Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Screenshot_2024-04-25-20-23-53-30_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
XXXX Raspberry Lemonade 4.0%, Bright lager, тукашно од QLD, летна верзија.
За љубители на овошни пива е веројатно убаво, јас не знам зошто експериментирам, не сум за вакво, сепак на жешкото се испи и ова :D

Не сум знаел Heineken шишињата дека се враќаат. Бев во Тинекс гледам акција и ми побараа компензација да платам.

Знам Скопско се враќаат шишињата ама кога и да сум купувал во други маркети локални не ми земале компензација пари за Скопско шишињата.

Не сум знаел Heineken шишињата дека се враќаат. Бев во Тинекс гледам акција и ми побараа компензација да платам.

Знам Скопско се враќаат шишињата ама кога и да сум купувал во други маркети локални не ми земале компензација пари за Скопско шишињата.
Kaucija tebra, ne kompenzacija.

Хајнекен/Амстел не се враќаат, ама знаат некогаш неинформирани продавачки да побараат. Фино лепо ќе им објасниш дека само на Македонски пива се плаќа кауција.

Хајнекен/Амстел не се враќаат, ама знаат некогаш неинформирани продавачки да побараат. Фино лепо ќе им објасниш дека само на Македонски пива се плаќа кауција.
Амстел не, но Хајнекен да. Кога стига нарачка од пивара по маркетиве, дистрибутерите ги бараат гајбите на хајнекен полни со амбалажа додека на амстел празни.

1714293843023.png

Локално, топ пивце, многу ми се свиѓа.
Сликава е од интернет, заборавив да го сликам, за оние што се во Баварија/Германија, го има во Фристо.

Го начекав на акција за 33 ден. од шише. Истата цена важи и за светлото и за темното. Во ВЕРО. Мене црвеново најмногу ми се допаѓа на вкус.

20240428_220731.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom