunkel) имаат, истиве се вртат и по локали. Бар во последна година-две.
Хелес лагер за сега јок
Sto se razlikuva ova od drugive? Da ne se nazivite razlicni samo radi uvoz izvoz ili?

Sto se razlikuva ova od drugive? Da ne se nazivite razlicni samo radi uvoz izvoz ili?

Типот на пивото. Имаат некои 15тина различни врсти.
Пример Hefeweissbier е пченично, Dunkel темно, Vitus им е пченичен бок со 7.7% алкохол и тако даље.

Original Helles е класика лагер, најприфатен тип кај нас, првично ради Скопското :D

813f12a649e3b665e38459dd73da52d0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ова Станген исклучително лошо пиво воденесто коа да раствориш некој прашок во вода среќа само едно се излажав купув 0.5/5.
Во ист маркет и следново го земав, Patronus некоја марка на Лидл маркетиве, пченично пиво, ама па се погоди, не е лагер за на пеколново време во СК има некоја густина ама на вкус е ОК а и 5,5% алкохол, малце појако е, 3/5 оцена. imgly_7776709672893892557.jpg
За цената 35 ден. супер е дури и поскапо да го платев ќе бев задоволен.
п.с. уште не сфаќам која е поентата рандом слика од пиво ставаш? нели за тоа има нешто инста стори и сл!?

И?
Коај ќе го видам пивово со кирилични букви некако ми се губи желба да го зеам.

Кога ќе видам проѕирна флаша губам желба, ама јбг, хоби... :D

Слично на корона. Летно пиво, лесно за пиење, нема додатно да те испоти, преслаба горчина.
За да се освежиш на сонце, плажа, да. Ако си за квалитетно пиво, не.

Кај го најде русково пиво? Имам пиено Балтика кога бев во Москва, ама тоа одамна беше :) И едно, мислам дека се викаше Очаково или Очаковско, но не им ги памтам вкусовите.

Кај го најде русково пиво? Имам пиено Балтика кога бев во Москва, ама тоа одамна беше :) И едно, мислам дека се викаше Очаково или Очаковско, но не им ги памтам вкусовите.

Bazaar маркет, Грција.
Повеќе пива имаат од Балтика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom